Sperziebonen met kip en mihoen
Bewaren
Vandaag op het menu (of eigenlijk gister voor mij), een makkelijke maaltijd met sperziebonen. Sperziebonen met kip en mihoen.
Deze week ga ik een uitdaging aan met het ProeVkantoor. Dit is een regionaal initiatief (regio Noord-Holland, boven de lijn Hoorn-Alkmaar) waarbij wekelijks producten van lokale telers worden geleverd, vers van het land. Bij een van de afhaalpunten in de buurt staat er wekelijks een tas of krat met producten voor je klaar. Deze week heb ik een krat met ProeVerij-groot ontvangen, ik kook met de producten en de recepten deel ik op mijn blog.
Ik trap de kookweek af met (super verse) sperziebonen en een ui. Hiermee maak ik een lichte makkelijke maaltijd. Gerechten als deze komen voor mij vooral op werkdagen van pas. Als ik wel lekker wil eten maar niet zoveel tijd heb om moeilijke dingen te maken. Want ook al foodblogger heb ik niet iedere dag de mogelijkheid om uren in de keuken te staan.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sperziebonen met kip en mihoen
Stap 1
Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 8 minuten voor.Stap 2
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de kipfilet in blokjes en de champignons in ringen.Stap 3
Fruit de ui met de knoflook in een wok of koekenpan met olie aan. Voeg hierna de kipfilet toe en bak dit op medium vuur mee tot de kip is dichtgeschroeid, roer regelmatig door. Voeg de champignons toe en bak dit nog 5 minuutjes mee.Stap 4
Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.Stap 5
Voeg de ketjap samen met de sperziebonen toe aan het kipmengsel en verwarm dit nog even mee.Stap 6
Serveer het sperziebonenmengsel met de mihoen en garneer met krokante uitjes.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sperziebonen met kip en mihoen
Stap 1
Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 8 minuten voor.Stap 2
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de kipfilet in blokjes en de champignons in ringen.Stap 3
Fruit de ui met de knoflook in een wok of koekenpan met olie aan. Voeg hierna de kipfilet toe en bak dit op medium vuur mee tot de kip is dichtgeschroeid, roer regelmatig door. Voeg de champignons toe en bak dit nog 5 minuutjes mee.Stap 4
Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.Stap 5
Voeg de ketjap samen met de sperziebonen toe aan het kipmengsel en verwarm dit nog even mee.Stap 6
Serveer het sperziebonenmengsel met de mihoen en garneer met krokante uitjes.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.