Pulled Chicken taco’s
Bewaren
Yes, vandaag gaan we aan de slag met hele lekkere pulled chicken taco’s. Taco’s gevuld met kruidige kip, Santa Maria Peach & Chili Salsa, avocado, tomaat en feta. Yum! En dit zijn niet zomaar taco’s, want de taco schelpen maken we in dit geval zelf. Dat is helemaal niet moeilijk om te doen, en superlekker!
Santa Maria Eetclub
Ook dit jaar gaat mijn Kookclub met Leonie en Francesca van start en gaan we met de tex-mex producten van Santa Maria aan de slag. Deze keer doen we het iets anders dan vorig jaar. Jullie kunnen weer met me meekoken, maar jullie bepalen óók met welke ingrediënten ik ga koken.
Leonie heeft de Kookclub afgetrapt met soft taco’s met zoete aardappel en mango, daarna nam Francesca het stokje over met lente taco’s met bloemkool, asperges en kikkererwten en nu is het mijn beurt.
Voor dit eerste recept ben ik aan de slag gegaan met producten uit de Next Mex lijn van Santa Maria. Dit is de lijn met onverwachte en spannende smaakcombinaties van Santa Maria. Ik ging aan de slag met de Chicken Taco Kruidenpasta, Peach & Chili Salsa (love deze salsa!) en Tortilla Corn & Wheat.
Via mijn Instagram-kanaal hebben jullie vorig week input kunnen geven en gekozen met welke ingrediënten ik aan de slag ga. Ik heb ook 5 volgers getrokken die een Santa Maria pakket thuisgestuurd hebben gekregen zodat zij ook met mij mee kunnen koken.
Jullie konden kiezen tussen kipblokjes/pulled chicken, avocado/komkommer en perzik/tomaat. Het zijn pulled chicken (daar hoopte ik al op) geworden met avocado en tomaatjes. En daar heb ik een heerlijk recept van gemaakt, al zeg ik het zelf 😉
Pulled Chicken taco’s
Pulled chicken taco’s dus. Kruidige kip die langzaam is gegaard en daarna uit elkaar is getrokken. De kip heb ik op smaak gebracht met de Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta. Samen met knoflook, gember en kippenbouillon maakt dit een heerlijke gekruide pulled chicken.
De taco’s heb ik in dit geval zelf gemaakt van Santa Maria Tortilla Corn & Wheat. Dit zijn mais-tortilla’s. Door de tortilla’s in te smeren met olijfolie en hierna in het rek van de oven te hangen kun je heel eenvoudig zelf tacoschelpen maken. Na 8 minuten zijn de tortilla’s als krokante taco’s geworden. Laat ze even afkoelen voor je ze vult, zodat ze nog krokanter worden.
Tip: het is ook heel lekker om op deze manier nacho’s te maken, bijvoorbeeld met de Wortel tortilla wrap of de Bieten tortilla wrap.
De taco’s vul je met het pulled chicken mengsel met daarover de Santa Maria Peach & Chili Salsa die super goed bij de kruidige pulled chicken past. De pulled chicken taco’s maken we af met blokjes avocado, partjes tomaat, gehakte peterselie en feta. Smullen maar!
Kook je mee?
Kook je met me mee en ga je ook met de heerlijke pulled chicken taco’s aan de slag? Dan zou ik het superleuk vinden als je me tagt op Instagram met @brendakookt en #santamariakookclub. Dan kan ik het op mijn kanaal reposten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pulled chicken taco’s
Voor de pulled chicken
Stap 1
Verwarm een koekenpan of hapjespan op het vuur met olie. Bak de kip rondom aan en voeg hierna de kruidenpasta toe. Bak dit een paar minuutjes mee tot je de gember en knoflook toevoegt. Bak dit ook een paar minuutjes mee.
Stap 2
Doe het kipmengsel in een kleine kookpan en doe de kippenbouillon erbij. Zorg dat de kip helemaal onder staat. Breng aan de kook en laat de kip 10 tot 15 minuten op zacht vuur garen.
Stap 3
Haal de kip hierna uit de bouillon en trek het met 2 vorken uit elkaar.
Stap 4
Kook 1/3 van de saus even in, en roer hiervan ongeveer 80 ml door de pulled chicken.
Voor de taco’s
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer de wraps met olijfolie en leg ze over het rooster van de oven, zodat ze de vorm van een tacoschelp aannemen.Stap 2
Bak de tacoschelpen ongeveer 7 minuten in de oven. Laat ze hierna afkoelen zodat ze mooi krokant worden.Voor de pulled chicken taco’s
Stap 1
Vul de tacoschelpen met het kipmengsel. Maak af met Santa Maria Peach & Chili Salsa. Garneer blokjes avocado, gehalveerde tomaatjes, verse peterselie en verkruimelde feta.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pulled chicken taco’s
Voor de pulled chicken
Stap 1
Verwarm een koekenpan of hapjespan op het vuur met olie. Bak de kip rondom aan en voeg hierna de kruidenpasta toe. Bak dit een paar minuutjes mee tot je de gember en knoflook toevoegt. Bak dit ook een paar minuutjes mee.
Stap 2
Doe het kipmengsel in een kleine kookpan en doe de kippenbouillon erbij. Zorg dat de kip helemaal onder staat. Breng aan de kook en laat de kip 10 tot 15 minuten op zacht vuur garen.
Stap 3
Haal de kip hierna uit de bouillon en trek het met 2 vorken uit elkaar.
Stap 4
Kook 1/3 van de saus even in, en roer hiervan ongeveer 80 ml door de pulled chicken.
Voor de taco’s
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer de wraps met olijfolie en leg ze over het rooster van de oven, zodat ze de vorm van een tacoschelp aannemen.Stap 2
Bak de tacoschelpen ongeveer 7 minuten in de oven. Laat ze hierna afkoelen zodat ze mooi krokant worden.Voor de pulled chicken taco’s
Stap 1
Vul de tacoschelpen met het kipmengsel. Maak af met Santa Maria Peach & Chili Salsa. Garneer blokjes avocado, gehalveerde tomaatjes, verse peterselie en verkruimelde feta.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.