Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Witvis met Parmezaan en pasta pesto

Vis staat bij ons eigenlijk te weinig op tafel en dat terwijl vis zo goed is! Helaas komen wij bijna niet aan die 2x vis per week. Daarom vond ik het tijd voor een nieuw, makkelijk visgerecht. Deze witvis met Parmezaan en pasta pesto is een echt allemansvriendje.  Witvis met...
10 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Witvis met Parmezaan en pasta pesto

Vis staat bij ons eigenlijk te weinig op tafel en dat terwijl vis zo goed is! Helaas komen wij bijna niet aan die 2x vis per week. Daarom vond ik het tijd voor een nieuw, makkelijk visgerecht. Deze witvis met Parmezaan en pasta pesto is een echt allemansvriendje. 

Witvis met Parmezaan en pasta pesto

Witvis met Parmezaan en pasta pesto

Ik was op zoek naar een toegankelijk visgerecht, dat werd deze vis met Parmezaan en pasta pesto. Pasta pesto vindt bijna iedereen lekker en vis met een knapperig Parmezaankorstje leek me daar goed bij passen. Voor wat extra groenten voegde ik nog tomaten toe. Uiteraard kun je nog een salade maken met courgette of een andere (groene) groente om aan je dagelijkse hoeveelheid groente te komen. 

Het bordje pasta met vis ging bij ons in ieder geval helemaal op en het zal hier vaker op tafel staan. Ideaal!

Witvis met Parmezaan en pasta pesto

 

Witvis met Parmezaan en pasta pesto

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze witvis met parmezaan en pasta pesto

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de grill van de oven op middelhoog. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
3
Stap 3
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en verdeel er de pesto en de tomatenblokjes doorheen. Roer ook 2/3 van de basilicum erdoorheen.
4
Stap 4
Leg in de tussentijd de visfilets op de bakplaat met bakpapier. Verdeel de Parmezaanse kaas over de bovenkant van de filets. Breng op smaak met peper.
5
Stap 5
Bak de vis 8-10 minuten onder de grill van de oven. Let goed op, de kaas kan snel aanbranden. Dek de vis daarna af met aluminiumfolie zodat ‘ie kan nagaren. Eventueel kun je ‘m in de warme oven laten liggen zodat hij nog wat nagaart.
6
Stap 6
Serveer de visfilets met de tagliatalle en verdeel er de rest van de basilicum overheen. Lekker met een groene salade met courgette.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

3 reacties

Bianca Princen
5/5 sterren

Heerlijk recept! Absoluut voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

Mies
5/5 sterren

Ik vond het heerlijk en mijn partner ook. De smaak was meer dan voldoende. De vis was heerlijk. Chappeau

Laat een bericht achter

Tessy

Helaas hier geen succes deze keer met dit gerecht. Zat weinig smaak aan, ondanks toevoegen van zout en peper (extra).

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op