Ga naar de inhoud

Vegetarische kapsalon met kaassaus

Dit is een perfect zondagmaaltje. Patat. Maar dan met een twist, een gezondere twist zelfs 😉 Lees snel meer over deze vegetarische kapsalon met kaassaus! Door Joor – Soms heb je van die avonden waarop je het liefst een enorme zak patat bestelt. Natuurlijk niet het meest gezond om te...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Vegetarische kapsalon met kaassaus

Dit is een perfect zondagmaaltje. Patat. Maar dan met een twist, een gezondere twist zelfs 😉 Lees snel meer over deze vegetarische kapsalon met kaassaus!

Door Joor – Soms heb je van die avonden waarop je het liefst een enorme zak patat bestelt. Natuurlijk niet het meest gezond om te doen. Maar ja, wel lekker. Dus leek het me leuk om eens een variant op de zak patat te maken, een lekkere patatschotel.

Vegetarische kapsalon met kaassaus

Ik combineerde de patat met romanesla, cherrytomaten, maar vooral een lekkere kaassaus. Dat maakt deze schotel met friet een beetje een variant op een kapsalon, maar dan zonder vlees.

En weet je wat fijn is? Dat vlees mis je niet in deze schotel, zo lekker kun je met je vork prikken in deze combi van romig, zout, knapperig en pittig. Ik denk dat ik deze vegetarische kapsalon met kaassaus vanavond zelf ook op tafel zet!

Vegetarische kapsalon met kaassaus

Vegetarische kapsalon met kaassaus

Ingrediënten

personen

Voor de kaassaus

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vegetarische kapsalon met kaassaus

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Bak de ovenpatat in de oven volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Maak in de tussentijd de kaassaus. Doe hiervoor de roomkaas, de melk, geperste knoflookteentjes, plantaardige olie en het zout in een steelpannetje. Verwarm langzaam totdat de roomkaas is opgelost. Voeg dan de geraspte cheddarkaas en verwarm ook deze langzaam totdat ‘ie gesmolten is. Zet het vuur op zn laagst en laat de kaassaus rustig staan. De saus mag niet gaan koken.
3
Stap 3
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze bruin zijn.
4
Stap 4
Snijd de cherrytomaten door de helft, de rode ui in halve ringen en de romanesla in stukken.
5
Stap 5
Breng de patat na het bakken op smaak met zout. Doe de patat in een grote schaal, voeg de cherrytomaatjes, de ui en de romanesla toe. Giet de helft van de saus eroverheen en strooi de pijnboompitjes erover.
6
Stap 6
Serveer de rest van de kaassaus ernaast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

1 reacties

Rudolf Thomas

Wij hebben er schlechts èèn woord voor: Heeeerlijk!!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op