Quiche in brood – video
Ik ben gek op hartige taarten en quiches. Er staan niet voor als niets al meerdere recepten op mijn blog. Wat ik nog niet eerder heb gedaan is het maken van een quiche in brood. In deze video ga ik aan de slag met brood waar ik een quiche in...Quiche in brood – video
Bewaren
Ik ben gek op hartige taarten en quiches. Er staan niet voor als niets al meerdere recepten op mijn blog. Wat ik nog niet eerder heb gedaan is het maken van een quiche in brood. In deze video ga ik aan de slag met brood waar ik een quiche in maak.
Gek op quiche in brood
Ik ben echt gek op quiche. De vulling biedt eindeloze mogelijkheden. Of je nu kiest voor klassieke combinaties zoals quiche Lorraine met spek en kaas, of je gaat voor een vegetarische variant met groenten en kaas, er is voor iedereen wel wat lekkers te vinden. De hartige vulling gecombineerd met de romige textuur van de eieren en room zorgt voor een heerlijke umami-smaak. Ik experimenteer dan ook graag met verschillende quiche recepten.
Creatief quiche recept
Tijd voor iets nieuws dus! En dit recept is helemaal zoals het klinkt. Ik maak de quiche in een brood, ofwel: een broodquiche. Zo krijgt het brood een heerlijk krokante korst, wat extra lekker is bij de romige quiche-vulling. Het is een geweldige manier om quiche op een nieuwe en creatieve manier te presenteren, waardoor het ook een aantrekkelijk gerecht wordt om te serveren tijdens de brunch, lunch of het diner.
Quiche in brood maken
In deze video laat ik je zien hoe je de quiche in het brood maakt. Want geloof me: deze broodquiche is een verrassende en smaakvolle variant op de traditionele quiche die je zeker niet wilt missen. Kijk je mee?
Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als allereerste bekijken!
Broodquiche
Je kunt de broodquiche serveren als hoofdgerecht met een salade, of in plakjes snijden als hapje of lunchgerecht. Experimenteer gerust met verschillende vullingen en kruiden om je broodquiche naar smaak aan te passen. Geniet van je zelfgemaakte broodquiche!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quiche in brood – video
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 2
Snijd de kip in blokjes, de champignons in plakjes en de lente ui in ringen.Stap 3
Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Bak de kipfilet in een andere koekenpan met een beetje olie en de champignons aan.Stap 4
Snijd een kap van het brood en hol de binnenkant uit. Zorg dat er aan de zijkant nog een goede korts overblijft, zodat de zijkanten van de quiche straks niet te dun zijn.Stap 5
Klop in een grote kom de eieren los en meng dit met de crème fraîche, bloem en geraspte kaas tot een beslag. Voeg de kipfilet, champignons, spekjes en lente ui toe en roer dit goed door. Breng op smaak met een beetje peper.Stap 6
Verdeel het mengsel in de uitgeholde brood, bestrooi dit met een beetje extra kaas. Verwarm de broodquiche 45 minuten in de oven. Kleurt het brood te bruin? Bekleed het brood dan met een stukje aluminiumfolie.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quiche in brood – video
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 2
Snijd de kip in blokjes, de champignons in plakjes en de lente ui in ringen.Stap 3
Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Bak de kipfilet in een andere koekenpan met een beetje olie en de champignons aan.Stap 4
Snijd een kap van het brood en hol de binnenkant uit. Zorg dat er aan de zijkant nog een goede korts overblijft, zodat de zijkanten van de quiche straks niet te dun zijn.Stap 5
Klop in een grote kom de eieren los en meng dit met de crème fraîche, bloem en geraspte kaas tot een beslag. Voeg de kipfilet, champignons, spekjes en lente ui toe en roer dit goed door. Breng op smaak met een beetje peper.Stap 6
Verdeel het mengsel in de uitgeholde brood, bestrooi dit met een beetje extra kaas. Verwarm de broodquiche 45 minuten in de oven. Kleurt het brood te bruin? Bekleed het brood dan met een stukje aluminiumfolie.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Michel
Heee wat een onwijs leuk (lees: lekker haha) idee! Ik vind quiches eigenlijk heel vaak zo flauw eten. Ik ga misschien eens proberen met salami of chorizo vulling ipv kipfilet. Of (terwijl ik dit typ): Pizza quiche in brood.....
Arja
Klinkt goed! die gaan we gauw eens maken.