Quinoasalade met kip, munt en yoghurt
Tijd voor een snelle quinoasalade met kip, munt en yoghurt! Frisse salades, I love it! Vooral met warmer weer heb ik echt trek in een lekkere salade. Als lunch, of bijgerecht bij de avondmaaltijd. Meestal kies ik voor een salade op basis van een slasoort of een pastasalade. Deze keer...Quinoasalade met kip, munt en yoghurt
Bewaren
Tijd voor een snelle quinoasalade met kip, munt en yoghurt!
Frisse salades, I love it! Vooral met warmer weer heb ik echt trek in een lekkere salade. Als lunch, of bijgerecht bij de avondmaaltijd. Meestal kies ik voor een salade op basis van een slasoort of een pastasalade. Deze keer vond ik nog een restje quinoa in de kast dus ging ik daar mee aan de slag.
Quinoasalade met kip, munt en yoghurt
Ik besloot een quinoasalade te maken met kip. Als basis gebruikte ik citroensap en munt, wat ik aanvulde met komkommer en rozijntjes. Om het af te maken gebruikte ik nog een klein beetje dikke yoghurt als dressing.
Het resultaat is een lekkere frisse quinoasalade die het goed doet bij de lunch, of als bijgerecht bij de avondmaaltijd. Staat deze lunch binnenkort bij jou op tafel?
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quinoasalade met kip, munt en yoghurt
Stap 1
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Snijd de kip in blokjes, doe dit ook met de komkommer. Hak de munt grof.Stap 3
Meng de quinoa met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Roer de citroensap er ook door.Stap 4
Verdeel de blokjes kip, komkommer, munt en rozijntjes door de quinoa. Maak de quinoasalade af door de dikke yoghurt erover te lepelen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quinoasalade met kip, munt en yoghurt
Stap 1
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Snijd de kip in blokjes, doe dit ook met de komkommer. Hak de munt grof.Stap 3
Meng de quinoa met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Roer de citroensap er ook door.Stap 4
Verdeel de blokjes kip, komkommer, munt en rozijntjes door de quinoa. Maak de quinoasalade af door de dikke yoghurt erover te lepelen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Maaike
Heerlijk! Met wat doperwtjes en maïs een heerlijke maaltijdsalade!
Brenda Kookt
Super! En mooie toevoeging!