Ga naar de inhoud

Witlofovenschotel met ham en kaas

Het is maandag, tijd voor een lekker receptje voor deze week. Witlofovenschotel met ham en kaas. Witlofovenschotel Dat ik gek ben op witlof met ham en kaas dat is inmiddels algemeen bekend. Meestal eet ik het zoals ik bij dit recept (klik) deed. Maar iedere keer hetzelfde is een beetje...
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Witlofovenschotel met ham en kaas

Witlof uit de oven met ham en kaas

Het is maandag, tijd voor een lekker receptje voor deze week. Witlofovenschotel met ham en kaas.

Witlofovenschotel

Dat ik gek ben op witlof met ham en kaas dat is inmiddels algemeen bekend. Meestal eet ik het zoals ik bij dit recept (klik) deed. Maar iedere keer hetzelfde is een beetje saai, het is juist leuk om lekker te variëren. Deze keer maak ik er een complete ovenschotel van. Extra lekker door de aardappelpuree aan te vullen met hamblokjes en lente ui.

 

witlof ovenschotel

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze witlofovenschotel met ham en kaas

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Schil de aardappel en kook ze gaar. Halveer de stronken witlof en kook deze 10 minuten voor. Giet de aardappelen en de witlof af. Laat de stronken witlof goed uitlekken.
3
Stap 3
Stamp de aardappelen fijn. Verwarm de melk in een pannetje of magnetron. Voeg 2/3 van de melk bij de aardappelen, samen met de mosterd en een beetje peper en zout. Roer goed door elkaar en bepaal of de consistentie goed is of dat er nog een beetje extra melk bij kan.
4
Stap 4
Snijd de lente ui in ringen en voeg dit samen met de hamblokjes bij de aardappelpuree, roer goed door elkaar. Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal.
5
Stap 5
Rol de stronken witlof in de ham. Leg de rolletjes witlof op de aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas en de panko.
6
Stap 6
Verwarm de ovenschotel 20 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op