Ga naar de inhoud

Salade met kalkoen, cranberrysaus en brie

Op eerste kerstdag nog een kerstrecept delen? Yes! Super lekker om deze snelle salade met kalkoen en cranbberrysaus tijdens de kerstdagen nog op tafel te zetten. Maar je kunt hem ook na de kerstdagen maken van de kerstrestjes die over blijven. Salade van kalkoen en cranberrysaus met brie Vorig jaar...
15 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

porties
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kalkoen of kip in stukjes. Pel de mandarijn en verdeel de partjes en snijd de brie in blokjes.
2
Stap 2
Verdeel de gemengde salade over de borden. Verdeel hierover de kalkoen, partjes mandarijn, brie, cranberries en pijnboompitjes. Voeg als finighing touch de cranberrysaus toe aan de salade.

Salade met kalkoen, cranberrysaus en brie

Op eerste kerstdag nog een kerstrecept delen? Yes! Super lekker om deze snelle salade met kalkoen en cranbberrysaus tijdens de kerstdagen nog op tafel te zetten. Maar je kunt hem ook na de kerstdagen maken van de kerstrestjes die over blijven.

Salade van kalkoen en cranberrysaus met brie

Vorig jaar maakte ik deze salade van kalkoen en cranberrysaus, onze kerstrestjes. Kalkoen smaakt de tweede dag misschien nog wel lekkerder, en hetzelfde geldt voor de cranberrysaus. Met brie, mandarijn en pijnboompitjes maak je hier binnen no time een lekkere salade van.

Tip: kalkoen kun je bijvoorbeeld ook vervangen door kip.

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op