Ga naar de inhoud
5 beoordelingen

Rodekool ovenschotel met gehakt

Heerlijke winterse ovenschotel met aardappelpuree. Rodekool ovenschotel met gehakt. Goed om smaak, met een lekker krokant korstje van kaas.

25 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Verhit een klont boter in een braadpan of grote koekenpan en bak hier de uien in aan. Doe het gehakt erbij en bak dit kort rul. Voeg 100 ml bouillon, een laurierblad, peper en tijm toe en laat dit 10 minuutjes sudderen op laag vuur.
3
Stap 3
Kook ondertussen de aardappels gaar. Giet de aardappels hierna af en stamp ze fijn. Meng de gestampte aardappels met een scheut warme melk, mosterd, zout en peper.
4
Stap 4
Verwijder het laurierblad en verdeel het gehaktmengsel over de boden van de ovenschaal.
5
Stap 5
Verdeel hierover de voorgegaarde rodekool met daarop de blokjes appel.
6
Stap 6
Dek dit af met de aardappelpuree. Bestrooi de schotel tot slot met paneermeel en geraspte kaas. Verwarm de schotel 25 minuten in de oven.

Rodekool ovenschotel met gehakt

Een toppertje voor de koudere en natte dagen, dat is deze rodekool ovenschotel met gehakt. Een warme kruidige ovenschotel met een lekker korstje van kaas.

Ovenschotels als deze daar ben ik echt gek op. Geef mij dit in de koudere maanden iedere avond maar. Een schotel comforfood. Met aardappelen, kruidig warm vlees en een laagje kaas. Zo lekker!

Rodekool ovenschotel met gehakt

Rodekool ovenschotel met gehakt

Deze rodekool ovenschotel met gehakt is een kruising tussen een jachtschotel en de rodekool ovenschotel met draadjesvlees. Deze keer had ik alleen niet de tijd, en het geduld, om draadjesvlees te maken. Maar ik wilde wel de warme, zachte en kruidige smaak en structuur van draadjesvlees in mijn schotel hebben. Daarom maak ik een mengsel van ui met gehakt, bouillon, tijm en laurier. Dit samen maakt een heerlijk mengsel dat je kunt vergelijken met stoofvlees.

Daaroverheen verdeel ik een laagje rodekool met appeltjes en dit dek ik af met aardappelpuree. Geraspte kaas maakt de schotel in dit geval compleet.

Tip: de rodekool ovenschotel is ook een ideale ovenschotel om eerder te maken en als je gaat eten de oven in te schuiven.  Dek de schotel in dit geval na het bestrooien met de kaas af met huishoudfolie en bewaar het tot 2 a 3 dagen in de koelkast. Verwijder het huishuidfolie voor je de schotel in de voorverwarmde oven schuift.

Rodekool ovenschotel met gehakt

Rodekool ovenschotel met gehakt

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

20 reacties

Jordy

Nou het staat in de oven wel aan de rode kool wat suiker en kaneel toegevoegd omdat wij maar 1 fan van rode kool in ons gezin hebben even afwachten nog maar ik denk dat dit heerlijk zal zijn zo!! Bedankt voor het recept!!

Laat een bericht achter

Britta

Vanavond voor het eerst gemaakt! Heel lekker, maar spijt van de mosterd (ik wist dat ik dit niet lust, maar ik dacht dat proef ik vast niet zo erg meer.. oeps). Hoe zorg je ervoor dat het paneermeel zich naar het recept vormt? Nu blijft het er echt op liggen. Bedankt voor je recept in ieder geval!

Laat een bericht achter

Sjoke

Um hoe gaar je rode kool voor ? Ik ben het alleen maar gewend het rouw te eten .

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Uit diepvries of pot of blik hoef je het niet voor te garen, dan is dat al gedaan. als je een verse rodekool koopt kun je bijvoorbeeld dit recept gebruiken: https://brendakookt.nl/2013/01/16/26x-groente-2-rodekool-a-la-nigella/

Marjan
4/5 sterren

Heerlijk recept! En toch weer even wat anders op tafel. Van mijn man mag ik dit wel vaker maken... van mezelf ook, hij staat nu lekker in de oven.

Laat een bericht achter

Mathilde

Hoi Brenda, moet ik 100 of 150 ml Bouillon gebruiken? Groetjes

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Mathilde, ik zou eerst 100 ml toevoegen. En daarna aankijken of je het zo goed vindt, of toch liever nog wat meer toevoegt.

Hilde

Net voor het eerst gemaakt. Was lekker! Ik had twee zakjes voorgekookte rode kool met appeltjes gebruikt. Werkte ook prima.

Laat een bericht achter

Nellie

Hoi Brenda, Doe jij voor dit recept een rauwe rode kool eerst zelf koken of gebruik je kant en klare gekookte rode kool uit een potje of diepvries?

Laat een bericht achter

Els
3/5 sterren

Hoi Brenda, Ik heb een verse rode kool. Hoe lang moet ik deze koken om hem voor te garen voordat het de oven in gaat? Groetjes Els

Brenda Hoff

HiNellie, net wat ik in huis heb en hoe mijn pet staat. Ik gebruik ook graag rode kool uit de vriezer.

Marja steffens

Brenda staat deze ook in je kalender 2021?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Heel toevallig wel Marja, op 29 maart :)

Riekie

Lekker. Kan dit ook met rode kool uit een pot? Heb ik nl nog staan.

Laat een bericht achter

Joke
5/5 sterren

Hallo Brenda, We hebben dit gisteren gegeten. Niet bepaald met koud en nat weer dus ;) Het smaakte er voor ons niet minder lekker om! Echt heerlijk! Bedankt voor het lekkere recept. Groetjes, Joke

Brenda Hoff

Ja, dat kan prima

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
5 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op