Ga naar de inhoud

Kabeljauw in bladerdeeg

Vrijdag visdag! Deze kabeljauw in bladerdeeg is een lekker fris gerecht voor op vrijdag. Maar ook geschikt voor de andere dagen van de week!

25 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kabeljauw in bladerdeeg

De dagen vliegen voorbij. Was het een paar dagen geleden nog makkelijke maandag, nu is het alweer vrijdag visdag! Bijna weekend dus! Vandaag gaan we voor kabeljauw in bladerdeeg.

Deze kabeljauw in bladerdeeg is een lekker fris gerecht voor op de vrijdag. Maar je mag hem ook op de andere dagen van de week eten.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kabeljauw in bladerdeeg

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.

2
Stap 2

Ontdooi de bladerdeeg.

3
Stap 3

Snij de prei in ringen en de tomaten in plakjes.

4
Stap 4

Bak de prei in de wok aan met een beetje peper, zout en citroensap.

5
Stap 5
Plak 2 keer 3 plakjes bladerdeeg aan elkaar door de rand van het middelste plakje met ei in te smeren. Zorg ervoor dat de plakjes goed aan elkaar zitten.
6
Stap 6

Strooi over de middelste plakjes bladerdeeg een beetje paneermeel.

7
Stap 7

Leg bovenop de bladerdeeg met paneermeel de kabeljauw.

8
Stap 8

Verdeel vervolgens de prei over beide pakketjes.

9
Stap 9

De boursin gaat vervolgens bovenop de prei. Ik heb ongeveer 3 plakjes boursin per pakketje gebruikt.

10
Stap 10

Tot slot verdeel je de tomaat eroverheen.

11
Stap 11

Vouw de pakketjes dicht door de zijkanten naar elkaar toe te vouwen. Druk de uiteinden goed aan met je vinger.

12
Stap 12

Vervolgens kun je met de achterkant van een vork een motiefje maken (het oog wil ook wat ;-))

13
Stap 13

Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van de pakketjes.

14
Stap 14

Smeer de pakketjes in met het overige ei.

15
Stap 15
Leg de pakketjes in de ovenschaal en verwarm deze ongeveer 30 minuten in de oven op 200°C.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto

12 reacties

Janneke R.

Hallo Brenda, Zou dit gerecht ook met monchou kunnen i.p.v. boursin?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Janneke, ik denk dat je dit ook heel goed met monchou kunt maken. Eventueel kun je extra kruiden toevoegen (aan boursin zijn extra kruiden toegevoegd) maar je kunt het ook proberen zonder.

Petra Hoff

Hallo Brenda Vandaag maak ik jouw recept kabeljauw in bladerdeeg. Wij hebben deze al eerder gegeten en vonden dit heerlijk. Stiekem gluur ik af en toe op je site. Ik doe er leuke ideeën op, het zijn leuke recepten. Bedankt, daardoor eten wij heerlijk of hebben lekkere hapjes. Groetjes Petra Hoff

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hé, wat leuk om te horen Petra! Eet smakelijk :)

Liesbeth

Gisteren het vispakketje gemaakt, weliswaar met pangafilet, maar dat zal niet uitmaken. Het was overheerlijk, wel een bord vol, zeker als je er ook nog als en patat bij maakt. Volgende keer probeer ik het met zalm, een volgende keer komt er zeker.

Laat een bericht achter

brendakookt

Hi Liesbeth, Zalm met spinazie lijkt me ook heerlijk! Misschien dat ik die hier ook nog eens plaats. Het is inderdaad een aardige hap als je er ook patat bij eet. Misschien de volgende keer een plakje bladerdeeg per persoon minder? Dan wordt het pakketje iets kleiner.

Panga uit de oven met mozerella « Brenda Kookt!

[...] twee ‘andere dingen” deelde ik al met je: Vis in bladerdeeg Vis met spinazie, tomaatjes en [...]

Laat een bericht achter

barcelona1

Ha Brenda, lang leve het vispakketje, het was heerlijk en zelfs op zaterdag is het een aanrader:) we hebben het net op. groetjes astrid

Laat een bericht achter

brendakookt

Wow, zelfs op zaterdag?!? Top! (ben benieuwd hoe het op zondag, maandag en woensdag smaakt...)

brendakookt

'@ Agnes: Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoeveel calorien er in dit gerecht zitten. (wel minder dan in de Eton Mess! ;-)) Voor mijn gevoel is het een aardig gezond gerecht. Boursin kun je vervangen door magere roomkaas (of weglaten). @ Es: Zo zie je maar dat we allemaal anders zijn.. En dat is natuurlijk maar goed ook! Ik plan ook omdat ik niet zovee tijd heb (of maak) om boodschappen te doen. Liefst 1 keer per week. Lusten ze ook geen vissticks? Joost lusste ook bijna geen vis. Langzaam eet hij steeds meer (de aanhouder wint). Als het je lekker lijkt kun je dit pakketje kun je ook eens voor jezelf maken, het zijn 1-pesoons pakketjes.. ;-)

Laat een bericht achter

'Es' (@EsFactory)

Oh. Nee. Dat heb ik niet. Ik kan zelfs ontbijten met de restjes van de dag ervoor.... (Echt) En ik heb geen enkele structuur. En al helemaal geen pedagogisch inzicht. Eigenlijk 'doe ik gewoon maar wat'. Alhoewel. Ik merk dat wij vrijdags wel vaak pizza eten de laatste tijd. Maar hier is het meestal een soort manie totdat ik het beu ben en een andere manie heb. :) Ik heb voor mijn 52 doelen mezelf een weekschema laten maken. We zijn nog net niet gescheiden, zo saai vond ik het en ik werd er chagrijnig van... Gelukkig zijn we allemaal anders. ;) De kabeljauw ziet er wel heel erg lekker uit. Maar ja, hier willen ze weer geen vis... En dat is dan weer wel een gewoonte. Van hun dan. Ik eet alles. Op elke tijd.

Laat een bericht achter

agnes

Hoi Brenda, dat ziet er lekker uit, weet je ook hoeveel calorieen er in een gerecht zitten? (ik moet daar natuurlijk op letten !!)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op