Ga naar de inhoud

Wentelteefjes met kwark en zomerfruit

Een perfect verwenontbijtje: Wentelteefjes met kwark en zomerfruit. Dit tover je zo op tafel, van ingredienten die je in huis hebt.

25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen

Voor erbij

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Roer het ei los en meng dit met de melk en een snuf kaneel.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan met olijfolie of margarine op het vuur.
3
Stap 3
Leg de plakjes brood in het beslag, draai het hierna om zodat beide kanten zich vol zuigen met het eimengsel.
4
Stap 4
Bak de plakjes stokbrood op medium vuur aan beide kanten aan, zodat het wentelteefje goudbruin kleurt en lichtkrokant wordt.
5
Stap 5
Verdeel het brood over een bord en serveer met een lepel kwark en vers fruit. Bestrooi de wentelteefjes eventueel met poedersuiker of besprenkel met maple syrup.

Wentelteefjes met kwark en zomerfruit

Oh jongens, hier mag je me voor wakker maken hoor! Wie wordt er nou niet vrolijk van dit ontbijtje? Wentelteefjes met kwark en zomerfruit. En wat heel fijn is: de ingrediënten voor dit lekkere ontbijtje heb je bijna altijd wel in huis! (oud) brood, eieren, melk, fruit en kwark. En eventueel maple syrup, honing of poedersuiker?

Check check check? Ik zou zeggen ga snel aan de bak!

Wentelteefjes met kwark en zomerfruit

Wentelteefjes met kwark en zomerfruit

Wentelteefjes kun je eigenlijk altijd wel klaarmaken, omdat je de ingrediënten meestal al in huis hebt. Neem (oud)brood, melk en een ei. In dit geval heb ik oud stokbrood van de barbecue van een dag eerder gebruikt. Zonde om weg te gooien, hier kun je nog een heel lekker ontbijtje van maken.

Het (stok)brood haal je door een beslag van ei met melk en een beetje kaneel. Dit bak ik in een koekenpan met boter rondom aan. Hierdoor ontstaat een gebakken boterham, gedrukt in een beslag. Knapperig aan de buitenkant, maar zacht van binnen.

Je kunt het zoete gebakken brood zo eten, zonder iets erbij. Maar ik vind het fijn om het nog lekkerder te maken. Met kwark en zomerfruit in dit geval. De kwark lepel je op de wentelteefjes, je zou hiervoor ook lobbig geklopt slagroom kunnen gebruiken. Het zomerfruit verdeel je eroverheen en klaar is je ontbijtje. Eventueel kun je het nog bestrooien met poedersuiker of besprenkelen met maple syrup of honing.

En dan is je ontbijtfeestje klaar! Loopt het water je al in de mond?

Wentelteefjes met kwark en zomerfruit

Wentelteefjes met kwark en zomerfruit

Wentelteefjes recepten

Dit is niet het eerste recept met wentelteefjes dat je hier op Brenda Kookt vindt. Eerder ging ik aan de slag andere toppers of variaties hierop. Zo kun je dit gebakken brood verwerken op een complete brunchplank, maar ook in de oven bakken als bananenbrood en er French Toast muffins van maken. Voor als je eens iets anders wilt tip ik je graag deze recepten:

 

Bekijk ook andere recepten
Caprese traybake met kip, pesto en brood
Philly cheese steak spiesen
Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op