Snelle curryvis met sperziebonen en naan
Bewaren
Vis komt hier vaak op dezelfde wijze bereid op tafel: gebakken in een beetje olijfolie met peper en zout. Superlekker, maar op een gegeven moment wordt dat wel een beetje saai. En dat terwijl vis zich zo makkelijk op smaak laat brengen met allerlei verschillende smaken! Dat bewijst deze snelle curryvis met sperziebonen en naan absoluut!
Curryvis met sperziebonen
Ik besloot de zalm in te smeren met lekkere en licht pittige currypasta en er een saus bij te serveren die ik maakte van currypasta, tomatenblokjes, kokosmelk en typische Oosterse smaken als limoen en vissaus. Dat levert een bijzonder smakelijke saus op die weer heel goed samengaat met de zalm, sperziebonen en naan. Of rijst! Dus eet je liever rijst dan naan? Bereid dan 300 gram rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer dit met de curryvis.
Dit heerlijke en makkelijke gerecht staat binnen 30 minuten op tafel. En heb je nog minder tijd? Maak dan de saus van tevoren en zet deze in de koelkast. Voor het eten even kort opwarmen en je bent in een mum van tijd klaar!
–> Klik hier voor meer visrecepten.
Ingrediënten
Voor de saus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle curryvis met sperziebonen en naan
Stap 1
Snijd de zalmfilets op 4 plaatsen aan 1 kant van de filet (de kant zonder huid) lichtjes in met een mes tot je een soort ondiepe sneetjes hebt. Verdeel vervolgens de currypasta over die kant van de zalmfilets, verdeel er wat zout overheen en laat de filets even liggen.Stap 2
Dop de sperzieboontjes en kook ze vervolgens in ruim water met zout gaar. Giet daarna af en laat staan tot serveren.Stap 3
Start met het maken van de saus. Snipper hiervoor de ui en snijd of pers het teentje knoflook fijn.Stap 4
Verwarm wat (olijf)olie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is.Stap 5
Voeg dan de currypasta toe en roer kort door. Voeg daarna de tomatenblokjes toe, breng zachtjes aan de kook en laat 5-10 minuten pruttelen. Voeg dan de kokosmelk, de vissaus en het limoensap toe en zet het vuur op z’n zachtst. Laat nog een minuut of 10 heel zachtjes pruttelen zodat de smaken kunnen ontwikkelen. Proef daarna en voeg zout, peper en eventueel wat suiker toe.Stap 6
Bak dan de zalmfilets in een koekenpan met olijfolie aan. Eerst 4-5 minuten op de kant zonder de currypasta, dan 2-3 minuten op de kant met de currypasta. Bak de zalm langer als je ‘m minder roze wil hebben.Stap 7
Bereid de naan volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.Stap 8
Serveer de zalmfilets met de saus, de sperziebonen en de naan en garneer de borden met verse koriander. Serveer meteen.Ingrediënten
Voor de saus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle curryvis met sperziebonen en naan
Stap 1
Snijd de zalmfilets op 4 plaatsen aan 1 kant van de filet (de kant zonder huid) lichtjes in met een mes tot je een soort ondiepe sneetjes hebt. Verdeel vervolgens de currypasta over die kant van de zalmfilets, verdeel er wat zout overheen en laat de filets even liggen.Stap 2
Dop de sperzieboontjes en kook ze vervolgens in ruim water met zout gaar. Giet daarna af en laat staan tot serveren.Stap 3
Start met het maken van de saus. Snipper hiervoor de ui en snijd of pers het teentje knoflook fijn.Stap 4
Verwarm wat (olijf)olie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is.Stap 5
Voeg dan de currypasta toe en roer kort door. Voeg daarna de tomatenblokjes toe, breng zachtjes aan de kook en laat 5-10 minuten pruttelen. Voeg dan de kokosmelk, de vissaus en het limoensap toe en zet het vuur op z’n zachtst. Laat nog een minuut of 10 heel zachtjes pruttelen zodat de smaken kunnen ontwikkelen. Proef daarna en voeg zout, peper en eventueel wat suiker toe.Stap 6
Bak dan de zalmfilets in een koekenpan met olijfolie aan. Eerst 4-5 minuten op de kant zonder de currypasta, dan 2-3 minuten op de kant met de currypasta. Bak de zalm langer als je ‘m minder roze wil hebben.Stap 7
Bereid de naan volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.Stap 8
Serveer de zalmfilets met de saus, de sperziebonen en de naan en garneer de borden met verse koriander. Serveer meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
majorie
de boontjes moet wel even ontdoen van de topjes en koken ;-)
Brenda Hoff
Hoi Majorie, de boontjes zijn gekookt. En de ze zijn gedopt bij de steelaanzet. Het is bij sperziebonen niet nodig om allebei de kanten te doppen.