Ga naar de inhoud

Spinazie-filodeeg taartjes

Hartige taarten zijn favoriet, ik ben er gek op. En omdat mini-varianten áltijd leuk en schattig zijn, zijn deze spinazie-filodeeg taartjes dat ook. Daarbij zijn ze nog lekker ook! Leuk om als hapje op tafel te zetten of te serveren als voorgerecht of als gerechtje bij een buffet. Spinazie-filodeeg taartjes Ingrediënten voor 12 taartjes: 12 plakjes filodeeg
Delen op

Spinazie-filodeeg taartjes

Spinazietaartjes

Hartige taarten zijn favoriet, ik ben er gek op. En omdat mini-varianten áltijd leuk en schattig zijn, zijn deze spinazie-filodeeg taartjes dat ook. Daarbij zijn ze nog lekker ook!
Leuk om als hapje op tafel te zetten of te serveren als voorgerecht of als gerechtje bij een buffet.

spinazietaartjes

spinazietaartjes

Spinazie-filodeeg taartjes

Ingrediënten voor 12 taartjes:

  • 12 plakjes filodeeg
  • 300 gram spinazie (uit de diepvries)
  • 100 gram spekblokjes
  • 100 gram feta
  • 3 eieren
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 125 gram Cherry tomaatjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Ontdooi het filodeeg en de spinazie.  Bak de spekblokjes in een koekenpan aan. Verwarm de spinazie in een pannetje.
Halveer de Cherry tomaatjes en verkruimel de feta. Rooster de pijnboompitjes even in een koekenpan.

Roo de eieren los en roer de spinazie met de spekblokjes, feta (houd een beetje feta apart voor de garnering) en tomaatjes.
Vet de muffinvorm in. Snijd de plakken filodeeg in tweeën. Drapeer de filodeeg in de muffinvorm. Gebruik per vormpje twee laagjes deeg zodat je straks een lekker stevig taartje krijgt.
Verdeel de spinaziemix over de muffinvormpjes en garneer de taartjes met pijnboompitjes en feta.

Verwarm de taartjes 30 minuten in de oven.

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

29 reacties

Sanne

Hoi, wat ziet dit recept er lekker uit! Gebruik je gewone spinazie of a la creme? Bedankt! Groetjes Sanne

Laat een bericht achter

Jolanda

Goedemorgen Is het de bedoeling dat je de eieren klutst en dan de spinazie. Spek en feta daar doorheen roert? Groet Jolanda

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hi Jolanda, ja dat klopt.

Loes van schie

Hallo ! Ik ben van plan dit recept morgen te maken (hoop dat je dit op tijd leest!) maar ik heb geen metalen cupcake vorm, kan het ook in silicone? Dankjewel!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik zie je berichtje nu pas. maar dat kon ook hoor .

Monica

Hoi ff een rare vraag wat moet je met de eieren doen in het recept Spinazie-filodeeg taartjes

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Monica, Deze meng je met de overige ingrediënten van de vulling. In het recept staat het als volgt beschreven: Meng de spinazie met de spekblokjes, feta (houd een beetje feta apart voor de garnering), tomaatjes, en eieren.

Wim

Heerlijk! Dat filodeeg is echt super leuk spul! Heb het deze kerst als voorgerecht geserveerd samen met een klein kopje bloemkoolsoep (ook van deze site :)) Viel erg goed in de smaak!

Laat een bericht achter

Sjoeke

Hoi hoi! Klinkt heel erg lekker! Ik ga deze maken voor ons kerstdinner. Maar even een vraagje, kun je ook bladerdeeg gebruiken ipv filodeeg?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt ook bladerdeeg gebruiken. Structuur van het deeg is dan wel iets anders

Tessa

Hoi! Heerlijk recept lijkt me dit! Is het mogelijk om een siliconen muffinvorm te gebruiken? Heb je hier ervaring mee?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat kan ook hoor, geen probleem.

Ellen

Ja hoor, ging prima. Geen verschil met gewone vorm.

Ellen

Kan ik de spinazie filodeegtaartjes ook 's morgens maken en pas 's avonds afbakken om als warm voorgerecht te serveren?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Ellen, als je ze vooraf wilt maken zou ik ze wel meteen al afbakken. Dan wel iets minder lang, en avonds weer opnieuw opwarmen in de oven.

Aukje

Klink goed, wat doe je met de eitjes?

Laat een bericht achter

Carmen

Lijkt mij een erg lekker recept! Is het bedoeld om koud of warm te eten?

Laat een bericht achter

Anouk

hallo, Ik ben allergische voor varkensvlees. Meestal weet ik wel wat ik zou kunnen vervangen voor als er iets met varkensvlees is gemaakt. Maar van spekjes vind ik dat altijd moeilijk! Wat voor vlees zou ik hier mee kunnen vervangen of zou het evt. ook vegetarisch lekker zijn? Leuke site trouwens ik kreeg dit als tip van iemand :-) Groetjes, Anouk

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Vegetarisch is dit ook lekker hoor Anouk. Wel zou ik in dat geval iets meer zout toevoegen. De spekjes geven namelijk een lekkere zoute smaak aan het gerecht

Annet

Hoi! Dit lijkt me heerlijk om eens te maken. Ik had even een vraagje, doe je de eieren gekookt door de spinazie of rauw? Groet, annet

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De eieren gaan rauw bij het spinaziemengsel. In de oven gaart het zodat het mengsel stolt en mooi bij elkaar blijft.

Wendy

Erg lekker was het weer. Altijd succes met jouw recepten, ze vallen goed in de smaak hier!

Laat een bericht achter

Joyce

Lijkt me erg lekker, ga het zeker eens proberen!

Laat een bericht achter

AJ

Hartige taartjes van filodeeg lijkt mij zeer makkelijk en lekker. Maar recepten met spinazie laat ik meestal links liggen. Niet lekker en dat soort bewoordingen klinken aan tafel. Weet jij een leuke lekkere vervanging van spinazie? We dan een hele hoop recepten kunnen uit proberen. Bedank voor je leuke recepten en andere schrijfsels. Deze lezen lekker weg en geven vaak de mooiste ideeën. Met vriendelijke groet, AJ

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat jammer dat spinazie niet in de smaak valt bij jullie. Je kunt het vervangen door bijvoorbeeld stukjes courgette. Courgette heeft een minder uitgesproken smaak dan spinazie. Ook kun je een mix van courgette en wortel gebruiken. Of wat dacht je van broccoli paprika en kip? Zie <a href="https://brendakookt.nl/2012/09/26/hartige-taart-broccoli-en-kip-2/" target="_blank" rel="nofollow noopener ugc">dit</a> recept. Groetjes, Brenda

Brenda Kookt

koud of lauw-warm, kan allebei in dit geval. Ik ga het liefst voor warm.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op