Wafels met blauwe bessen
Bewaren
Zondag. Tijd voor een verwenontbijtje. Al mag je deze snelle wafels met blauwe bessen natuurlijk ook op iedere andere dag van de week klaarmaken.
Het recept voor deze ontbijtwafels met blauwe bessen is simpel, snel, en super lekker. Geen ingewikkeld gedoe, gewoon snel een lekkere wafel. Serveer met de topping die jij lekker vindt en je hebt een topontbijt!
Een wafelijzer. Had ik dat nodig? Niet echt. Maar het leek me zo leuk en lekker om in het weekend te ontbijten met verse wafels.. Net zoals we deden tijdens onze vakantie op Sicilië. Dus ik vroeg een wafelijzer voor mijn verjaardag. Het is gewoon een simpel ding, geen specifiek merk ofzo. Maar het werkt prima.
En toen begon de zoektocht naar een lekker en goed wafelrecept. Inmiddels zijn er vele recepten getest. De één nog uitgebreider en met meer ingrediënten dan de ander. Eieren splitsen, eiwitten opkloppen. Noem maar op. Maar de winnaar is voor mij een recept dat ik helemaal heb verbouwd zonder gedoe.
Wafels met blauwe bessen
Deze wafels bereid je super simpel. Met een beslagkom, garde en een wafelijzer. Meer heb je niet nodig.
Al zijn ingrediënten wel handig 😉 Bloem, poedersuiker, bakpoeder, een snufje zout, ei, melk, boter en vanille. Dingen die veel van ons eigenlijk altijd in huis hebben.
Zijn dit de meest fluffy wafels die ik ooit heb gegeten? Nee, dat niet. Daarvoor moet je eieren scheiden en eiwitten opkloppen. Maar van mij hoeft dat niet als ik een snel en lekker ontbijtje wil. Deze wafels zijn zacht, luchtig, lekker en snel. Net zoals ze dat tijdens onze vakantie waren.
Heb je geen wafelijzer? Maak dan lekkere pancakes, met dezelfde topping. Dit recept is een topper.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Wafelijzer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wafels met blauwe bessen
Stap 1
Verwarm het wafelijzer voor en vet deze in.Stap 2
Meng in een grote kom de bloem met poedersuiker, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de eieren met de melk. Doe de gesmolten boter er vanille bij de kom met eieren en melk en roer dit goed door.Stap 3
Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten, roer dit door met een garde tot het gemengd is. Het is niet erg als er het geen egale mix is.Stap 4
Verdeel een deel van de mix in het wafelijzer en bak tot de wafels goudbruin en licht krokant zijn.Stap 5
Serveer de wafels met maple syrup, boter en blauwe bessen of een andere topping.Stap 6
Je kunt de wafels goed bewaren, afgedekt met huishoudfolie in de koelkast, of vries ze in.Ingrediënten
Extra benodigd
- Wafelijzer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wafels met blauwe bessen
Stap 1
Verwarm het wafelijzer voor en vet deze in.Stap 2
Meng in een grote kom de bloem met poedersuiker, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de eieren met de melk. Doe de gesmolten boter er vanille bij de kom met eieren en melk en roer dit goed door.Stap 3
Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten, roer dit door met een garde tot het gemengd is. Het is niet erg als er het geen egale mix is.Stap 4
Verdeel een deel van de mix in het wafelijzer en bak tot de wafels goudbruin en licht krokant zijn.Stap 5
Serveer de wafels met maple syrup, boter en blauwe bessen of een andere topping.Stap 6
Je kunt de wafels goed bewaren, afgedekt met huishoudfolie in de koelkast, of vries ze in.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Henk
Brenda, je praat in je koekjesrecepten over boter, bedoel je lurpak? En zo ja welke?