Ga naar de inhoud

Snelle wraps met pittige garnalen

Makkelijke maaltijden doen het altijd goed. Ik werk op dit moment niet voor niets aan de tweede versie van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender, de 2020 editie. Hierdoor verschijnen er deze weken ook wat minder nieuwe recepten op de blog. Dit recept van snelle wraps met pittige garnalen had perfect in...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Snelle wraps met pittige garnalen

Makkelijke maaltijden doen het altijd goed. Ik werk op dit moment niet voor niets aan de tweede versie van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender, de 2020 editie. Hierdoor verschijnen er deze weken ook wat minder nieuwe recepten op de blog. Dit recept van snelle wraps met pittige garnalen had perfect in de kalender gepast. Maar we delen hem lekker hier met jullie, zodat je niet volgend jaar maar vandaag al aan de slag kunt.

Na een lange werkdag is een makkelijke maaltijd ideaal. Je hebt geen tijd of zin om lang in de keuken te staan. Dus komt een snel recept altijd van pas. Deze topper maakte Joor voor ons. Zet jij hem op tafel?

Snelle wraps met pittige garnalen

Snelle wraps met pittige garnalen

Als ik voor een snelle maaltijd ga kom ik vaak uit bij wokgerechten. Een tip om snelle klaar te zijn: door de ingrediënten van de snelle wraps met pittige garnalen zo dun mogelijk te snijden, ben je in een mum van tijd klaar. Zo zijn de groenten heel snel gaar. De voorbereiding (het snijwerk) duurt bij dit receptje dus ook het langst.

Deze snelle wraps vullen we met een handje veldsla, een paprika/komkommer mengsel wat snel geroerbakken wordt en de pittige garnalen.

En nog een kleine tip: 2 eetlepels sambal lijkt heel veel, maar dat is het niet. Het resultaat is een lichtpittige maaltijd. Toch liever niet pittig? Gebruik dan 1 eetlepel sambal.

Snelle wraps met pittige garnalen

Snelle wraps met pittige garnalen

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze snelle wraps met pittige garnalen

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwijder de steeltjes en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd ze dan in zo dun mogelijke reepjes. Hoe dunner, hoe eerder ze straks tijdens het roerbakken klaar zijn.
2
Stap 2
Halveer de komkommer. Gebruik een lepel om de zaadlijsten uit de komkommer te lepelen. Snijd dan beide helften komkommer in vier even lange stukken en daarna ook in zo dun mogelijke reepjes.
3
Stap 3
Verwarm een koekenpan en een wok op hoog vuur. Voeg wat olie toe aan de koekenpan en bak vervolgens de garnalen 1 min op hoog vuur. Voeg dan de geraspte gember en de sambal toe. Bak nog 2-3 minuten en schep de garnalen dan inclusief saus in een kommetje.
4
Stap 4
Voeg daarna wat olie toe aan de wok en zorg dat de wok goed warm wordt. Voeg dan de paprika- en komkommerreepjes toe. Voeg ook de tauge en de zoete chilisaus toe en roerbak zo’n 2-3 minuten totdat de reepjes iets zachter zijn. Zet het vuur uit.
5
Stap 5
Warm de wraps op in de magnetron en leg ze op de borden.
6
Stap 6
Leg op iedere wrap een klein handje veldsla, dan 1/8 deel van de wokgroenten inclusief saus en dan 1/8 van de garnalen. Garneer met kroepoek en eet meteen op.
Bekijk ook andere recepten
Aardappelschotel met tonijn
Andijviestamppot met champignonhachee
Roerbakschotel van aardappel met spruitjes en rookworst
Naan met geroosterde groenten en pestosaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op