Romige pasta met broccoli en kip
Als er een type gerecht is dat altijd goed zit, dan is het wel een snelle pasta. Het is één van de weinige gerechten die onze kinderen altijd goed eten, ze smullen er iedere keer weer van. Ze vinden het (bijna) nog lekkerder dan de welbekende p-gerechten. Deze romige pasta...Romige pasta met broccoli en kip
Bewaren
Als er een type gerecht is dat altijd goed zit, dan is het wel een snelle pasta. Het is één van de weinige gerechten die onze kinderen altijd goed eten, ze smullen er iedere keer weer van. Ze vinden het (bijna) nog lekkerder dan de welbekende p-gerechten. Deze romige pasta met broccoli en kip is daarop geen uitzondering.
Romige pasta met broccoli en kip
Het nadeel aan pastagerechten met saus vind ik dat de groente niet altijd goed vertegenwoordigd is, daarbij zijn de witte sauzen vaak ook minder gezond. Bij dit pastagerecht is dat wel anders. Broccoli en paprikablokjes zorgen niet alleen voor kleur. Ook voor de bite en vitamientjes.
Door ricotta met het groentemengsel mee te verwarmen ontstaat een romige saus die niet vet is. Verse basilicum, Grana Padano 32+ kaas en pijnbompitjes zorgen voor de finishing touch.
Tip: Je kunt dit pastarecept zowel koud als warm eten. Restjes doen het daarom ook goed als lunch.
De romige pasta met broccoli en kip is onderdeel van het vierde weekmenu dat we in samenwerking met het GroentenFruit Huis ontwikkelde voor Veggipedia. Een kleurrijk weekmenu met gezonde recepten boordevol seizoensgroenten. Deze week vind je onder andere andijvie, witlof, bloemkool en zoete aardappel terug in het menu. Klik hier om het gevarieerde weekmenu te bekijken.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met GroentenFruit Huis en NAGF, lees mijn disclaimer.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige pasta met broccoli en kip
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in een andere pan de broccoliroosjes beetgaar.Stap 2
Verwarm een klein beetje olie in een grote pan bak hier de kip in rondom in aan. Doe hierna de ui en knoflook erbij en bak dit kort mee. Doe vervolgens de paprika blokjes en ricotta erbij en verwarm dit mee. Breng op smaak met peper en roer dit regelmatig even door. Roer hierna de gekookte pasta en broccoli door de saus.
Stap 3
Garneer de pasta op het bord met verse basilicum, Grana Padano en pijnboompitjes.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige pasta met broccoli en kip
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in een andere pan de broccoliroosjes beetgaar.Stap 2
Verwarm een klein beetje olie in een grote pan bak hier de kip in rondom in aan. Doe hierna de ui en knoflook erbij en bak dit kort mee. Doe vervolgens de paprika blokjes en ricotta erbij en verwarm dit mee. Breng op smaak met peper en roer dit regelmatig even door. Roer hierna de gekookte pasta en broccoli door de saus.
Stap 3
Garneer de pasta op het bord met verse basilicum, Grana Padano en pijnboompitjes.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
8 reacties
Hannah
De pijnboompitjes heb ik even geroosterd dat is veel lekkerder. Het was ook droog, dus volgende keer wat kookvocht bewaren ja. Er moest ook naar mijn smaak zout in. Maar dat kun je op tafel zetten zodat ieder naar zijn smaak kan bijzouten.
Sjoukje Huisman
Erg lekker alleen na weer wat warmer maken wel erg droog. Zag al dat meerdere dat hadden, ik was kookvocht pasta vergeten🤗 missch evt beetje kookroom?? Evt. advies is fijn, ik ben niet zo’n keuken prinses. Recept wel in favo gezet!
Els
Lievelings recept van mijn kleindochter heerlijk
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen Els!
Teun
Lekker. Er was alleen wel wat kookvocht van de pasta nodig om het niet te droog te maken
D
Smaak is heerlijk. Alleen wel wat droog.
Amy
goed recept! Ik had er iets meer kip in verwerkt, vond ik beter. Kinderen vinden het ook lekker.
Ingrid
Ik vond het gerecht nogal droog hoewel er ik veel meer Ricotta in gad verwerkt.