Wortelbrood met kokos
Zondag bakdag? Ga dan voor dit lekkere wortelbrood met kokos. Een lekker en simpel bakrecept dat niet heel erg fout is, maar wel heel erg lekker. Het is alweer een tijd geleden dat ik een lekker bakrecept met jullie deelde. Doordat ik me de afgelopen maand richtte op de #backtonormalchallenge...Wortelbrood met kokos
Bewaren
Zondag bakdag? Ga dan voor dit lekkere wortelbrood met kokos. Een lekker en simpel bakrecept dat niet heel erg fout is, maar wel heel erg lekker.
Het is alweer een tijd geleden dat ik een lekker bakrecept met jullie deelde. Doordat ik me de afgelopen maand richtte op de #backtonormalchallenge en gezonder probeerde te eten mocht ik van mezelf geen slechte dingen maken. Wel stond er tijdens de challenge gezond snoepen op het menu. Het ideale moment om een gezonder baksel te maken.
Wortelbrood met kokos
Dit wortelbrood is afgeleid van de welbekende bananenbroden. Zonder suiker en boter. Toch wilde ik er wel een echt lekker baksel van maken. Hierdoor kon ik het niet laten toch een beetje suiker toe te voegen.
De boter is in dit recept vervangen door zonnebloemolie. En de suiker is zo veel mogelijk gereduceerd. Maar om er een lekker brood van te maken vond ik toch dat dit niet mocht ontbreken. De kokos is niet overheersend, maar geeft net een lekkere touch aan het wortelbrood. En ja het glazuur. Is het nodig? Niet perse. Maar dat geeft nét dat beetje extra aan het brood. Als compromis heb ik de laag roomkaas tot het minimum beperkt.
Het resultaat is een super lekker wortelbrood met kokos. Lekker, maar niet te zoet.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wortelbrood met kokos
Stap 1
Verwarm de oven op 180 °C en bekleed het cakeblik met bakpapier.Stap 2
Klop in een kom de olie met de suiker door elkaar. Voeg hier de eieren, vanille extract en zure room erbij en roer dit goed door.Stap 3
Roer in een andere kom de kaneel samen met het zout en bakpoeder door de bloem. Voeg dit bij de natte ingrediënten en roer alles door tot het goed gemengd is. Roer hierna de wortel en kokos door het beslag.Stap 4
Verdeel het beslag in het cakeblik en bak dit 50 minuten in de oven. Controleer hierna met een satéprikker of het brood gaar is. Als de prikker er droog, met een paar kruimels era aan uitkomt is de cake gaar.Stap 5
Laat het wortel kokos brood op een rooster volledig afkoelen.Stap 6
Maak ondertussen het glazuur door de roomkaas los te roeren en te mengen met de vanille en poedersuiker.Stap 7
Rooster het kokos even in een droge koekenpan, zodat het licht bruin kleurt.Stap 8
Verdeel het glazuur over het wortelbrood en maak het af met de geroosterde kokos.Stap 9
Het wortelbrood kun je tot 3 dagen in de koelkast bewaren.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wortelbrood met kokos
Stap 1
Verwarm de oven op 180 °C en bekleed het cakeblik met bakpapier.Stap 2
Klop in een kom de olie met de suiker door elkaar. Voeg hier de eieren, vanille extract en zure room erbij en roer dit goed door.Stap 3
Roer in een andere kom de kaneel samen met het zout en bakpoeder door de bloem. Voeg dit bij de natte ingrediënten en roer alles door tot het goed gemengd is. Roer hierna de wortel en kokos door het beslag.Stap 4
Verdeel het beslag in het cakeblik en bak dit 50 minuten in de oven. Controleer hierna met een satéprikker of het brood gaar is. Als de prikker er droog, met een paar kruimels era aan uitkomt is de cake gaar.Stap 5
Laat het wortel kokos brood op een rooster volledig afkoelen.Stap 6
Maak ondertussen het glazuur door de roomkaas los te roeren en te mengen met de vanille en poedersuiker.Stap 7
Rooster het kokos even in een droge koekenpan, zodat het licht bruin kleurt.Stap 8
Verdeel het glazuur over het wortelbrood en maak het af met de geroosterde kokos.Stap 9
Het wortelbrood kun je tot 3 dagen in de koelkast bewaren.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Jelmer Holtes
Fantastisch recept
Judith
Een heel smakelijk recept. Ik had nog witte chocolade in huis & heb deze tot kleine blokjes gehakt en toegevoegd aan het beslag. Heerlijk!
Brenda Hoff
Dat maakt het extra lekker!
Anneke
Hoi, blijkbaar heb ik iets niet goed gedaan want het wortelbrood "rijst" niet in de oven. Hij blijft bij mij heel laag en is daardoor niet lekker. Ik heb heel goed geroerd. Kun je misschien uitleggen wat ik verkeerd heb gedaan?
Brenda Kookt
Heb je het bakpoeder ook toegevoegd Anneke? Het klinkt gek, maar het kan ook zo zijn dat je te goed hebt geroerd.
Anne
Wat een mooi recept, dank je wel. Zou je het ook in plakken kunnen invriezen? Mijn dank voor jouw antwoord.
Brenda Kookt
Ja dat kan heel goed met dit wortelbrood