Ga naar de inhoud

Thaise groene curry met kip en mihoen

Tijd voor iets wat jullie niet zo van mijn gewend zijn, een Aziatisch gerecht. Ik deel een snelle Thaise groene curry met kip en mihoen. Ik kook bijna niet uit pakjes en zakjes, maar voor een lekkere groene curry maak ik een uitzondering. Het maken van een groene curry from...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Thaise groene curry met kip en mihoen



Tijd voor iets wat jullie niet zo van mijn gewend zijn, een Aziatisch gerecht. Ik deel een snelle Thaise groene curry met kip en mihoen.

Ik kook bijna niet uit pakjes en zakjes, maar voor een lekkere groene curry maak ik een uitzondering. Het maken van een groene curry from scratch is niet bepaald snel en je hebt er veel ingrediënten voor nodig. Daarom heb ik Curry Paste van Conimex gebruikt. Hiermee maak je heel makkelijk curries zoals in Azië.

Thaise curry met kip recept

Thaise groene curry met kip en mihoen

Ik heb de Thaise groene curry gemaakt met kip, groene asperges, wortel en doperwtjes. Een scheutje limoensap maakt de curry nog lekkerder wat mij betreft. En deze keer ga ik niet voor rijst, maar voor rijstnoedels. Mihoen in dit geval.

Wij zijn geen pittige eters, daarom was ik erg benieuwd naar pittigheid van de Thaise Groene Curry Paste van Conimex. Ik vond het goed te doen voor iemand zoals ik 😉 Als je wel van een echt pittige curry houdt ben je vrij om een of twee extra pepertjes toe te voegen.

Thaise curry met kip, asperges en limoen

Tips:

  • Houd je van pittig? Voeg een fijngesneden rood pepertje toe samen met de curry paste.
  • Peterselie kun je ook vervangen door koriander, als je daarvan houdt.
  • Als groene asperges niet in het seizoen of verkrijgbaar zijn kun je deze vervangen door sperziebonen.

Naast de Thaise Groene Curry Paste die ik heb gebruikt heeft Conimex nog 4 andere varianten Curry Pasta in het assortiment, namelijk Thaise Rode Curry Paste, Thaise Massaman Curry Paste, Indonesische Groenten Curry Paste en Singaporese Laksa Curry Paste.

Thaise curry met kip en asperges recept

Dit artikel is een samenwerking met Conimex, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze thaise groene curry met kip en mihoen

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de blokjes wortel 5 minuten voor.
2
Stap 2
Verhit olie in een koekenpan of wok en bak de kipfilet hierin aan. Voeg de ui toe en bak dit kort mee.
3
Stap 3
Voeg hierna de voorgekookte wortel, asperge, doperwtjes, curry paste, kokosmelk en limoensap toe, samen met 50 ml water. Breng het al roerend aan de kook en laat de curry hierna 3 minuten zachtjes doorkoken.
4
Stap 4
Verwarm ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Stap 5
Serveer de Thaise groene curry met de rijstnoedels. Garneer met fijngehakte peterselie en serveer indien gewenst met extra limoen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

1 reacties

Jessie

Heel jammer een recept met een “pakje”

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op