Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Spaghetti tonijn bolognese

Vandaag gaan we voor spaghetti tonijn bolognese. Een variatie op de klassieke spaghetti bolognese, maar dan zonder gehakt en met tonijn. Als er bij ons thuis pasta met rode saus op tafel staat is het eigenlijk altijd goed. Joost geniet er van en Fem ook, zo leuk om haar zo...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Spaghetti tonijn bolognese

Vandaag gaan we voor spaghetti tonijn bolognese. Een variatie op de klassieke spaghetti bolognese, maar dan zonder gehakt en met tonijn.

Als er bij ons thuis pasta met rode saus op tafel staat is het eigenlijk altijd goed. Joost geniet er van en Fem ook, zo leuk om haar zo lekker te zien smullen (meestal dan).

Deze keer besloot ik geen gewone spaghetti bolognese te maken maar een variant met vis. Eens kijken hoe ze daarop zouden reageren šŸ˜‰ Ik koos voor tonijn uit blik, wat me een lekkere combinatie leek met de tomatensaus. Het bleek een succes, want de hele pan ging leeg.

 Spaghetti tonijn bolognese recept

 Spaghetti tonijn bolognese recept

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spaghetti tonijn bolognese

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Kook de blokjes wortel 5 minuten voor.
2
Stap 2
Verhit de boter in een pan (wok) en bak de ui en knoflook even aan. Voeg de wortel en champignons toe en bak dit even mee.
3
Stap 3
Doe de tomatenblokjes erbij en breng dit aan de kook. Laat het op zacht vuur 15 minuten pruttelen.
4
Stap 4
Voeg hierna de cherrytomaatjes, tonijn en basilicum toe. Breng op smaak met een klein beetje zout (tonijn is ook al zout) en peper. Laat dit nog 5 minuten pruttelen.
5
Stap 5
Kook de spaghetti af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Stap 6
Serveer de spaghetti met de tonijn bolognese.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige banketletter - pizzaletter
Bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

4 reacties

Anita
5/5 sterren

Heerlijk gerecht..ik maak hem regelmatig.

Laat een bericht achter

Ilse

Deze gemaakt nav je kalender. Superlekker! Dit is een blijvertje!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Leuk om te horen!

Ruud

Leuk om te lezen hoe je gezin meegeniet !

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op