Ga naar de inhoud

Quiche in brood – video

Ik ben gek op hartige taarten en quiches. Er staan niet voor als niets al meerdere recepten op mijn blog. Wat ik nog niet eerder heb gedaan is het maken van een quiche in brood. In deze video ga ik aan de slag met brood waar ik een quiche in...
25 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Quiche in brood – video

Ik ben gek op hartige taarten en quiches. Er staan niet voor als niets al meerdere recepten op mijn blog. Wat ik nog niet eerder heb gedaan is het maken van een quiche in brood. In deze video ga ik aan de slag met brood waar ik een quiche in maak.

Quiche in broodkorts

Gek op quiche in brood

Ik ben echt gek op quiche. De vulling biedt eindeloze mogelijkheden. Of je nu kiest voor klassieke combinaties zoals quiche Lorraine met spek en kaas, of je gaat voor een vegetarische variant met groenten en kaas, er is voor iedereen wel wat lekkers te vinden. De hartige vulling gecombineerd met de romige textuur van de eieren en room zorgt voor een heerlijke umami-smaak. Ik experimenteer dan ook graag met verschillende quiche recepten.

Creatief quiche recept

Tijd voor iets nieuws dus! En dit recept is helemaal zoals het klinkt. Ik maak de quiche in een brood, ofwel: een broodquiche. Zo krijgt het brood een heerlijk krokante korst, wat extra lekker is bij de romige quiche-vulling. Het is een geweldige manier om quiche op een nieuwe en creatieve manier te presenteren, waardoor het ook een aantrekkelijk gerecht wordt om te serveren tijdens de brunch, lunch of het diner.

Quiche in brood maken

In deze video laat ik je zien hoe je de quiche in het brood maakt. Want geloof me: deze broodquiche is een verrassende en smaakvolle variant op de traditionele quiche die je zeker niet wilt missen. Kijk je mee?

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als allereerste bekijken!

Quiche in brood

Broodquiche

Je kunt de broodquiche serveren als hoofdgerecht met een salade, of in plakjes snijden als hapje of lunchgerecht. Experimenteer gerust met verschillende vullingen en kruiden om je broodquiche naar smaak aan te passen. Geniet van je zelfgemaakte broodquiche!

Ingrediënten

quiche, 4 personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze quiche in brood – video

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2
Stap 2
Snijd de kip in blokjes, de champignons in plakjes en de lente ui in ringen.
3
Stap 3
Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Bak de kipfilet in een andere koekenpan met een beetje olie en de champignons aan.
4
Stap 4
Snijd een kap van het brood en hol de binnenkant uit. Zorg dat er aan de zijkant nog een goede korts overblijft, zodat de zijkanten van de quiche straks niet te dun zijn.
5
Stap 5
Klop in een grote kom de eieren los en meng dit met de crème fraîche, bloem en geraspte kaas tot een beslag. Voeg de kipfilet, champignons, spekjes en lente ui toe en roer dit goed door. Breng op smaak met een beetje peper.
6
Stap 6
Verdeel het mengsel in de uitgeholde brood, bestrooi dit met een beetje extra kaas. Verwarm de broodquiche 45 minuten in de oven. Kleurt het brood te bruin? Bekleed het brood dan met een stukje aluminiumfolie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto met gehaktballetjes
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta
Fish and chips traybake met kabeljauw en spek

2 reacties

Michel

Heee wat een onwijs leuk (lees: lekker haha) idee! Ik vind quiches eigenlijk heel vaak zo flauw eten. Ik ga misschien eens proberen met salami of chorizo vulling ipv kipfilet. Of (terwijl ik dit typ): Pizza quiche in brood.....

Laat een bericht achter

Arja

Klinkt goed! die gaan we gauw eens maken.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op