Yoghurt-Bananenbrood

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inYoghurt-Bananenbrood
Bewaren
Tijd voor een lekker fris én gezond receptje, hét yoghurt-bananenbrood uit het kookboek Yoghurt van Yoghurt Barn.
In 2013 was ik aanwezig bij de opening van de eerste vestiging van Yoghurt Barn. Ik weet nog dat het best wel een ding was omdat ik nog niet eerder was uitgenodigd bij een opening. Super leuk om hierbij aanwezig te zijn en de start van Yoghurt Barn mee te maken. Inmiddels zijn ze in veel meer steden te vinden, van Utrecht tot Nijmegen, Den Haag, Haarlem en Den Bosch. Én Yoghurt Barn heeft sinds kort een eigen kookboek uitgebracht.
In Yoghurt vind je 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van Yoghurt Barn. Ik had stiekem verwacht (en misschien ook wel gehoopt) dat een aantal recepten van klassiekers uit de barn in dit kookboek zouden staan. Dat is niet het geval, hiervoor moet je toch echt een van de zaken bezoeken om wat lekkers te scoren. Wat je wel in het boek vindt: heel veel uiteenlopende recepten met yoghurt.
Met dit boek willen Wouter en Esther (de oprichters van Yoghurt Barn) laten zien dat yoghurt veelzijdig is en dat je het niet alleen als ontbijt of toetje, maar de hele dag door kunt eten. Zo gezond of ongezond als je het maar wilt maken. Van milkshakes en smoothies tot muffins, dips, platbrood en wafels. Met yoghurt kun je alle kanten op.
Ik koos er voor om in dit geval eens de gezondere kant uit te proberen en testte het yoghurt-bananenbrood. Omdat er geen zoetigheid als suiker of honing wordt toegevoegd was ik hier erg benieuwd naar. Het resultaat is een fris, zacht en smeuiig brood (ik zou het eerder cake noemen dan brood) dat zeker niet droog is. Wat mij betreft mag het brood wel een klein beetje zoet gebruiken, daarom heb ik het gegeten met een beetje jam.
Dit brood vind ik persoonlijk erg lekker bij de koffie of thee als tussendoortje. Of als zoet broodje met een likje jam als toetje na de lunch.
Yoghurt | Yoghurt Barn | verkrijgbaar voor € 15,00
Klik hier om het boek te bestellen via bol
Yoghurt-Bananenbrood
Ingrediënten
Extra benodigd: springvorm met diameter van 24 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze yoghurt-bananenbrood
Stap 1
Week de rozijnen 30 minuten in heet water.Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de springvorm in met boter en bekleed met bakpapier.Stap 3
Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en zout. Klop in een andere kom de eieren los met yoghurt en de geprakte bananen. Doe het bloemmengsel er samen met de gewelde rozijnen bij en roer dit met een spatel door elkaar. Giet het beslag in de vorm.Stap 4
Zet de bakvorm in de oven en bak het brood in 45 tot 50 minuten gaar. Controleer of het brood gaar is door een satéprikker er in te steken, als deze er schoon uit komt is het brood gaar.Ingrediënten
Extra benodigd: springvorm met diameter van 24 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze yoghurt-bananenbrood
Stap 1
Week de rozijnen 30 minuten in heet water.Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de springvorm in met boter en bekleed met bakpapier.Stap 3
Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en zout. Klop in een andere kom de eieren los met yoghurt en de geprakte bananen. Doe het bloemmengsel er samen met de gewelde rozijnen bij en roer dit met een spatel door elkaar. Giet het beslag in de vorm.Stap 4
Zet de bakvorm in de oven en bak het brood in 45 tot 50 minuten gaar. Controleer of het brood gaar is door een satéprikker er in te steken, als deze er schoon uit komt is het brood gaar.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in9 reacties
freddy RUTTEN
zo heerlijk lekker dessert voor bij de koffie
saida
Ik heb het recept exact gevolgd, ook de baktijk. Toch is de cake erg plakkerig en nat. Ik twijfel of het gaar is. Dat lijkt wel het geval te zijn, maar het is heel plakkerig. is dat normaal?
Brenda Hoff
De cake is inderdaad meer plakkerig dan een Hollandse cake zonder yoghurt.
Gerda
Ik heb dit brood gemaakt met speltmeel, 2 bananen en een geraspte Goudreinet. Smaakt erg lekker en gebruik hem als tussendoortje of lunchbrood.
Heidi
Lijkt me heerlijk!.. zou je ze ook in plakjes kunnen invriezen??
Bibi
Klinkt goed!! Denk je dat voor dit recept ook soja yoghurt gebruikt kan worden?
Brenda Kookt
Dat lijkt me geen probleem, al heb ik er geen ervaring mee.
Wiwik
Kan men hiervoor ook bakbanen gebruiken!?
Monique | personal foodblog
Hmm! Dit lijkt mij super lekker als alternatief op het standaard bananenbrood <3