Romige kerstbroodjes
Bewaren
Vandaag deel ik lekkere brunchbroodjes. Gevuld kerstbrood met een twist, dit zijn namelijk romige kerstbroodjes. Gevuld met romige MonChou en amandelspijs, cranberry en rozijnen.
Deze romige (en feestelijke) kerstbroodjes zijn simpel om te maken, en zo lekker! Niet alleen bij de (kerst)brunch of het kerstontbijt, maar ook als gebakje bij de (kerst)koffie.
Kerstbroodjes voor het kerstontbijt
Het kerstontbijt of de kerstbrunch is een van mijn favoriete momenten van de kerstdagen. Lekker samen ontspannen de dag starten met uiteraard lekker erbij. Ik vind het dan ook extra leuk om hier een feestje van te maken met lekkere broodjes en dingetjes erbij.
Kerststol is iets wat dan niet mag ontbreken, maar het is wel iedere keer zo hetzelfde. Daarom leek het mij leuk (en lekker) om hier een variant op te maken. Het werden deze romige kerstbroodjes.
De romige kerstbroodjes maak ik van croissantdeeg met MonChou Zacht & Luchtig. Dit maakt samen hele lekkere luchtige broodjes gevuld met een romige vulling.
Daarbij voeg ik ingrediënten toe die je ook terugziet in de traditionele kerststol. Ik heb gekozen voor amandelspijs, gedroogde cranberry’s en rozijnen. Samen maakt dit hele lekkere en feestelijke kerstbroodjes.
En dan zijn ze ook nog eens gemakkelijk om te maken. Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de romige kerstbroodjes.
Romige kerstbroodjes met MonChou
Het croissantdeeg rollen we in dit geval uit tot een grote lap, met de gaatjes en naden dichtgedrukt.
MonChou Zacht & Luchtig roeren we los en mengen we met poedersuiker en citroensap. Bestrijk het deeg mee een laagje van het MonChou-mengsel. Hieroverheen verdelen we stukjes amandelspijs, gedroogde cranberry’s en rozijnen. Eventueel kun je ook wat gehakte noten toevoegen.
Het deeg rollen we op tot een lange rol en snijden we in stukjes. Verdeel de rolletjes deeg over een ovenschaal. Bak de broodjes goudbruin en gaar.
Nadat de broodjes kort afgekoeld zijn spuiten we een toef van het overige MonChou-mengsel over de broodjes. Garneer met poedersuiker en de losse ingrediënten.
Het is het lekkerste om de romige kerstbroodjes hierna direct te serveren.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met MonChou.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige kerstbroodjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Rol het croissantdeeg uit. Halveer het deeg en leg de twee plakken naast elkaar. Druk de gaatjes en naden aan zodat het een grote rechthoekige lap is.Stap 3
Roer de MonChou Zacht & Luchtig los en meng dit met poedersuiker en citroensap.Stap 4
Bestrijk het deeg met een laagje van het MonChou-mengsel. Verdeel hierover stukjes amandelspijs, gedroogde cranberry’s en rozijnen. Rol het deeg op tot een lange rol en snijd dit in 8 stukjes.Stap 5
Verdeel de stukjes opgerold deeg over de ovenschaal, leg ze iets uit elkaar, zodat ze niet tegen elkaar aan liggen. Bestrijk de broodjes met losgeroerd ei.Stap 6
Verwarm de gevulde broodjes 20 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.Stap 7
Laat de broodjes kort afkoelen.Stap 8
Verdeel het overige MonChou-mengsel over de afgekoelde broodjes. Bestrooi de romige kerstbroodjes eventueel met poedersuiker en garneer eventueel met overige amandelspijs, cranberry en rozijnen. Serveer de romige kerstbroodjes hierna directIngrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige kerstbroodjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Rol het croissantdeeg uit. Halveer het deeg en leg de twee plakken naast elkaar. Druk de gaatjes en naden aan zodat het een grote rechthoekige lap is.Stap 3
Roer de MonChou Zacht & Luchtig los en meng dit met poedersuiker en citroensap.Stap 4
Bestrijk het deeg met een laagje van het MonChou-mengsel. Verdeel hierover stukjes amandelspijs, gedroogde cranberry’s en rozijnen. Rol het deeg op tot een lange rol en snijd dit in 8 stukjes.Stap 5
Verdeel de stukjes opgerold deeg over de ovenschaal, leg ze iets uit elkaar, zodat ze niet tegen elkaar aan liggen. Bestrijk de broodjes met losgeroerd ei.Stap 6
Verwarm de gevulde broodjes 20 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.Stap 7
Laat de broodjes kort afkoelen.Stap 8
Verdeel het overige MonChou-mengsel over de afgekoelde broodjes. Bestrooi de romige kerstbroodjes eventueel met poedersuiker en garneer eventueel met overige amandelspijs, cranberry en rozijnen. Serveer de romige kerstbroodjes hierna directBlijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.