Krokante kip met honing en mosterd
Bewaren
Laatst heb ik bij La Cubanita in Amsterdam tapas gegeten (La Cubanita heeft ook vestigingen in Alkmaar, Delft, Hoorn, Zaandam, Heerhugowaard, Den Haag, Gouda.. en nog veel meer steden). De krokante kip met honing en mosterd is echt een aanrader!
We hebben verschillende heerlijke tapas gegeten. Het rolletje geitenkaas in ham met balsamicodressing was een van onze favorieten, maar ook de kip in honing/mosterd viel ontzettend in de smaak. Daarom besloot ik deze kip na te maken voor een (vroeg) sinterklaasavondje met vriendinnen. Ook wel de pollo rebozado con miel y mostaza genoemd.
Omdat we allemaal kleine hapjes (soort tapas/high tea) gingen eten heb ik besloten de kip aan een spiesje te rijgen. Voor de kleur heb ik er rode paprika bij gedaan.
De blokjes kip haal je eerst door de bloem, daarna door het ei. Hierdoor ontstaat bij het bakken een krokant laagje om de kip.
Na het bakken roer je de kip even door een soja/honing/mosterd sausje.
De kip en gebakken stukjes paprika rijg je om en om op een spiesje.
Een heerlijke gemakkelijke tapas, ideaal als je veel monden te voeden hebt.
Dit gerechtje kun je ook goed van te voren klaar maken.
Bewaar de gebakken stukjes kip en paprika afgedekt in de koelkast.
Voor het serveren bak je de kip en paprika even op, roer je de kip door de saus, rijg je het aan een stokkie en je kunt serveren.
Ingrediënten
Extra benodigd:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze krokante kip met honing en mosterd
Stap 1
Snijd de kip in niet te kleine blokjes. Rol de blokjes door de bloem en vervolgens door het ei.
Stap 2
Bak de kip in een koekenpan aan zodat er een mooi bruin korstje onstaat.Stap 3
Snijd de paprika in niet te dunne repen zodat je ze straks aan het spiesje kunt rijgen. Bak de paprika in een koekenpan, bestrooi met peper en zout.
Stap 4
Meng in een kommetje de sojasaus met honing en mosterd. Roer de gebakken kip door dit mengsel zodat het er een beetje aan blijft plakken.Stap 5
Rijg stukjes kip en paprika om en om aan een spiesje.Ingrediënten
Extra benodigd:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze krokante kip met honing en mosterd
Stap 1
Snijd de kip in niet te kleine blokjes. Rol de blokjes door de bloem en vervolgens door het ei.
Stap 2
Bak de kip in een koekenpan aan zodat er een mooi bruin korstje onstaat.Stap 3
Snijd de paprika in niet te dunne repen zodat je ze straks aan het spiesje kunt rijgen. Bak de paprika in een koekenpan, bestrooi met peper en zout.
Stap 4
Meng in een kommetje de sojasaus met honing en mosterd. Roer de gebakken kip door dit mengsel zodat het er een beetje aan blijft plakken.Stap 5
Rijg stukjes kip en paprika om en om aan een spiesje.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
8 reacties
Anoniem1
Hoeveel gram kipfilet heb ik nodig? en voor hoeveel personen is het recept?
Johan
Niet eerst door de ei en dan pas de bloem? Lijkt mij dat de bloem vastplakt door het ei?
Brenda Kookt
Met paneren haal je het eerst door de bloem en daarna door het ei. Door eerst bloem te gebruiken blijft het ei beter plakken.
Esther
Klinkt erg lekker! Hoeveel eetlepels honing moeten erin? Er staat nu 'e eetlepels honing' ;)
Brenda Kookt
Goed gezien, het gaat om 3 a 4 eetlepels honing in dit geval. Hier wordt de kip lekker plakkerig en zoet van
karin
Ik was een van de gelukkige sinterklaas anders:-)!! Zat op deze heerlijke kippies te wachten!!! Heerlijk!! Toppertje bren!!! Xxx
Brenda
:-) Goed om te horen!