Serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek
Een lekker koud gerechtje of hapje, van serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek. Het lekkerste/leukste aan tapas eten? Dat je van alles mag proeven. Je hoeft geen keuze te maken, je kunt van alles bestellen en delen met tafelgenoten. Daar houdt ik van, want ik wil alles (of zoveel mogelijk)...Serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek
Bewaren
Een lekker koud gerechtje of hapje, van serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek.
Het lekkerste/leukste aan tapas eten? Dat je van alles mag proeven. Je hoeft geen keuze te maken, je kunt van alles bestellen en delen met tafelgenoten. Daar houdt ik van, want ik wil alles (of zoveel mogelijk) proeven.
Serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek
Als er één gerecht is dat ik je echt aanraad om te maken als je voor tapas gaat dan is het deze. Je serveert serranoham zoals carpaccio. Op een groot bord (of kleine bordjes) met dadels en ontbijtkoek.
Dit recept is gebaseerd op een recept van Jumbo wat ik eerder heb gegeten. Het verrassende in dit gerechtje zijn de krokante (gedroogde) ontbijtkoek en de dadelcreme. Deze zoete smaken passen heel goed bij het zoute van de serranoham. Een plukje rucola en balsamico crème maken het gerechtje af.
–> Klik hier voor het overzicht van alle tapasrecepten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek
Stap 1
Verwarm de oven voor op 90 graden. Breng in een pan het water aan de kook. Roer de suiker erdoor.Stap 2
Snijd de ontbijtkoek in dunne plakjes, zo dun mogelijk. Bestrijk de plakjes ontbijtkoek met het suikerwater en leg ze op de bakplaat. Laat de ontbijtkoek 2 uur drogen in de oven, zo wordt het ontbijtkoek mooi krokant.Stap 3
Hak in een keukenmachine 4 dadels fijn. Roer dit door de mascarpone.Stap 4
Verdeel de serranoham over een groot bord of 4 kleine bordjes. Verdeel hierover de blaadjes rucola en de mascarpone crème in hoopjes. Met een klein lepeltje kun je hier kleine bolletjes van scheppen. Breng op smaak met peper.Stap 5
Snijd de overgebleven dadel in stukjes en verdeel dit over het bord. Verkruimel de ontbijtkoek grof en verdeel dit ook over het bord met serranoham. Maak af met de crème van balsamico.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek
Stap 1
Verwarm de oven voor op 90 graden. Breng in een pan het water aan de kook. Roer de suiker erdoor.Stap 2
Snijd de ontbijtkoek in dunne plakjes, zo dun mogelijk. Bestrijk de plakjes ontbijtkoek met het suikerwater en leg ze op de bakplaat. Laat de ontbijtkoek 2 uur drogen in de oven, zo wordt het ontbijtkoek mooi krokant.Stap 3
Hak in een keukenmachine 4 dadels fijn. Roer dit door de mascarpone.Stap 4
Verdeel de serranoham over een groot bord of 4 kleine bordjes. Verdeel hierover de blaadjes rucola en de mascarpone crème in hoopjes. Met een klein lepeltje kun je hier kleine bolletjes van scheppen. Breng op smaak met peper.Stap 5
Snijd de overgebleven dadel in stukjes en verdeel dit over het bord. Verkruimel de ontbijtkoek grof en verdeel dit ook over het bord met serranoham. Maak af met de crème van balsamico.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.