Ga naar de inhoud

Tapenade van zongedroogde tomaat

Tapenade zongedroogde tomaat txt 02

Bij een etentje is het lekker om af te trappen met een brood en smeersels. Kruidenboter is natuurlijk altijd goed, maar tapenade is ook erg lekker.

Mijn favoriete tapenade is die van zongedroogde tomaat. En als je hem zelf maakt is het nog veel lekkerder.

Mijn geheim is dat ik geen normale zongedroogde tomaatjes gebruik maar verse ‘summer kissed tomatos’ (te vinden inĀ het koelkvak op de groente-versafdeling bij de supermarkt). Dit zijn tomaatjes die minder lang geroosterd worden. HierdoorĀ zijn ze niet droog en hard, maar juist lekker mals Ć©n boordevol smaak. Het ideale ingrediĆ«nt voor deze tapenade van zongedroogde tomaat.

Tapenade zongedroogde tomaat 03

Tapenade van zongedroogde tomaat

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediƫnten

  • 150 gram zongedroogde tomaatjes (summer kissed tomatoes)
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • halve eetlepel citroensap

Bereiding

Rooster de pijnboompitjes, pers de knoflook, en rasp de kaas.

Stop alle ingrediƫnten in een hakmachine (bijvoorbeeld het bakje van de staafmixer) en hak het fijn zodat er een mooie tapenade ontstaat.

Bepaal of je de structuur van de tapenade zo goed vind, of dat je een beetje extra olie door de tapanade mengt.

Serveer de tapenade met brood of toastjes.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Orzo caprese salade
Gevuld stokbrood met gehakt
Aardbeien-tomatensalsa met zoetzure ui en mozzarella
Preischotel met linzen en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op