Tonijn met sushirijst, avocadocreme en komkommer
Tonijn met sushirijst, avocadocreme en komkommer
Bewaren
Tijd voor een lekker licht en fris gerechtje. Verse tonijn met sushirijst, avocadocreme en komkommer.
Met de temperaturen van de afgelopen week eet ik het liefst lichte maaltijden. En van mij hoeft het ook allemaal niet zo warm. Daarom vandaag deel ik vandaag een lekker fris gerechtje, ideaal bij deze temperaturen.
Als we tonijn eten ga ik eigenlijk altijd voor tonijn uit een blikje. Zonde want verse tonijn is ook ontzettend lekker. En daarom vond ik het tijd voor een receptje met verse tonijn op het blog.
Het resultaat is een lekker fris gerechtje met sushirijst. Het heeft wel iets weg van een deconstructured sushi gerecht. Sushi, maar dan alle componenten apart in plaats van samen in een rolletje gerold. Lekker makkelijk, en bijzonder smakelijk.
Tonijn met sushirijst, avocadocreme en komkommer
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram sushirijst
- 2 moten verse tonijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel soyasaus (plus extra voor bij het serveren)
- 3 eetlepels sesamzaadjes (mix van bruin en zwart)
- halve komkommer
- 1 theelepel suiker
- 40 ml rijstazijn
- 2 theelepels suiker
- 1 avocado
- klein beetje wasabi
- peper en zout
Bereiding:
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen. Meng de rijst hierna met een theelepeltje suiker en 20 ml rijstazijn.
Schaaf de komkommer in fijne plakjes, dep ze droog met keukenpapier en meng het met 1 theelepeltje suiker en 20 ml rijstazijn. Laat dit even staan.
Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en meng dit met een klein beetje wasabi, peper en zout.
Meng olijfolie met sojasaus. Wrijf de tonijn met dit mengsel in en dep het hierna in een bord met daarop de sesamzaadjes.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de verse tonijn aan beide kanten 2 tot 3 minuten. Of langer als je hem liever doorbakken eet.
Serveer de tonijn met de sushirijst, komkommer en een toef avocadocreme. Het is ook lekker om er ee beetje sushi gember bij te eten.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Sophie
1ste kerstdag 2018 hebben we bovenstaand recept uitgeprobeerd....Om de vingers bij af te likken!! Héérlijk!!!
JaimysKitchen
Haha, wat leuk, toen ik de foto zag dacht ik aan deconstructed sushi, en dat las ik ook terug. Lijkt me echt heel lekker en het is echt onwijs fotogeniek!
Brenda Kookt
Dank je wel Jaimy
Tilly
Ohh, dit ziet er lekker uit, was net op zoek naar iets lekkers voor dit pinksterweekend, jammie.
Cheese and Chinese
Jammie, van die licht gegrilde verse tonijn is toch wel echt mijn favoriete manie van bereiden!