Romige linzensoep met prei
Lekkere soepen heb je nooit genoeg, zeker niet als ze zo lekker en makkelijk te maken zijn als deze. Ik ging aan de slag met een makkelijk te maken soep met linzen. Het was alweer veel te lang geleden dat ik iets met deze gezonde eiwitbommetje had gedaan. Zo ontstond...Romige linzensoep met prei
Bewaren
Lekkere soepen heb je nooit genoeg, zeker niet als ze zo lekker en makkelijk te maken zijn als deze. Ik ging aan de slag met een makkelijk te maken soep met linzen. Het was alweer veel te lang geleden dat ik iets met deze gezonde eiwitbommetje had gedaan. Zo ontstond deze romige linzensoep met prei.Â
Romige linzensoep met prei
Omdat we nog volop in de winter zitten wilde ik een dikke soep maken met warme smaken. Ik koos daarom voor harissa, de pittige kruidencombinatie uit Noord-Afrika. Ik heb zo’n potje ooit gekocht en weet niet altijd wat ik er nog meer mee zou kunnen doen.Â
Het bleek een heel lekkere combinatie! De zachte linzen en de pittige harissa gaan heel goed samen in deze romige soep. Prei combineert hier ook goed bij. Kortom, een hele lekkere soep!Â
–> Wil je nog meer inspiratie? Op deze pagina vind je alle soepen bij elkaar.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige linzensoep met prei
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Fruit beide aan in een klein beetje olie op laag vuur.Stap 2
Snijd de wortel in stukjes en voeg toe aan de pan. Doe dat ook met de eetlepel harissa.Stap 3
Spoel de linzen af en voeg ze ook toe aan de pan. Roer kort door en voeg dan de groentebouillon toe (start met 500ml).Stap 4
Kook de linzen in 15 minuten zacht en gaar.Stap 5
Snijd de preien in dunne ringen.Stap 6
Pureer de linzen na 15 minuten tot je een dikke soep hebt. Voeg meer groentebouillon toe als je de soep te dik vindt.Stap 7
Voeg de ringen prei toe aan de soep en laat ze net zo lang meekoken tot ze gaar zijn.Stap 8
Serveer de soep meteen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige linzensoep met prei
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Fruit beide aan in een klein beetje olie op laag vuur.Stap 2
Snijd de wortel in stukjes en voeg toe aan de pan. Doe dat ook met de eetlepel harissa.Stap 3
Spoel de linzen af en voeg ze ook toe aan de pan. Roer kort door en voeg dan de groentebouillon toe (start met 500ml).Stap 4
Kook de linzen in 15 minuten zacht en gaar.Stap 5
Snijd de preien in dunne ringen.Stap 6
Pureer de linzen na 15 minuten tot je een dikke soep hebt. Voeg meer groentebouillon toe als je de soep te dik vindt.Stap 7
Voeg de ringen prei toe aan de soep en laat ze net zo lang meekoken tot ze gaar zijn.Stap 8
Serveer de soep meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Joy
De soep is subliem! Ik doe altijd een beetje meer harissa en minder prei en een beetje meer linzen. Makkelijk naar eigen smaak aan te passen
Brenda Hoff
Super om te horen Joy!