Shoarma salade met krokant brood
Inderdaad. Een shoarma salade, in plaats van een broodje shoarma. Ik kan niet zeggen dat dit de gezondste salade is die ik met jullie gedeeld heb, maar wel een van de lekkerste. De shoarma salade is namelijk goed gevuld. Met krokant brood, kip én groente. Op een warme dag zouden...Shoarma salade met krokant brood
Bewaren
Inderdaad. Een shoarma salade, in plaats van een broodje shoarma.
Ik kan niet zeggen dat dit de gezondste salade is die ik met jullie gedeeld heb, maar wel een van de lekkerste. De shoarma salade is namelijk goed gevuld. Met krokant brood, kip én groente.
Op een warme dag zouden we broodjes kipshoarma eten, maar had ik geen trek in warm eten. Ik wilde een salade maken maar moest nog even bedenken wat ik er in zou doen. En toen bedacht ik me dat ik zou proberen een salade van de shoarma te maken. Met succes, zelfs de boyfriend die gek ik op broodjes shoarma (en iets minder gek is op salades) vond dit lekker.
Shoarma salade met krokant brood
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze shoarma salade met krokant brood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd de ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.Stap 2
Snijd het brood in blokjes en meng dit met 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout en peper. Verdeel dit over de bakplaat en bak dit 15 minuten in de oven tot het mooi krokant is en goudbruin is gekleurd.Stap 3
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kipshoarma met de ui aan. Voeg als de kip aan beide kanten is gebakken de champignons en paprika toe en bak dit ongeveer 10 minuten mee.Stap 4
Laat het shoarma-groentemengsel en de blokjes brood afkoelen.Stap 5
Meng het brood met de kipshoarma en groenten en de sla. Serveer de shoarma salade met knoflooksaus er naast.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze shoarma salade met krokant brood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd de ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.Stap 2
Snijd het brood in blokjes en meng dit met 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout en peper. Verdeel dit over de bakplaat en bak dit 15 minuten in de oven tot het mooi krokant is en goudbruin is gekleurd.Stap 3
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kipshoarma met de ui aan. Voeg als de kip aan beide kanten is gebakken de champignons en paprika toe en bak dit ongeveer 10 minuten mee.Stap 4
Laat het shoarma-groentemengsel en de blokjes brood afkoelen.Stap 5
Meng het brood met de kipshoarma en groenten en de sla. Serveer de shoarma salade met knoflooksaus er naast.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Fran
Vrijdag jl. gegeten en wat was het lekker, zeker voor herhaling vatbaar.
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen, bedankt voor je berichtje
Femke
Klinkt goed, leuk idee zo met dat brood. Ik ga het vanavond maken.
jonna@burgertrutjes
Shoarma is altijd lekker! Ik eet het al jaren door de sla. lekker met een kruidige knoflookdressing. Love it!
Yvonne
Goed idee ! Lijkt mij ook lekker zonder brood en met gebakken aardappeltjes.
Joke
Hoi Brenda, Super handig, de boodschappenplanner, ik heb er al gebruik van gemaakt?
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen Joke :)