Quesadilla’s uit de oven met gehakt
Lekkere avondmaaltijd of borrelhapje: quesadilla's uit de oven met gehakt. Super simpel om te maken, en super lekker!
Quesadilla’s uit de oven met gehakt
Bewaren
Yum, tijd voor een super lekkere en makkelijke Tex Mex maaltijd. Al kun je dit ook heel goed serveren als borrelhapje. Deze quesadilla’s uit de oven met gehakt zijn super simpel om te maken, en superlekker.
De quesadilla’s uit de oven vul ik met Mexicaans gekruid gehakt met reepjes paprika en salsasaus. Kaas mag bij een echte quesadilla natuurlijk ook niet ontbreken en ik serveer de warme wraps met een frisse topping van crème fraîche met avocado en tomaat. Ik weet zeker dat ze bij velen in de smaak gaan vallen!
Quesadilla’s uit de oven met gehakt
Quesadilla’s lijken een beetje op een mix tussen een tosti en een pizza. Maar dan op een wrap. Vaak zijn het twee wraps op elkaar met daartussen een Mexicaanse vulling van vlees met saus en groente of bijvoorbeeld bonen. Kaas zorgt ervoor dat de wraps en de vulling lekker aan elkaar geplakt zit.
Mijn favoriete combinatie van quesadilla’s met gehakt is de versie die ik in dit recept deel. Met Mexicaans gekruid gehakt, reepjes paprika en salsasaus. Het mag van mij wel een beetje smeuïg zijn.
En natuurlijk mag de kaas niet ontbreken.
Je kunt de wraps bakken in een koekenpan, maar het is veel gemakkelijker om het in de oven te doen. Leg de qusadilla’s op een bakplaat en schuif ze zo de oven in om ze knapperig en goudbruin te bakken.
Tip: voor de quesadilla’s kun je natuurlijk ook de nieuwe groente tortilla’s gebruiken1
Je kunt de quesadilla’s uit die oven direct serveren, of beleggen met een topping. In dit geval ga ik voor een frisse topping van crème fraîche met avocado en tomaat.
Serveer de quesadilla’s eventueel met een frisse salade als hoofdmaaltijd of snijd de quesadilla’s in kleinere punten en serveer ze als borrelhapje.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quesadilla’s uit de oven met gehakt
Stap 1
Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg hierna het gehakt toe en bak dit rul. Voeg hierna de taco kruiden toe samen met 100 ml water, roer door elkaar en verwarm dit even mee.
Stap 2
Voeg hierna de paprikareepjes toe samen met de salsa saus en verwarm dit nog 5 minuten mee op medium vuur.
Stap 3
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 4
Beleg een halve wrap met het gehaktmengsel en bestrooi dit met geraspte kaas. Vouw de wrap dicht en leg dit op de bakplaat. Herhaal dit met de overige wraps.Stap 5
Vewarm de wraps 20 minuten in de oven. Tot de lichtbruin beginnen te kleuren en lekker crispy zijn. Eventueel kun je er de eerste 5 minuten even een bakplaat op leggen zodat de wraps niet krullen.Stap 6
Je kunt de quesadilla’s direct uit de oven serveren, of serveer ze met een lik crème fraîche, blokjes tomaat en avocado als garnering.
Snijd de quesadilla’s in kleinere punten om het als hapje te serveren.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quesadilla’s uit de oven met gehakt
Stap 1
Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg hierna het gehakt toe en bak dit rul. Voeg hierna de taco kruiden toe samen met 100 ml water, roer door elkaar en verwarm dit even mee.
Stap 2
Voeg hierna de paprikareepjes toe samen met de salsa saus en verwarm dit nog 5 minuten mee op medium vuur.
Stap 3
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 4
Beleg een halve wrap met het gehaktmengsel en bestrooi dit met geraspte kaas. Vouw de wrap dicht en leg dit op de bakplaat. Herhaal dit met de overige wraps.Stap 5
Vewarm de wraps 20 minuten in de oven. Tot de lichtbruin beginnen te kleuren en lekker crispy zijn. Eventueel kun je er de eerste 5 minuten even een bakplaat op leggen zodat de wraps niet krullen.Stap 6
Je kunt de quesadilla’s direct uit de oven serveren, of serveer ze met een lik crème fraîche, blokjes tomaat en avocado als garnering.
Snijd de quesadilla’s in kleinere punten om het als hapje te serveren.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Yvonne
Ha Brenda, Ik ga dit recept zeker proberen, maar dan wel met een zelfgemaakte kruidenmix. Ik eet zo weinig mogelijk zout, en de kant en klaar mixen zitten bomvol zout. Gelukkig staan er op internet veel mixen die jezelf samen kunt stellen, ik doe er dan geen zout in en een beetje meer kruiden. Groetjes, Yvonne
Lajenda Anthoniesse
Ik vond het recept erg lekker! Ik vroeg mij wel af waar het zout en peper gebruikt moet worden en is het potje salsa bedoeld als dip, net als de crème fresh?
Brenda Hoff
Dat kan, maar ik gebruik het liever door het gehaktmengsel. Hierdoor wordt het smeuïger en nog lekkerder qua smaak. zout en peper kun je toevoegen waar je wilt. Door de kruiden heb ik het in dit geval niet gebruikt.
Saskia
Hi Brenda, ik ga dit recept dit weekend proberen maar ik vraag me af wat ik met het potje salsa moet doen. Hij komt niet meer terug in je recept. Of kijk ik er overheen?
Brenda Hoff
Hoi Saskia, het is inmiddels aangepast. De salsa gebruik ik door het gehaktmengsel.