Sinterklaastaart – Carrot Cake – VIDEO
Dit jaar zijn niet alle wortels voor het paard van Sinterklaas, maar we gaan er ook mee aan de bak! Deze carrot cake is dé sinterklaastaart van dit jaar. Een topper! Natuurlijk is er dit jaar ook weer een Sinterklaasweek op brendakookt.nl. De komende week deel ik weer de lekkerste...Sinterklaastaart – Carrot Cake – VIDEO
Bewaren
Dit jaar zijn niet alle wortels voor het paard van Sinterklaas, maar we gaan er ook mee aan de bak! Deze carrot cake is dé sinterklaastaart van dit jaar. Een topper!
Natuurlijk is er dit jaar ook weer een Sinterklaasweek op brendakookt.nl. De komende week deel ik weer de lekkerste sinterklaasrecepten met jullie. Ik trap meteen af met een topper, dé sinterklaastaart!
Dit jaar heb ik de klassieke carrot cake of worteltaart een sinterklaas twist gegeven. En ik ben er super blij mee, hij is heel erg lekker en mega goed gelukt!
Door het gebruik van donkere basterdsuiker is de taart lekker donker, en winters van smaak. Speculaaskruiden maken de taart extra lekker. En in een sinterklaas carrot cake, of worteltjestaart mogen kruidnoten natuurlijk niet ontbreken. Ze worden dubbel gebruikt, ín de taart en er op. Voor het maken van de carrot cake heb ik een vierkant bakblik gebruikt.
Kijk snel mee naar de leuke video waarin ik dit sinterklaasrecept bak!
Maak je liever iets anders voor het heerlijk avondje? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.
Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!
Sinterklaastaart – Carrot Cake – Recept
Ingrediënten
Extra benodigd
- bakvorm van 21x21 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaastaart – carrot cake – video
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed de bakvorm met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met eieren, zout en speculaaskruiden. Roer de boter door het eimengsel. Spatel hierna het bakmeel, bakpoeder, geraspte wortel en de kruidnoten erdoor. Giet het wortelmengsel in de taartvorm en bak het 50 minuten in de oven.Stap 3
Laat de taart na het bakken afkoelen. Meng voor het serveren de roomkaas met roomboter, citroensap, vanille en poedersuiker . Smeer dit bovenop de worteltjestaart en bestrooi met extra kruidnoten.Ingrediënten
Extra benodigd
- bakvorm van 21x21 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaastaart – carrot cake – video
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed de bakvorm met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met eieren, zout en speculaaskruiden. Roer de boter door het eimengsel. Spatel hierna het bakmeel, bakpoeder, geraspte wortel en de kruidnoten erdoor. Giet het wortelmengsel in de taartvorm en bak het 50 minuten in de oven.Stap 3
Laat de taart na het bakken afkoelen. Meng voor het serveren de roomkaas met roomboter, citroensap, vanille en poedersuiker . Smeer dit bovenop de worteltjestaart en bestrooi met extra kruidnoten.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
marianne de weerdt
hallo Brenda kan je de worteltaart in vriezen?
Brenda Hoff
Hi Marianne, de worteltaart kun je invriezen. Ik zou dan alleen de frosting bovenop later toevoegen, na het ontdooien.