Ga naar de inhoud
4 beoordelingen

Romige pasta met broccoli en kip

Als er een type gerecht is dat altijd goed zit, dan is het wel een snelle pasta. Het is één van de weinige gerechten die onze kinderen altijd goed eten, ze smullen er iedere keer weer van. Ze vinden het (bijna) nog lekkerder dan de welbekende p-gerechten. Deze romige pasta...
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Romige pasta met broccoli en kip

Als er een type gerecht is dat altijd goed zit, dan is het wel een snelle pasta. Het is één van de weinige gerechten die onze kinderen altijd goed eten, ze smullen er iedere keer weer van. Ze vinden het (bijna) nog lekkerder dan de welbekende p-gerechten. Deze romige pasta met broccoli en kip is daarop geen uitzondering.

Romige pasta met broccoli en kip
Romige pasta met broccoli en kip

Het nadeel aan pastagerechten met saus vind ik dat de groente niet altijd goed vertegenwoordigd is, daarbij zijn de witte sauzen vaak ook minder gezond. Bij dit pastagerecht is dat wel anders. Broccoli en paprikablokjes zorgen niet alleen voor kleur. Ook voor de bite en vitamientjes.

Door ricotta met het groentemengsel mee te verwarmen ontstaat een romige saus die niet vet is. Verse basilicum, Grana Padano 32+ kaas en pijnbompitjes zorgen voor de finishing touch.

Tip: Je kunt dit pastarecept zowel koud als warm eten. Restjes doen het daarom ook goed als lunch.

De romige pasta met broccoli en kip is onderdeel van het vierde weekmenu dat we in samenwerking met het GroentenFruit Huis ontwikkelde voor Veggipedia. Een kleurrijk weekmenu met gezonde recepten boordevol seizoensgroenten. Deze week vind je onder andere andijvie, witlof, bloemkool en zoete aardappel terug in het menu. Klik hier om het gevarieerde weekmenu te bekijken.

Romige pasta met broccoli en kip

Romige pasta met broccoli en kip

Dit artikel schreef ik in samenwerking met GroentenFruit Huis en NAGF, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze romige pasta met broccoli en kip

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in een andere pan de broccoliroosjes beetgaar.
2
Stap 2

Verwarm een klein beetje olie in een grote pan bak hier de kip in rondom in aan. Doe hierna de ui en knoflook erbij en bak dit kort mee. Doe vervolgens de paprika blokjes en ricotta erbij en verwarm dit mee. Breng op smaak met peper en roer dit regelmatig even door. Roer hierna de gekookte pasta en broccoli door de saus.

3
Stap 3

Garneer de pasta op het bord met verse basilicum, Grana Padano en pijnboompitjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli

8 reacties

Hannah

De pijnboompitjes heb ik even geroosterd dat is veel lekkerder. Het was ook droog, dus volgende keer wat kookvocht bewaren ja. Er moest ook naar mijn smaak zout in. Maar dat kun je op tafel zetten zodat ieder naar zijn smaak kan bijzouten.

Laat een bericht achter

Sjoukje Huisman

Erg lekker alleen na weer wat warmer maken wel erg droog. Zag al dat meerdere dat hadden, ik was kookvocht pasta vergeten🤗 missch evt beetje kookroom?? Evt. advies is fijn, ik ben niet zo’n keuken prinses. Recept wel in favo gezet!

Laat een bericht achter

Els
5/5 sterren

Lievelings recept van mijn kleindochter heerlijk

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Els!

Teun
4/5 sterren

Lekker. Er was alleen wel wat kookvocht van de pasta nodig om het niet te droog te maken

Laat een bericht achter

D
4/5 sterren

Smaak is heerlijk. Alleen wel wat droog.

Laat een bericht achter

Amy
5/5 sterren

goed recept! Ik had er iets meer kip in verwerkt, vond ik beter. Kinderen vinden het ook lekker.

Laat een bericht achter

Ingrid

Ik vond het gerecht nogal droog hoewel er ik veel meer Ricotta in gad verwerkt.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
4 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op