Pittige gehaktballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes in tomatensaus, wie houdt er niet van? Ik in ieder geval wel! Lekker als tapas of voorgerechtje, maar ook op een feestje doet een balletje gehakt het goed bij de borrel. Daarbij is het lekker simpel én goed voor te bereiden. Als je een feestje geeft maak je de balletjes alvast klaar zodat jePittige gehaktballetjes in tomatensaus
Bewaren
Gehaktballetjes in tomatensaus, wie houdt er niet van? Ik in ieder geval wel! Lekker als tapas of voorgerechtje, maar ook op een feestje doet een balletje gehakt het goed bij de borrel. Daarbij is het lekker simpel én goed voor te bereiden. Als je een feestje geeft maak je de balletjes alvast klaar zodat je het alleen nog in de oven hoeft te schuiven.
Pittige gehaktballetjes in tomatensaus
Bereidingstijd 15 minuten plus 15 minuten oventijd
Ingrediënten voor 20 balletjes:
- 500 gram rundergehakt
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel mosterd
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel plus extra om de balletjes door te rollen.
- snuf zout
- blik tomatenblokjes (a 400 gram)
Bereiding:
Snijd de sjalotjes fijn en pers de knoflook. Meng de sjalotjes, knoflook, mosterd, sambal, ei en paneermeel door het gehakt. Maak kleine balletjes en rol ze hierna door de paneermeel zodat ze een laagje krijgen. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom even aan. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Vet een ovenschaal in en giet de tomatenblokjes in de schaal. Verdeel de gehaktballetjes in de saus.
Verwarm de balletjes 15 minuten in de oven.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.