Romige zalmtartaar met avocado en ei
Een fris gerecht van zalm met romige avocado en ei. Romige zalmtartaar met avocado en ei. Lekker als voorgerecht of als onderdeel van de lunch.
Romige zalmtartaar met avocado en ei
Bewaren
Een lekker fris voorgerechtje. Romig zalmtartaar met avocado en ei. Een gerechtje dat het hele jaar door kan. Nu als voorgerecht bij het kerstdiner, maar ook lekker bij een zomers diner, of een uitgebreide lunch. Het fijne aan deze romige zalmtartaar is dat het niet te zalmig is. Daarmee bedoel ik dat de zalm niet te overheersend is.
Leuk weetje: mijn vriend houdt niet van gerookte zalm (en ook niet zo van avocado) maar had voor ik het wist dit heerlijke gerechtje op.
Voorgerechten eten we thuis bijna nooit, maar als het kerst is mogen we natuurlijk uitpakken. Een voorgerecht met kerst is dan ook zeker op zijn plaats. Deze romige zalmtartaar is eenvoudig om te maken, en ziet er super chique uit.
Tartaar komt van steak tartaar (steak tartare), een gerecht van fijngehakt rundvlees afkomstig uit de Franse keuken. Er zijn inmiddels vele variaties waarbij andere ingrediënten worden gebruikt. Zo kun je het gerecht op vele manieren maken, zoals met geroosterde rode biet voor een vegetarische versie of zoals in dit geval gerookte zalm.
Romige zalmtartaar met avocado en ei
Gerechtjes als deze, ik ben er gek op! Dit voorgerecht is super simpel om te maken, bevat veel smaak en is daardoor echt genieten. In dit geval gaan we voor fris en romig.
De romige zalmtartaar is opgebouwd uit fijngesneden snippers gerookte zalm, blokjes avocado, ei en groene appel. Door crème fraîche toe te voegen wordt het mengsel mooi romig en citroensap, dille en peper brengen de zalmtartaar extra op smaak.
Het is superlekker om naast de romige zalmtartaar met avocado een knapperig element toe te voegen. In dit geval maken we knapperige toast van ciabatta brood.
Het opmaken van het voorgerecht is helemaal restaurant-proof als je een kookring gebruikt. Als je dit niet hebt kun je ook met een lepel een hoopje op het bord scheppen en dit voorzichtig wat platter drukken.
Ingrediënten
Extra benodigd
- kookring
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige zalmtartaar met avocado en ei
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 200 graden en kleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Snijd de ciabatta in dunne plakjes. Besprenkel ze met de olie, breng op smaak met zout en bestrooi met oregano. Rooster de ciabatta in 6-8 minuten goudgeel en krokant. Laat de ciabattatoast afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 3
Kook de eieren in een pan met water hard.Stap 4
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in kleine blokjes, snijd de zalm ook fijn. Hak de dille fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel ook in fijne vierkante blokjes. Snijd 1 ei in plakjes, 4 plakjes gebruiken we ter garnering. Snijd het overige ei ook in kleine blokjes.
Stap 5
Houd van alle ingrediënten een klein beetje apart wat je kunt gebruiken voor de garnering. Meng in een kom de zalm, avocado, ei en appel met de crème fraîche. Breng op smaak met het citroensap en dille en peper.Stap 6
Gebruik een kookring om de borden op te maken. Schep het tartaar mengsel in de kookring en maak zo een mooi torentje op de borden. Garneer de tartaar met gerookte zalm, ei, blokjes avocado en appel. Maak af met dille en serveer de ciabattatoast erbij.Ingrediënten
Extra benodigd
- kookring
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige zalmtartaar met avocado en ei
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 200 graden en kleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Snijd de ciabatta in dunne plakjes. Besprenkel ze met de olie, breng op smaak met zout en bestrooi met oregano. Rooster de ciabatta in 6-8 minuten goudgeel en krokant. Laat de ciabattatoast afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 3
Kook de eieren in een pan met water hard.Stap 4
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in kleine blokjes, snijd de zalm ook fijn. Hak de dille fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel ook in fijne vierkante blokjes. Snijd 1 ei in plakjes, 4 plakjes gebruiken we ter garnering. Snijd het overige ei ook in kleine blokjes.
Stap 5
Houd van alle ingrediënten een klein beetje apart wat je kunt gebruiken voor de garnering. Meng in een kom de zalm, avocado, ei en appel met de crème fraîche. Breng op smaak met het citroensap en dille en peper.Stap 6
Gebruik een kookring om de borden op te maken. Schep het tartaar mengsel in de kookring en maak zo een mooi torentje op de borden. Garneer de tartaar met gerookte zalm, ei, blokjes avocado en appel. Maak af met dille en serveer de ciabattatoast erbij.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Melissa
Ik lus geen avocado. Zou ik de avocado kunnen vervangen voor stukjes komkommer?
marijke
erg lekker!
driek
super