tonijnburger met broccoli
Een gezonde burger die lekker is. Bestaat dat? Nou, volgens mij wel! Deze tonijnburgers met broccoli zijn namelijk aardig gezond. En aardig lekker! Ik was bang dat niet iedereen in mijn huishouden deze burger zou goedkeuren. Maar dat viel ontzettend mee, deze burgers gaan vaker op tafel verschijnen. De tonijnburger met broccoli is lekker zachttonijnburger met broccoli
Bewaren
Een gezonde burger die lekker is. Bestaat dat? Nou, volgens mij wel! Deze tonijnburgers met broccoli zijn namelijk aardig gezond. En aardig lekker!
Ik was bang dat niet iedereen in mijn huishouden deze burger zou goedkeuren. Maar dat viel ontzettend mee, deze burgers gaan vaker op tafel verschijnen.
De tonijnburger met broccoli is lekker zacht en mals. Extra lekker door de rode ui en een fris sausje. Een mooie manier om een lekkere burger van vis te eten, mét groenten.
Tonijnburger met broccoli
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten voor 4 burgers
- 1 blikje tonijn op water
- halve broccoli
- 1 ei
- 1 rode ui
- peper en zout
- 2 eetlepels paneermeel
Serveer de tonijn broccoli burgers met:
- 4 kaiserbollen (om af te bakken)
- sla
- 4 eetlepels mayonaise
- theelepel citroensap
- theelepel kappertjes
Bereiding:
Kook de broccoli roosjes in 5 minuten beetgaar en giet het af. Snijd 1/3 van de rode ui in ringen en snipper 2/3 van de ui. Laat de tonijn uitlekken en haal het los met een vork. Prak (of stamp) de broccoli fijn en meng dit door de tonijn. Voeg de gesnipperde ui, paneermeel, ei, peper en zout toe. Meng dit goed door elkaar.
Verdeel het mengsel in vieren en maak er mooie burgers van. Bak de burgers in olijfolie aan beide kanten goudbruin. Draai de burgers voorzichtig om zodat ze niet uit elkaar vallen.
Bak de kaiserbollen volgens de aanwijzing in de verpakking af. Meng de mayonaise met kapertjes en citroensap.
Serveer de tonijnburgers op de kaiserbollen met een beetje sla, rode uienringen en een lik van de mayonaise. En geniet van deze lekkere (en best gezonde) burgers.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
6 reacties
Denise
Hoi Brenda, ik heb dit recept nu twee keer gemaakt, heerlijk! Maar ik krijg er echt geen burgers van...er komt zo ontzettend veel vocht uit de broccoli. Heb je daar misschien nog een tip voor? Meer paneermeel had ik toegevoegd en zelfs een paar beschuiten..maar helaas!
Brenda Kookt
Hi Denise, wat vreemd bij mij bleven ze mooi. Misschien kun je de broccoli iets minder gaar koken zodat er minder vocht uitkomt.
Tanja
Manlief is helemaal niet dol op broccoli :-( Maar ik wel! Ik denk dat ik eerst tonijn met ei, paneermeel, gesnipperd uitje en peper meng en dan onder de helft de geprakte broccoli. iets minder broccoli, de rest geef ik er wel ongestampt bij mmmmm Mayonaise maak ik altijd iets "gezonder"door er een klein beetje koud water doorheen te roeren. Goed roeren dan krijgt hij weer zijn originele structuur. Ik denk op 4 eetlepels mayonaise 1 eetlepel water Lekker met die citroensap en kappertjes!
Brenda Kookt
Bedankt voor de tip, ik ga het eens proberen
Edmee
Hi Brenda, heb ze vanavond gemaakt. Echt super makkelijk en lekker! Helaas vielen de burgers een beetje uit elkaar bij mij, dus volgende keer moet ik denk ik iets meer paneermeel toevoegen. Ik had zelf een kleine aanpassing gedaan, wasabi toegevoegd aan de mayonaisse zodat je een wasabi-mayonaise kreeg. Was echt super lekker! Thanks voor dit heerlijke recept =) Groetjes, Edmee
Foodbooksnl
Ik ben thuis de enige die broccoli lekker vind helaas! Misschien dat ik ze met dit recept kan overtuigen =D