Rodekool ovenschotel met gehakt
Heerlijke winterse ovenschotel met aardappelpuree. Rodekool ovenschotel met gehakt. Goed om smaak, met een lekker krokant korstje van kaas.
Rodekool ovenschotel met gehakt
Bewaren
Een toppertje voor de koudere en natte dagen, dat is deze rodekool ovenschotel met gehakt. Een warme kruidige ovenschotel met een lekker korstje van kaas. Heerlijk en snel, een echte makkelijke maaltijd.
Comfortfood in een ovenschotel
Ovenschotels als deze: daar ben ik echt gek op. Geef mij dit in de koudere maanden iedere avond maar. Een schotel comfortfood. Met aardappelen, kruidig warm vlees en een laagje kaas. Zo lekker!
Rodekool ovenschotel met gehakt
Deze rodekool ovenschotel met gehakt is een kruising tussen een jachtschotel en de rodekool ovenschotel met draadjesvlees. Deze keer had ik alleen niet de tijd, en het geduld, om draadjesvlees te maken. Maar ik wilde wel de warme, zachte en kruidige smaak en structuur van draadjesvlees in mijn schotel hebben. Daarom maak ik een mengsel van ui met gehakt, bouillon, tijm en laurier. Dit samen maakt een heerlijk mengsel dat je kunt vergelijken met stoofvlees.
Daaroverheen verdeel ik een laagje rodekool met appeltjes en dit dek ik af met aardappelpuree. Geraspte kaas maakt de schotel in dit geval compleet.
Ovenschotel met rode kool
Deze lekkere ovenschotel met rode kool is heel simpel te maken en een feestje om te eten. De rode kool gaat goed samen met de smeuïge aardappelpuree, de frisse stukjes appel en het lekkere krokante korstje van belegen kaas. Dit recept is echt perfect voor een koude winteravond! Comfortfood in een ovenschaal.
Makkelijk voor te bereiden
De rodekool ovenschotel is ook een ideale ovenschotel om eerder klaar te maken, bijvoorbeeld op een drukke dag. Wanneer je gaat eten hoef je de schotel alleen nog de oven in te schuiven. Â Dek de schotel in dit geval na het bestrooien met de kaas af met huishoudfolie en bewaar het tot 2 a 3 dagen in de koelkast. Verwijder de huishoudfolie voor je de schotel in de voorverwarmde oven schuift. Lekker en simpel!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rodekool ovenschotel met gehakt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Verhit een klont boter in een braadpan of grote koekenpan en bak hier de uien in aan. Doe het gehakt erbij en bak dit kort rul. Voeg 100 ml bouillon, een laurierblad, peper en tijm toe en laat dit 10 minuutjes sudderen op laag vuur.Stap 3
Kook ondertussen de aardappels gaar. Giet de aardappels hierna af en stamp ze fijn. Meng de gestampte aardappels met een scheut warme melk, mosterd, zout en peper.Stap 4
Verwijder het laurierblad en verdeel het gehaktmengsel over de boden van de ovenschaal.Stap 5
Verdeel hierover de voorgegaarde rodekool met daarop de blokjes appel.Stap 6
Dek dit af met de aardappelpuree. Bestrooi de schotel tot slot met paneermeel en geraspte kaas. Verwarm de schotel 25 minuten in de oven.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rodekool ovenschotel met gehakt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Verhit een klont boter in een braadpan of grote koekenpan en bak hier de uien in aan. Doe het gehakt erbij en bak dit kort rul. Voeg 100 ml bouillon, een laurierblad, peper en tijm toe en laat dit 10 minuutjes sudderen op laag vuur.Stap 3
Kook ondertussen de aardappels gaar. Giet de aardappels hierna af en stamp ze fijn. Meng de gestampte aardappels met een scheut warme melk, mosterd, zout en peper.Stap 4
Verwijder het laurierblad en verdeel het gehaktmengsel over de boden van de ovenschaal.Stap 5
Verdeel hierover de voorgegaarde rodekool met daarop de blokjes appel.Stap 6
Dek dit af met de aardappelpuree. Bestrooi de schotel tot slot met paneermeel en geraspte kaas. Verwarm de schotel 25 minuten in de oven.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
29 reacties
Adriënne
Hoi Brenda, ik heb bij het koken van de rode kool al 2 appels toegevoegd. Moet het dan ook nog los?
