Spiesje van gemarineerde kip met spek

Spiesje van gemarineerde kip met spek txt

De afgelopen tijd heb ik een aantal barbecue recepten gemaakt. In plaats van ze over de zomer te verspreiden komen ze de komende week allemaal voorbij. Vandaag begint namelijk de barbecue week op Brenda Kookt! De komende week staan alle recepten en artikelen die ik plaats in het teken van barbecueën.
Ik hoop dat deze week goed uitkomt, het schijnt de komende twee weekenden namelijk mooi weer te worden. Barbecueweer dus. Ik duim dat we  deze recepten en tips de komende maanden nog veel nodig zullen hebben.

Ik begin met een tip van Karin, deze liet ze achter bij de win-actie voor het BBQ-pakket. Karin gaf een tip voor een spiesje met gemarineerde kip. Het recept heb ik naar eigen smaak iets aangepast. Een lekker spiesje voor op de barbecue.

Spiesje van gemarineerde kip met spek

Spiesje van gemarineerde kip met spek

Ingrediënten voor 4 spiesjes

  • 1 kipfilet
  • halve ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels sweet chilli saus
  • teentje knoflook
  • 4 plakjes spek

Extra benodigd: barbecue/satestokjes

Bereiding:

Week de barbecuestokjes in een bakje water zodat ze straks niet verbranden op de barbecue.

Snijd de kip in blokjes, snipper de ui en pers het teentje knoflook. Meng in een kom de gesnipperde ui met de knoflook, olijfolie, ketjap en sweet chilli saus. Laat de kip minimaal een half uurtje in dit mengsel marineren.

Pak een stokje en prik het uiteinde van een plakje spek eraan, rijg hierna een stukje kip aan het stokje. Vouw de spek om de kip en prik de prikker erin zodat het spek tussen twee stukjes kip in de prikker zit. Herhaal deze stappen tot de andere uiteinde van het spek vast zit. Eindig met een stukje gemarineerde kip.

Bak de spiesjes op de barbecue, zorg ervoor dat je de spiesjes regelmatig keert.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk