Zalmspread met roomkaas

Zalmspread 2 text

Bij een barbecue hoort een lekker stokbroodje. En op een lekker stokbroodje hoort een lekker smeerseltje. Daarom vandaag een idee voor een smeersel.

Ik ben dol op smeersels en wissel daarom ook regelmatig af. Kruidenboter is lekker, maar soms wil je eens iets anders op een stokbroodje (of een gewoon broodje) smeren.
Ik noem dit geen echt recept omdat er weinig wordt gekookt bij de bereiding van dit lekkere goedje. Maar lekker is het wel. Eentje om te onthouden zodat je het snel op tafel tovert als er visite is.

Zalmspread 1

Ik hou van gerookte zalm, maar ik gebruik het niet vaak als beleg voor een gewoon broodje. Nu ik deze zelfgemaakte zalmspread heb ontdekt eet ik ineens vaker gerookte zalm op brood. Lekker fris, zeker met het mooie weer van de afgelopen week.

Zalmspread 3

 Zalmspread met roomkaas

Ingrediënten:

  • 200 gram roomkaas
  • ongeveer 100 – 150 gram gerookte zalm
  • theelepel mosterd
  • theelepel honing
  • bieslook
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de gerookte zalm in snippers. Meng de zalm door de roomkaas, voeg de mosterd, honing en bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout en roer dit goed door.

Smeer de zalmspread op een stokbroodje, boterham, cracker of wrap. Garneer met extra bieslook.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
21 comments
  1. Er komen zoveel mooie lekkere gerechtjes voorbij zoals de aardbeientiramisu en de zalmspread.
    Deze al gemaakt, jammie…..

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk