Ga naar de inhoud

Shoarma met rijst en zoete aardappel

Bij shoarma denken vele (en ik ook) direct aan een lekkere vette hap tussen een (pita)broodje met extra veel knoflooksaus. Super lekker, maar niet helemaal verantwoord als je een gezonde maaltijd wilt eten. Daarom besloot ik het anders te doen en shoarma te verwerken in een rijstgerecht met lekker veel...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Shoarma met rijst en zoete aardappel

Makkelijke maaltijd rijstsalade met kipshoarmaBij shoarma denken vele (en ik ook) direct aan een lekkere vette hap tussen een (pita)broodje met extra veel knoflooksaus. Super lekker, maar niet helemaal verantwoord als je een gezonde maaltijd wilt eten. Daarom besloot ik het anders te doen en shoarma te verwerken in een rijstgerecht met lekker veel groenten. Shoarma met rijst en zoete aardappel, op de gezonde(re) tour dus!

Het resultaat is een lekker rijstgerecht, zonder (knoflook)saus maar met heel veel smaak. In plaats van varkensvlees heb ik in dit geval shoarma van kip gebruikt. De blokjes kip kun je zelf op smaak brengen met shoarmakruiden, maar je kunt bij de slager (of supermarkt) ook kipshoarma kopen.

Doordat de shoarma van zichzelf goed op smaak is zijn andere kruiden bijna overbodig. En om ervoor te zorgen dat het geheel niet droog is serveer ik er lekker een lik neutrale hummus bij. Dit gerecht is een winnaar hoor, bij ons komt hij zeker vaker op tafel.

Wil je liever toch een vette hap eten? Bekijk hier het recept voor mijn broodje shoarma. 

Rijst met kip en hummus

Shoarma met rijst en zoete aardappel

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze shoarma met rijst en zoete aardappel

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Snipper de rode ui. Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan en fruit de ui hierin aan. Doe de geperste knoflook en roerbakgroenten erbij en bak dit op medium vuur mee.
2
Stap 2
Kook de rijst in voldoende water. Schil de zoete aardappel en snijd het in blokjes. Kook dit in ruim water in 8 minuten gaar. Verwarm in een kleinere koekenpan een beetje olie en bak hier de kipshoarma in aan.
3
Stap 3
Snijd de komkommer in reepjes en snijd een klein handje peterselie fijn.
4
Stap 4
Meng de rijst met de groente en roer hier ook de blokjes zoete aardappel doorheen. Bak dit even mee. Verdeel het rijstmengsel over de borden of kommen. Verdeel hierover de kipshoarma, komkommer en een likje hummus. Maak het gerecht af met peterselie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

7 reacties

Tineke

???

Laat een bericht achter

a

Wow, deze komt binnenkort bij ons op tafel! Ziet er goed uit. Dank voor het recept! :)

Laat een bericht achter

CB

Wat te maken met zoete aardappel? Dit recept gevonden, had ook nog hummus in huis. Heerlijk recept, komt vaker op tafel!

Laat een bericht achter

Margreet

Héérlijk! Dit ga ik zeker vaker maken. Leuk ook de hummus i.p.v. knoflooksaus. Ik heb kippedijfilet gebruikt en die gekruid met shoarmakruiden en een scheutje zonnebloemolie.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Margreet!

Joke

Ik heb het vanavond gemaakt en vond het heerlijk!!!Ik ga het zeker meer maken!!!??

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je er zo snel mee aan de slag bent gegaan!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op