Ga naar de inhoud

Shakshuka

Shakshuka is een gerecht dat ik vaak ben tegengekomen, maar nog niet zelf had gemaakt. Daarom werd het wel eens tijd. Ten eerste moet ik er aan denken dat ik het goed schrijf, ik schreef voor dit artikel online kwam namelijk shakashuka. Maar het is dus shakshuka. Het is een eenpansgerecht met groenten, tomatensaus en
Delen op

Shakshuka

Shakshuka txt

Shakshuka is een gerecht dat ik vaak ben tegengekomen, maar nog niet zelf had gemaakt. Daarom werd het wel eens tijd.

Ten eerste moet ik er aan denken dat ik het goed schrijf, ik schreef voor dit artikel online kwam namelijk shakashuka. Maar het is dus shakshuka.

Het is een eenpansgerecht met groenten, tomatensaus en eieren en dit wordt overal ter wereld gegeten. Van Mexico, tot Tunesië, Egypte en Marokko. Als het in zoveel landen gegeten wordt zijn er vast talloze recepten voor, en dat klopt. Bij deze deel ik de ‘Brenda Kookt variant’. Een recept dat niet te pittig is met paprika (drie kleuren), basilicum en gedroogde kruiden.

Dit gerecht gaan we zeker vaker maken. Omdat het lekker comfortvoedsel is, maar ook lekker makkelijk. Je hoeft er weinig voor te doen en het is snel klaar. Lekker met rijst. Of brood. Of allebei.

Shakshuka 02

Shakshuka

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote ui
  • teen knoflook
  • 1,5 paprika (ik nam drie kleuren)
  • 1 theelepel kurkuma
  • halve theelepel gemalen koriander
  • halve theelepel komijnpoeder
  • halve theelepel kaneel
  • verse basilicum
  • laurierblaadje
  • blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 3 eieren

Bereiding

Verwarm een grote koekenpan op het vuur. Snijd de ui en de paprika grof, pers de knoflook. Bak de ui met de knoflook in olie even aan. Voeg de paprikareepjes toe en de kruiden (kurkuma, koriander, komijn en kaneel en zout). Bak dit even mee.

Voeg de tomatenblokjes en het laurierblad in de pan en laat dit op laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Roer het tussendoor regelmatig door. Verwijder hierna het laurierblad.

Maak drie kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat het nog vijf minuutjes op het vuur staan zodat het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht. Breng eventueel op smaak met extra peper en zout en verse basilicum.

Serveer met rijst of brood, of eventueel zelfs pasta.

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Eton mess kerstkrans
Pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal
Zalm wellington pakketjes
Eischotel met paprika en aardappel

8 reacties

Jet

Oeh oeh oeeeeh, ik stond bijna te springen in de keuken. Wát een heerlijk recept is dit zeg! Iedereen thuis was er blij mee en ze smeekten of ik dit snel weer ga maken. Ja dus. Ook fijn voor onze vegetarische dochter, die het helaas niet heeft geproefd, omdat ze niet thuis was. Dank je brenda!?

Laat een bericht achter

Tea

Hebben het recept klaar gemaakt op camping. Thuis de kruiden al gemixt en in klein potje meegenomen. Gegeten met ciabatta, was heel lekker

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een goed idee om de kruiden thuis alvast de mixen en mee te nemen naar de camping

Roos

Heerlijk! Ik ben sinds kort helemaal into Ottolenghi en dit is dan ook een gerecht dat vaak op tafel komt!

Laat een bericht achter

Linda

Haha nooit geweten dat dit echt een recept was. Mijn vader noemde dit "prutje". Hij at dit op brood

Laat een bericht achter

Amy

Het is zelfs lekker met aardappelpuree! :) Je shakshuka ziet er heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor de tips meiden!

Saskia

Extra lekker met kaas die je laat smelten tijdens het stollen van het ei!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op