Ga naar de inhoud

Quiche lorraine

Een recept dat écht niet mag ontbreken op brendakookt.nl en altijd goed is: dé klassieke quiche lorraine. Een quiche is multifunctioneel. Ik zet het op tafel als makkelijke maaltijd, als vrienden komen eten, op verjaardagen of bij een high tea. En na afloop van een wijnproeverij met 12 vriendinnen (waarbij...
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Quiche lorraine

Een recept dat écht niet mag ontbreken op brendakookt.nl en altijd goed is: dé klassieke quiche lorraine.

Een quiche is multifunctioneel. Ik zet het op tafel als makkelijke maaltijd, als vrienden komen eten, op verjaardagen of bij een high tea. En na afloop van een wijnproeverij met 12 vriendinnen (waarbij de wijn niet werd uitgespuugd) bleek het ook een ideaal gerecht te zijn. Ook heb ik altijd een paar punten quiche in de vriezer liggen die ik ontdooi en opwarm als lunch voor mezelf. Heerlijk!

Quiche Lorraine

Ik vind het leuk om te variëren met quiche-recepten, er staan er dan ook al meerdere op mijn blog (bekijk ze hier). Maar een echte Quiche Lorraine ontbrak nog, tot vandaag! Het is een snelle quiche die je binnen 20 minuten in de oven stopt. De basis ingrediënten zijn natuurlijk eieren, met daarbij spekjes en kaas. In de klassieke variant wordt gruyère kaas gebruikt, in dit geval vind ik het lekker om voor oude kaas te gaan.

Quiche lorraine

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze quiche lorraine

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Snijd de lente-ui in ringen.
3
Stap 3
Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met de deegplakjes.
4
Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de bloem en crème fraîche. Voeg de lente ui, geraspte kaas en de gebakken spekje toe. Breng op smaak met peper.
5
Stap 5
Giet de vulling in de vorm. Bak de quiche lorraine 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg krokant.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

sue

erg lekker had beetje prei en 2 tomaten over die erbij gedaan 2 eitjes en creme fraiche extra de prei ook gebakken en 4 champignons had ik ook nog even gebakken krul peterselie had ik nog liggen lol mespuntje gemalen komijn ook erin gedaan echt lekker bedankt voor recept je kunt varieren.

Laat een bericht achter

Evelien Bijen

Lijkt me heerlijk voor Pasen de quiche lorraine toe te voegen aan de hapjes.. kan ik deze taart ook van te voren afbakken en daarna opnieuw oppiepen zoiets?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Evelien, ja dat kan met deze heel goed. Ik zou hem dan de eerste keer wat korter bakken, bijv zodat hij net gaar is. En dan de tweede keer ook even in de oven opwarmen.

Marianne

Hoi Brenda, Kan ik deze quiche lorraine bakken in mijn Crusty Bake Quichevorm Ø 25cm? Mijn sinterklaascadeau. Ik ga dus voor het eerst een quiche bakken vandaar mijn vraag aan jou.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Marianne, ja dat kan hoor.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op