Vegetarische stoofschotel met wintergroenten
Een heerlijk eenpans wintergerecht. Vegetarische stoofschotel met wintergroenten zoals champignons, zoete aardappel en gekarameliseerde ui. Zo lekker!
Vegetarische stoofschotel met wintergroenten
Bewaren
Tijd voor een heerlijke vegetarische stoofschotel met wintergroenten. Want ook zonder vlees kun je een lekkere stoofschotel maken. Deze variant met champignons, zoete aardappel, gekarameliseerde ui en witte bonen is om te smullen.
Warme stoofgerechten
De winter is voor warme stoofmaaltijden. Gerechten die de tijd nodig hebben en de hele dag lekker pruttelen op het vuur. En deze vegetarische variant is er echt één die je vaker gaat maken. Want voor een lekkere stoofmaaltijd heb je echt niet per se vlees of vis nodig, dat laat deze heerlijk eenpansstoof met wintergroenten wel zien.
Vegetarische stoofschotel
Een heerlijk hartige smaak, zachte champignons en zoete aardappel, gekarameliseerde ui en room – een ontzettend lekkere combinatie van smaken en texturen. Serveer er nog wat extra brood bij als je dat wil, maar dankzij de witte bonen is deze stoof al heerlijk vullend, dus brood is niet per se nodig. Eet smakelijk!
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept de vegetarische stoofschotel.
Vegetarische stoofschotel met wintergroenten
Omdat ik geen stoofvlees gebruik is deze vegetarische stoofschotel met wintergroenten sneller klaar dan je van een stoofschotel gewend bent. Hierdoor is het nog eenvoudiger om de stoofschotel te bereiden. Ook heel lekker en snel op een doordeweekse avond, dus!
Makkelijke stoofschotel
Deze vegetarische stoofschotel met wintergroenten is heel makkelijk te maken. Eerst laten we ui in een pan met boter karameliseren. Hierbij gaat knoflook en champignons. Laat dat even lekker mee bakken, samen met de kruiden tijm en rozemarijn. Voor extra smaak voegen we sojasaus en groentebouillon toe. Ook gaan de zoete aardappel erbij. Dit alles laten we 20 minuten stoven.
Zo’n 5 minuten voor het einde van de stooftijd voegen we witte bonen en room toe. Echt heerlijk!
De vegetarische stoofschotel met wintergroenten kun je zo serveren, of met wat brood erbij. Smullen maar!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze vegetarische stoofschotel met wintergroenten
Stap 1
Snijd de uien in dunne, halve ringen.Stap 2
Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak hierin de uien bruin, laat ze daarna op zachter vuur zo lang mogelijk karameliseren. Hoe langer je dit doet, hoe lekkerder de stoof straks wordt.Stap 3
Snijd of pers de knoflookteentjes fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Schil de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in stukken.Stap 4
Voeg de kastanjechampignons toe aan de pan als je de uien bruin genoeg vindt. Bak ze kort op hoog vuur mee. Zet dan het vuur laag en voeg de knoflook, de takjes tijm en de geriste blaadjes van de rozemarijn toe. Bak enkele minuten en voeg dan de sojasaus, groentebouillon en de zoete aardappel toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens zacht. Laat de stoof minimaal 20 minuten pruttelen.Stap 5
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de witte bonen en de room toe en verwarm kort mee. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en verwijder de takjes tijm.Stap 6
Serveer zo of serveer er brood bij.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze vegetarische stoofschotel met wintergroenten
Stap 1
Snijd de uien in dunne, halve ringen.Stap 2
Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak hierin de uien bruin, laat ze daarna op zachter vuur zo lang mogelijk karameliseren. Hoe langer je dit doet, hoe lekkerder de stoof straks wordt.Stap 3
Snijd of pers de knoflookteentjes fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Schil de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in stukken.Stap 4
Voeg de kastanjechampignons toe aan de pan als je de uien bruin genoeg vindt. Bak ze kort op hoog vuur mee. Zet dan het vuur laag en voeg de knoflook, de takjes tijm en de geriste blaadjes van de rozemarijn toe. Bak enkele minuten en voeg dan de sojasaus, groentebouillon en de zoete aardappel toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens zacht. Laat de stoof minimaal 20 minuten pruttelen.Stap 5
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de witte bonen en de room toe en verwarm kort mee. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en verwijder de takjes tijm.Stap 6
Serveer zo of serveer er brood bij.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Claudia
Wordt hier de zoete of zoute sojasaus bedoeld?
Melody
Klinkt heerlijk, maar het is een kleine stap om het met een kleine aanpassing in plaats van Vegetarisch meteen Vegan te maken. (In plaats van boter en room ; Plantaardige boter & Soja room of Haver fraiche). Klinkt verder goed. Ik ga het proberen en vast en zeker smullen, thXx ! :)
Geertruida Boerma
Ziet er heerlijk uit! Hoeveel is een halve pot witte bonen en kun je dit ook invriezen?
Ria Jutjens
Heb ik een grote pot of een kleine pot witte bonen nodig voor 4 personen. Het ziet er heerlijk uit
Brenda Hoff
We gebruiken 360 gram witte bonen, heb het er ook bij de ingrediënten even bijgezet