Sandwiches met lentegroenten en ricottaspread
Bewaren
Lente is coming! Dus tijd voor wat luchtige en lichte recepten. Deze snelle lunch is een ideaal lente-gerecht. Een zonnetje op je bord. Sandwiches met lentegroenten en ricottaspread.
Sandwiches met lentegroenten en ricottaspread
Bij toeval ontdekte ik de spread op deze sandwiches. Ik weet niet meer precies waarom, maar ik mixte ricotta met een beetje water met een staafmixer tot deze spread en dat was verrassend lekker. Het wordt namelijk een stuk vloeibaarder, maar behoudt wel die lekkere frisse smaak van ricotta. Maar omdat de textuur dus zo verandert, heb je het idee iets totaal nieuws te proeven. Gaaf!
Ik besloot deze spread te combineren in een sandwich samen met heerlijke voorjaarssmaken als courgette, citroen, tuinerwten en rode ui. Ik garneerde de sandwich met zilte Parmezaanse kaas en wat extra olijfolie. Lekker veel peper en zout eroverheen en je hebt een heerlijke sandwich. Probeer maar!
Lunchinspiratie
Meestal deel ik makkelijke maaltijden hier op de website, de avondmaaltijden die het liefst binnen 30 minuten op tafel staan. Daarbij vergeet ik soms dat jullie het ook leuk vinden om eens andere inspiratie te zien. Bijvoorbeeld voor het ontbijt of de lunch. Vandaag maak ik dat goed, met deze heerlijke en snelle sandwiches.
Meestal delen we een wat uitgebreider lunchrecept, zonder brood (hier vind je alle lunchrecepten bij elkaar). Deze keer is het simpel, maar lekker. En op een broodje (of cracker). Want ik denk dat velen van ons meestal met brood of crackers lunchen.
Deze sandwiches met lentegroenten en ricottaspread zijn super simpel om te maken. En ook gemakkelijk om bijvoorbeeld te eten tijdens de werkdag op kantoor.
Ingrediƫnten
Extra benodigd
- Staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sandwiches met lentegroenten en ricottaspread
Stap 1
Schaaf met een kaasschaaf dunne linten van de courgette en doe deze samen met de aspergetips in een grote kom. Besprenkel met het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Laat even staan.Stap 2
Doe de ricotta samen met de melk en peper en zout in een hoge kom en mix met de staafmixer tot een romig geheel.Stap 3
Overgiet de diepvriestuinerwten met koken water en laat ze ontdooien.Stap 4
Snipper de rode ui. Vind je rauwe ui niet zo lekker? Meng de uisnippers dan met een eetlepel water. Zo gaat het rauwe ervanaf.Stap 5
Besmeer het brood met de ricottaspread. Verdeel hierover de courgettelinten, aspergetips, tuinerwten en rode ui. Garneer met Parmezaanse kaas (in snippers of geraspt), flink wat peper en zout en nog wat olijfolie extra vierge.Ingrediƫnten
Extra benodigd
- Staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sandwiches met lentegroenten en ricottaspread
Stap 1
Schaaf met een kaasschaaf dunne linten van de courgette en doe deze samen met de aspergetips in een grote kom. Besprenkel met het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Laat even staan.Stap 2
Doe de ricotta samen met de melk en peper en zout in een hoge kom en mix met de staafmixer tot een romig geheel.Stap 3
Overgiet de diepvriestuinerwten met koken water en laat ze ontdooien.Stap 4
Snipper de rode ui. Vind je rauwe ui niet zo lekker? Meng de uisnippers dan met een eetlepel water. Zo gaat het rauwe ervanaf.Stap 5
Besmeer het brood met de ricottaspread. Verdeel hierover de courgettelinten, aspergetips, tuinerwten en rode ui. Garneer met Parmezaanse kaas (in snippers of geraspt), flink wat peper en zout en nog wat olijfolie extra vierge.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.