Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Romige linzensoep met prei

Lekkere soepen heb je nooit genoeg, zeker niet als ze zo lekker en makkelijk te maken zijn als deze. Ik ging aan de slag met een makkelijk te maken soep met linzen. Het was alweer veel te lang geleden dat ik iets met deze gezonde eiwitbommetje had gedaan. Zo ontstond...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Fruit beide aan in een klein beetje olie op laag vuur.
2
Stap 2
Snijd de wortel in stukjes en voeg toe aan de pan. Doe dat ook met de eetlepel harissa.
3
Stap 3
Spoel de linzen af en voeg ze ook toe aan de pan. Roer kort door en voeg dan de groentebouillon toe (start met 500ml).
4
Stap 4
Kook de linzen in 15 minuten zacht en gaar.
5
Stap 5
Snijd de preien in dunne ringen.
6
Stap 6
Pureer de linzen na 15 minuten tot je een dikke soep hebt. Voeg meer groentebouillon toe als je de soep te dik vindt.
7
Stap 7
Voeg de ringen prei toe aan de soep en laat ze net zo lang meekoken tot ze gaar zijn.
8
Stap 8
Serveer de soep meteen.

Romige linzensoep met prei

Lekkere soepen heb je nooit genoeg, zeker niet als ze zo lekker en makkelijk te maken zijn als deze. Ik ging aan de slag met een makkelijk te maken soep met linzen. Het was alweer veel te lang geleden dat ik iets met deze gezonde eiwitbommetje had gedaan. Zo ontstond deze romige linzensoep met prei. 

Romige linzensoep met prei

Romige linzensoep met prei

Omdat we nog volop in de winter zitten wilde ik een dikke soep maken met warme smaken. Ik koos daarom voor harissa, de pittige kruidencombinatie uit Noord-Afrika. Ik heb zo’n potje ooit gekocht en weet niet altijd wat ik er nog meer mee zou kunnen doen. 

Het bleek een heel lekkere combinatie! De zachte linzen en de pittige harissa gaan heel goed samen in deze romige soep. Prei combineert hier ook goed bij. Kortom, een hele lekkere soep! 

–> Wil je nog meer inspiratie? Op deze pagina vind je alle soepen bij elkaar.

Romige linzensoep met prei

Romige linzensoep met prei

 

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

2 reacties

Joy
5/5 sterren

De soep is subliem! Ik doe altijd een beetje meer harissa en minder prei en een beetje meer linzen. Makkelijk naar eigen smaak aan te passen

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Super om te horen Joy!

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op