Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Zalmspread met roomkaas

Zalmspread 2 text

Bij een barbecue hoort een lekker stokbroodje. En op een lekker stokbroodje hoort een lekker smeerseltje. Daarom vandaag een idee voor een smeersel.

Ik ben dol op smeersels en wissel daarom ook regelmatig af. Kruidenboter is lekker, maar soms wil je eens iets anders op een stokbroodje (of een gewoon broodje) smeren.
Ik noem dit geen echt recept omdat er weinig wordt gekookt bij de bereiding van dit lekkere goedje. Maar lekker is het wel. Eentje om te onthouden zodat je het snel op tafel tovert als er visite is.

Zalmspread 1

Ik hou van gerookte zalm, maar ik gebruik het niet vaak als beleg voor een gewoon broodje. Nu ik deze zelfgemaakte zalmspread heb ontdekt eet ik ineens vaker gerookte zalm op brood. Lekker fris, zeker met het mooie weer van de afgelopen week.

Zalmspread 3

 Zalmspread met roomkaas

Ingrediënten:

  • 200 gram roomkaas
  • ongeveer 100 – 150 gram gerookte zalm
  • theelepel mosterd
  • theelepel honing
  • bieslook
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de gerookte zalm in snippers. Meng de zalm door de roomkaas, voeg de mosterd, honing en bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout en roer dit goed door.

Smeer de zalmspread op een stokbroodje, boterham, cracker of wrap. Garneer met extra bieslook.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

21 Comments

  1. Ryan 16 januari 2018 at 11:33

    Heerlijke salade, ik eet hem op koolhydraatarm brood of desembrood. Of gewoon uit het bakje.

    Reply
  2. Ingrid Ferwerda-Jacobs 1 februari 2018 at 16:14

    Gevonden via welke.nl. Lekker zeg! Bedankt voor het recept, dat ga ik zeker uitproberen! Ik zal het pinnen.

    Reply
  3. Danielle 4 februari 2018 at 11:27

    Dit is echt heel erg lekker. Weer eens wat anders ook. Heb er een wrap van gemaakt. Viel echt in de smaal bij onze visite

    Reply
    1. Brenda Kookt 5 februari 2018 at 06:59

      Wat lekker dat je de spread in een wrap hebt verwerkt!

      Reply
  4. Annie 17 mei 2018 at 10:07

    Was lekker . Ook eens proberen met zure room en dille, in een potje. aperitiefhapje

    Reply
  5. Marjolein 30 november 2018 at 12:46

    Welke roomkaas kun je hiervoor het beste gebruiken?

    Reply
    1. Brenda Kookt 30 november 2018 at 14:00

      Iedere naturel roomkaas is geschikt

      Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: