Smoothie met perzik

Gelukkig ben ik nooit ziek (afkloppen), behalve vorige week. Ineens had ik het flink te pakken.
Misschien had het ermee te maken dat ik vrij had. Vaak “komt het er dan net uit”.  Vorige week dus.

Omdat ik me niet lekker voelde had ik geen energie, zelfs niet om een tv-programma te volgen. Dus ook niet om fruit te schillen en te snijden. Moeilijk gedoe.

Terwijl ik de vitaminen dan juist heel erg goed gebruiken kan!

Ik had drie perziken liggen die eigenlijk op moesten. Ze lagen al te lang. Daarom besloot ik van de bank te komen en deze overheerlijke smoothie te maken!

 


Smoothie met perzik

Ingrediënten voor 2 smoothies (flinke glazen)

  • 3 perziken
  • 2 handen aardbeien
  • 1 banaan
  • 1 kiwi
  • 250 ml sinaasappelsap

Bereiding:

Snij de perziken, aardbeien, banaan en kiwi in stukjes.
Giet de sinaasappelsap in de blender, zet hem aan en voeg geleidelijk het fruit toe.


Als het fruit goed vermalen is en de smoothie geen klonten meer heeft is hij klaar.

Giet de smoothie in een glas en geniet er van!
(als het fruit nog niet koud was koel je smoothie dan in de koelkast, koud is de smoothie het aller lekkerste!)

Tips: 

  • Als je een smoothie maakt kun je het beste eerst het vloeistof in de blender plaatsen. Als je eerst het (bevroren) fruit in de blender stopt kan hij vastlopen.
  • Smoothies zijn koud het lekkerste. Wil je de smoothie meteen eten/drinken? Vries het gesneden fruit dan 30-60 minuten in. Ook kun je een paar ijsblokjes toevoegen.
  •  Een smoothie kun je ook invriezen! (let op: het volume neemt in de vriezer toe, dus gebruik een iets groter bakje).
  • Als je een smoothie  van te voren maakt kan het zijn dat hij gaat schiften. Roer of schud (als er een deksel op zit)  de smoothie even door voor je hem opdrinkt.

Wil je liever een andere smoothie maken? Misschien is deze kiwi/peer smoothie iets voor je?

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

1 Comment

  1. Rianne 8 mei 2015 at 22:41

    Deze smoothie ziet er heerlijk uit, vooral die perzikken hmm. Al zou ik het zelf bij 2 stuks fruit laten om een overload aan (fruit) suikers te voorkomen.
    Aanvullen met water en veldsla maakt hem vullender en gezonder.
    Of met prosecco natuurlijk voor een bellini:-)

    Reply

Geef een reactie