Ga naar de inhoud

Roerbak van broccoli met paprika en tofu

Roerbakgerecht van broccoli met paprika en tofu. Een makkelijke maaltijd zonder vlees en zuivel, vegan dus. Ga jij aan de slag mt de roerbak van broccoli met paprika en tofu?

30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Marineer de blokjes tofu 15 minuten in ketjap.
2
Stap 2
Kook de broccoliroosjes in ruim water gaar.
3
Stap 3
Bereid de noedels of mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Stap 4
Verwarm olijfolie in een pan. Bak de champignons bruin. Doe de paprika reepjes erbij en bak mee. Doe hierna de tofu erbij en bak dit 10 minuten mee, samen met de ketjap. Voeg een beetje water toe.
5
Stap 5
Roer tot slot de broccoliroosjes door het gerecht, samen met de noedels.
6
Stap 6
Serveer met cashewnoten ter garnering.

Roerbak van broccoli met paprika en tofu

Vandaag gaan we voor een vegan makkelijke maaltijd. Een gerecht zonder vlees en zuivel. Dat doen we met deze roerbak van broccoli met paprika en tofu. Een snelle maaltijd met veel groenten, ketjap-saus en tofu.

 

Roerbak van broccoli met paprika en tofu

Week zonder vlees, en zuivel

Vandaag start de 5e editie van de Nationale Week zonder Vlees. Dit jaar is deze week iets aangepast het gaat niet alleen om het niet eten van vlees, maar ook zuivel. De Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel dus. De zuivel die erbij is gekomen (of eigenlijk juist eraf gaat) vind ik persoonlijk wel een lastige. Ik houd van kaas en ei bijvoorbeeld. Dit zijn producten die ik ook vaak gebruik in vegetarische gerechten.

Doel van de campagne is een meer plantaardig eetpatroon promoten, waarbij vlees én zuivel afgewisseld worden met vegetarische en plantaardige alternatieven. Vaker een dagje geen vlees, vis en zuivel eten is een kleine moeite maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Je bespaart bijvoorbeeld op watergebruik en de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering.

Doe je mee met de Week Zonder Vlees en Zuivel? Deze gerechten zonder vlees en zuivel komen dan vast van pas:

Roerbak van broccoli met paprika en tofu

Roerbak van broccoli met paprika en tofu

Hier op de website doen we vandaag dus ook mee aan de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel. Ik deel daarom een gerecht zonder vlees en zuivel. Ik moet bekennen ik vond het best lastig. Als je bepaalde dingen niet mag gebruiken wil je dat ineens juist wel 😉

Ik ben bewust gegaan voor een makkelijke maaltijd, een maaltijd die super snel op tafel staat. Deze roerbak van broccoli met paprika en tofu is heel simpel om te maken. Een gerecht met veel smaak dankzij de ketjapsaus. In deze saus marineer ik ook de tofu zodat deze extra veel smaak krijgt.

De kip ik die ik normaal in een gerecht als deze zou gebruiken heb ik vervangen door blokjes tofu. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ook tempeh gebruiken, of vegetarische kipstuckjes.

Roerbak van broccoli met paprika en tofu

 

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Caprese traybake met kip, pesto en brood
Flammkuchen met prosciutto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op