Tortizza met Pulled Chicken
Bewaren
Yes, het is weer tijd voor Tex Mex woensdag! We breken de week weer met een heerlijke Tex Mex maaltijd, namelijk met de Tortizza met Pulled Chicken. Een snelle Mexicaanse pizza om van te smullen!
Na de Fajita’s met biefstukreepjes, Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s en de Crispy Chicken Tortilla deel ik deze keer een Tortizza met de producten van Santa Maria.
De tortizza was een van de meest ingestuurde suggesties toen ik jullie eerder dit jaar om snelle Tex Mex inspiratie vroeg. En aangezien dit ook een van mijn favoriete snelle zomergerechten is ging ik daar deze maand heel graag mee aan de slag.
Wat is een tortizza?
Een tortizza is een pizza gemaakt van een tortilla-wrap. Afgekort maakt dat de tortizza, een Mexicaanse twist op de Italiaanse pizza.
Je hoeft dus zelf geen deeg te kneden, maar gebruikt een tortilla. Deze beleg je met toppings naar keuze en schuif je hierna de oven in. Doordat het deeg (de tortilla) al gaar is hoeft de tortizza ook maar kort in de oven (of op de barbecue, tip!). Je kunt dus heel snel al genieten van deze maaltijd.
Tortizza met Pulled Chicken
Deze keer gaan we dus voor een Tortizza met Pulled Chicken. Op de foto hierboven kun je zien welke ingrediënten ik hiervoor heb gebruikt.
De kip voor de pulled chicken bak ik in een hapjespan aan met Santa Maria Fajita Original Seasoningmix. Hierbij gaat de Chunky Wrap Salsa (hebben jullie al door dat dit een van mijn favoriete Santa Maria producten is? ;)) en hierin laat ik de kip op zachtvuur een uur garen. Hierna kun je de kip met 2 vorken uit elkaar trekken voor de pulled chicken. Roer de pulled chicken hierna door de meegebakken salsa.
Voor de tortilla’s gebruik ik Santa Maria Super Soft Mini Tortilla’s. Als je liever voor een grotere variant wilt gaan kun je ook een van de andere tortilla’s gebruiken. De tortilla beleg ik met het pulled chicken mengsel. Leg hier gehalveerde tomaatjes en mais bij. Bak de tortizza 10 minuutjes in de oven voor je de geraspte cheddar toevoegt en verwarm dit nog 5 minuten mee.
Maak de tortizza met pulled chicken af met een lepel crème fraîche, blokjes avocado en verse peterselie. En dan is het tijd om te smullen van deze lekkere zomerse Tex Mex maaltijd.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het volledige recept van de Tortizza met Pulled Chicken.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tortizza met pulled chicken
Stap 1
Breng de kip op smaak met de Fajita Seasoning Mix. Verwarm een hapjespan op het vuur en bak de kip op laag vuur even rondom aan. Doe hierna de Taco Saus erbij en zet het vuur op laag. Laat dit met deksel op de pan minimaal 1 uurtje sudderen op laag vuur. Draai de kip tussendoor een paar keer om.Stap 2
Verwarm de oven voor op 220 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 3
Haal de kip met 2 vorken uit elkaar en roer het door de saus.Stap 4
Leg 4 wraps op de bakplaat en beleg dit met het kipmengsel. Verdeel hierover mais en tomaatjes. Bak de tortizza’s 10 minuten in de oven. Bestrooi de tortizza’s hierna met cheddar en verwarm ze nog 5-8 minuten in de oven.Stap 5
Serveer de tortizza’s met crème fraîche, blokjes avocado en verse peterselie.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tortizza met pulled chicken
Stap 1
Breng de kip op smaak met de Fajita Seasoning Mix. Verwarm een hapjespan op het vuur en bak de kip op laag vuur even rondom aan. Doe hierna de Taco Saus erbij en zet het vuur op laag. Laat dit met deksel op de pan minimaal 1 uurtje sudderen op laag vuur. Draai de kip tussendoor een paar keer om.Stap 2
Verwarm de oven voor op 220 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 3
Haal de kip met 2 vorken uit elkaar en roer het door de saus.Stap 4
Leg 4 wraps op de bakplaat en beleg dit met het kipmengsel. Verdeel hierover mais en tomaatjes. Bak de tortizza’s 10 minuten in de oven. Bestrooi de tortizza’s hierna met cheddar en verwarm ze nog 5-8 minuten in de oven.Stap 5
Serveer de tortizza’s met crème fraîche, blokjes avocado en verse peterselie.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.