Sinter Mess

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inSinter Mess
Bewaren
De sinterklaasweek sluit ik vandaag af met een toppertje, een lekker toetje. De eton mess heb ik deze keer met een sinterklaastwist gemaakt. Het fruit heb ik vervangen door (chocolade)kruidnoten, onmisbaar deze periode. En de meringue heb ik rood gekleurd. Zo ziet de Sinter Mess er extra feestelijk uit! Het is een toetje van een paar hele lekkere dingen bij elkaar: meringue, slagroom en kruidnoten. Simpel maar super lekker.
En de naam zegt het al: het is een mess. Het hoeft dus niet zo netjes allemaal. Gewoon alles bij elkaar in een potje of schaaltje en je bent klaar.
Sinter Mess
Ingrediënten
Voor de meringue:
Overige ingrediënten:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinter mess
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Klop in een vetvrije kom (dit maak je vetvrij met een keukenpapiertje en citroensap) de eiwitten stijf. Meng geleidelijk de suiker er door. Voeg citroensap toe als het eiwit stijf is en meng dit ook goed door. Voeg de druppeltjes rode kleurstof toe en meng dit ook met de eiwitten zodat het rood kleurt.Stap 3
Verdeel het eischuim in kleine hoopjes over verschillende kleine hoopjes over de bakplaat. Bak dit 90 minuten in de oven tot ze gedroogd en knapperig zijn. Laat de meringue in de oven afkoelen, met de deur van de oven op een kier.Stap 4
Klop de slagroom met suiker op. Hak de kruidnoten grof en smelt de chocolade au bain marie. Breek de meringue in stukken.Stap 5
Verdeel een beetje slagroom over de schaaltjes en bestrooi met meringue, kruidnoten en drizzle hier een beetje chocolade overheen. Verdeel hierover nog een klodder slagroom, meringue en kruidnoten.Ingrediënten
Voor de meringue:
Overige ingrediënten:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinter mess
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Klop in een vetvrije kom (dit maak je vetvrij met een keukenpapiertje en citroensap) de eiwitten stijf. Meng geleidelijk de suiker er door. Voeg citroensap toe als het eiwit stijf is en meng dit ook goed door. Voeg de druppeltjes rode kleurstof toe en meng dit ook met de eiwitten zodat het rood kleurt.Stap 3
Verdeel het eischuim in kleine hoopjes over verschillende kleine hoopjes over de bakplaat. Bak dit 90 minuten in de oven tot ze gedroogd en knapperig zijn. Laat de meringue in de oven afkoelen, met de deur van de oven op een kier.Stap 4
Klop de slagroom met suiker op. Hak de kruidnoten grof en smelt de chocolade au bain marie. Breek de meringue in stukken.Stap 5
Verdeel een beetje slagroom over de schaaltjes en bestrooi met meringue, kruidnoten en drizzle hier een beetje chocolade overheen. Verdeel hierover nog een klodder slagroom, meringue en kruidnoten.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in4 reacties
Marianne
Superleuk en feestelijk! Ik had het in een grote schaal gedaan, staat heel leuk! Wel direct op eten voor het schuim zacht wordt.., maar dat ging prima bij ons...:)
Renske
Heerlijkheid! :-) Lekker simpel, maar het lijkt mij enorm lekker!
Malou | Blonde Blossom
Hmmmm, dit ziet er geweldig uit! En inderdaad, lekker chaotisch. Dat is iets wat ik echt heel leuk vind!
Jonna@Burgertrutjes
Heb nog niet gehoord van de 'mess', maar het lijkt me onwijs lekker! En het ziet er gezellig uit