Quiche lorraine
Een recept dat écht niet mag ontbreken op brendakookt.nl en altijd goed is: dé klassieke quiche lorraine. Een quiche is multifunctioneel. Ik zet het op tafel als makkelijke maaltijd, als vrienden komen eten, op verjaardagen of bij een high tea. En na afloop van een wijnproeverij met 12 vriendinnen (waarbij...Quiche lorraine
Bewaren
Een recept dat écht niet mag ontbreken op brendakookt.nl en altijd goed is: dé klassieke quiche lorraine.
Een quiche is multifunctioneel. Ik zet het op tafel als makkelijke maaltijd, als vrienden komen eten, op verjaardagen of bij een high tea. En na afloop van een wijnproeverij met 12 vriendinnen (waarbij de wijn niet werd uitgespuugd) bleek het ook een ideaal gerecht te zijn. Ook heb ik altijd een paar punten quiche in de vriezer liggen die ik ontdooi en opwarm als lunch voor mezelf. Heerlijk!
Quiche Lorraine
Ik vind het leuk om te variëren met quiche-recepten, er staan er dan ook al meerdere op mijn blog (bekijk ze hier). Maar een echte Quiche Lorraine ontbrak nog, tot vandaag! Het is een snelle quiche die je binnen 20 minuten in de oven stopt. De basis ingrediënten zijn natuurlijk eieren, met daarbij spekjes en kaas. In de klassieke variant wordt gruyère kaas gebruikt, in dit geval vind ik het lekker om voor oude kaas te gaan.
Quiche lorraine
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quiche lorraine
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in.Stap 2
Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Snijd de lente-ui in ringen.Stap 3
Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met de deegplakjes.Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de bloem en crème fraîche. Voeg de lente ui, geraspte kaas en de gebakken spekje toe. Breng op smaak met peper.Stap 5
Giet de vulling in de vorm. Bak de quiche lorraine 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg krokant.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quiche lorraine
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in.Stap 2
Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Snijd de lente-ui in ringen.Stap 3
Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met de deegplakjes.Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de bloem en crème fraîche. Voeg de lente ui, geraspte kaas en de gebakken spekje toe. Breng op smaak met peper.Stap 5
Giet de vulling in de vorm. Bak de quiche lorraine 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg krokant.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
sue
erg lekker had beetje prei en 2 tomaten over die erbij gedaan 2 eitjes en creme fraiche extra de prei ook gebakken en 4 champignons had ik ook nog even gebakken krul peterselie had ik nog liggen lol mespuntje gemalen komijn ook erin gedaan echt lekker bedankt voor recept je kunt varieren.
Evelien Bijen
Lijkt me heerlijk voor Pasen de quiche lorraine toe te voegen aan de hapjes.. kan ik deze taart ook van te voren afbakken en daarna opnieuw oppiepen zoiets?
Brenda Hoff
Hoi Evelien, ja dat kan met deze heel goed. Ik zou hem dan de eerste keer wat korter bakken, bijv zodat hij net gaar is. En dan de tweede keer ook even in de oven opwarmen.
Marianne
Hoi Brenda, Kan ik deze quiche lorraine bakken in mijn Crusty Bake Quichevorm Ø 25cm? Mijn sinterklaascadeau. Ik ga dus voor het eerst een quiche bakken vandaar mijn vraag aan jou.
Brenda Hoff
Hoi Marianne, ja dat kan hoor.