Oda
Al een paar keer gegeten…is iedere keer weer lekker!
Rob
Heerlijk gezond gerecht. Super goedkoop om te maken.
Angelique
Heerlijk! Maar heb een portie over. Kan ik dit opnieuw opwarmen?
Brenda Hoff
Ja, dat kan prima hoor. Lekker even in de oven of koekenpan.
Tatum
Voor het eerst rode kool gegeten. Geen appel in huis wel ananas. Heerlijke combi. Is zeker een blijvertje. Thanks
Mieke
Lieve Brenda, Wij lusten alles ik had vorig jaar een weddenschap met mijn man.Hij dacht dat ik geen zuurkool kon maken uit de oven of rode kool. Het is me gelukt heerlijk. Mijn cadeautje van hem was een klein luchtje. We hebben het allebei gegeten heerlijk. Lieve grtjs Mieke
Brenda Hoff
Hoi Mieke, wat superleuk om te horen! Bedankt voor je leuke berichtje
Kate
Het was zo lang geleden dat ik rodekool at. Heerlijk gegeten! Dit recept is een blijvertje.
Jordy
Nou het staat in de oven wel aan de rode kool wat suiker en kaneel toegevoegd omdat wij maar 1 fan van rode kool in ons gezin hebben even afwachten nog maar ik denk dat dit heerlijk zal zijn zo!! Bedankt voor het recept!!
Britta
Vanavond voor het eerst gemaakt! Heel lekker, maar spijt van de mosterd (ik wist dat ik dit niet lust, maar ik dacht dat proef ik vast niet zo erg meer.. oeps). Hoe zorg je ervoor dat het paneermeel zich naar het recept vormt? Nu blijft het er echt op liggen. Bedankt voor je recept in ieder geval!
Sjoke
Um hoe gaar je rode kool voor ? Ik ben het alleen maar gewend het rouw te eten .
Brenda Hoff
Uit diepvries of pot of blik hoef je het niet voor te garen, dan is dat al gedaan. als je een verse rodekool koopt kun je bijvoorbeeld dit recept gebruiken: https://brendakookt.nl/2013/01/16/26x-groente-2-rodekool-a-la-nigella/
Marjan
Heerlijk recept! En toch weer even wat anders op tafel. Van mijn man mag ik dit wel vaker maken... van mezelf ook, hij staat nu lekker in de oven.
Mathilde
Hoi Brenda, moet ik 100 of 150 ml Bouillon gebruiken? Groetjes
Brenda Hoff
Hoi Mathilde, ik zou eerst 100 ml toevoegen. En daarna aankijken of je het zo goed vindt, of toch liever nog wat meer toevoegt.
Hilde
Net voor het eerst gemaakt. Was lekker! Ik had twee zakjes voorgekookte rode kool met appeltjes gebruikt. Werkte ook prima.
Nellie
Hoi Brenda, Doe jij voor dit recept een rauwe rode kool eerst zelf koken of gebruik je kant en klare gekookte rode kool uit een potje of diepvries?
Els
Hoi Brenda, Ik heb een verse rode kool. Hoe lang moet ik deze koken om hem voor te garen voordat het de oven in gaat? Groetjes Els
Brenda Hoff
HiNellie, net wat ik in huis heb en hoe mijn pet staat. Ik gebruik ook graag rode kool uit de vriezer.
Marja steffens
Brenda staat deze ook in je kalender 2021?
Brenda Hoff
Heel toevallig wel Marja, op 29 maart :)
Riekie
Lekker. Kan dit ook met rode kool uit een pot? Heb ik nl nog staan.
Joke
Hallo Brenda, We hebben dit gisteren gegeten. Niet bepaald met koud en nat weer dus ;) Het smaakte er voor ons niet minder lekker om! Echt heerlijk! Bedankt voor het lekkere recept. Groetjes, Joke
Brenda Hoff
Ja, dat kan prima