Sinaasappelcake met speculaaskruiden
Yes, het is Koningsdag! Nu weet ik niet of je vandaag zin (en tijd?) hebt om de keuken in te duiken? Maar het leek me wel leuk om een receptje met een oranje tintje op de blog te publiceren. Vandaar deze sinaasappelcake met speculaaskruiden. Sinaasappelcake met speculaaskruiden Deze cake zou...Sinaasappelcake met speculaaskruiden
Bewaren
Yes, het is Koningsdag! Nu weet ik niet of je vandaag zin (en tijd?) hebt om de keuken in te duiken? Maar het leek me wel leuk om een receptje met een oranje tintje op de blog te publiceren. Vandaar deze sinaasappelcake met speculaaskruiden.
Sinaasappelcake met speculaaskruiden
Deze cake zou ook goed doen in de sinterklaastijd. Maar ik maakte hem dus voor koningsdag 😉 Een lekkere kruidige cake met een vleugje sinaasappel. De sinaasappel maakt de cake daarbij ook direct een stuk fruitiger van smaak, en minder zwaar.
De cake is iets donkerder uitgepakt dan ik had verwacht. Dit komt doordat ik donkerbruine basterdsuiker heb gebruikt. Als je liever een cake maakt die iets lichter van kleur is dan kun je dit ook vervangen door lichtbruine basterdsuiker.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinaasappelcake met speculaaskruiden
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 ºC en vet een cakeblik in. Bekleed eventueel met een bakpapiertje.Stap 2
Meng de boter met de basterdsuiker. Klop dit door tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna één voor één de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel met het zout toe en mix dit goed door.Stap 3
Rasp de sinaasappel en pers het sap eruit. Voeg dit samen met de speculaaskruiden en vanille bij het beslag. Roer door tot het goed gemengt is.Stap 4
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 50 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinaasappelcake met speculaaskruiden
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 ºC en vet een cakeblik in. Bekleed eventueel met een bakpapiertje.Stap 2
Meng de boter met de basterdsuiker. Klop dit door tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna één voor één de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel met het zout toe en mix dit goed door.Stap 3
Rasp de sinaasappel en pers het sap eruit. Voeg dit samen met de speculaaskruiden en vanille bij het beslag. Roer door tot het goed gemengt is.Stap 4
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 50 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
6 reacties
Nathalie
nathalie, klein vraagje over bereiding van de cake,.. De geraspte sinasappel; moet de sap samen met de rasp ook mee in het beslag?..
Brenda Hoff
Ja dat klopt
Ineke
Wij zitten te genieten van een heeeeeeerlijke plak cake! Wat een eenvoudig recept maar zo ontzettend lekker. Meestal ga ik voor de citroen maar sinaasappel in combinatie met de speculaaskruiden is zo geslaagd dank voor het recept.
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen Ineke!
Laura - Dagelijkse hap
Dit klinkt als een heerlijke combinatie waar ik nooit eerder aan gedacht heb! In de lente krijg ik altijd de bak-kriebels, dus deze combi ga ik zeker onthouden (misschien makkelijke muffins?!)
Yvonne
Hoi Brenda, Bovenaan staat er bij kook/baktijd 29 min. In het recept 50 min. Neem aan dat het gewoon 50 min. moet zijn. Lijkt mij trouwens een heel lekkere cake.