Sticky Chickenwings
Tijd voor comfortfood, tijd voor Sticky Chickenwings! Super lekker! Én super makkelijk om te maken. Door de kip met bloem te bedekken krijg je een lekker krokant korstje om je kip. Over de kip met het krokante korstje gieten we een lekker sausje die een beetje kleverig is. Waarschuwing: Chickenwings moet je met je handen eten en doorSticky Chickenwings
Bewaren
Tijd voor comfortfood, tijd voor Sticky Chickenwings! Super lekker! Én super makkelijk om te maken. Door de kip met bloem te bedekken krijg je een lekker krokant korstje om je kip. Over de kip met het krokante korstje gieten we een lekker sausje die een beetje kleverig is.
Waarschuwing: Chickenwings moet je met je handen eten en door het lekkere sausje kun je je vingers niet schoonhouden. Dus zorg ervoor dat je een handdoek bij de hand houdt. Dat komt van pas nadat je je vingers hebt afgelikt.
Sticky Chickenwings
Bereidingstijd 10 minuten en 30 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 750 gram kippenvleugeltjes
- 100 gram bloem
- halve theelepel cayennepeper
- halve theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie (30 ml)
Voor de sticky saus:
- 1 eetlepel olie (15 ml)
- 100 ml chillisaus
- 1 theelepel worcestershiresaus (5 ml)
- halve theelepel tabasco
- halve theelepel paprika poeder
Extra benodigd: ovenschaal en plasticzak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng in een plasticzak de bloem, zout en cayennepeper. Doe de kippenvleugeltjes in de zak, kneed dit goed door elkaar zodat de kip bedekt is met een laagje bloem.
Leg de kip in een ovenschaal en sprenkel de olijfolie erover. Bak de kip in 30 minuten gaar.
Bereid de sticky saus: Meng in een pannetje een eetlepel olie met worcestershiresaus, chilisaus, tabasco en paprikapoeder. Verwarm dit en giet dit over de kippenvleugeltjes als ze klaar zijn.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Sophie
Plastic zak, wat voor eentje precies?
Brenda Kookt
Bijvoorbeeld een diepvrieszak of pedaalemmerzak.
Marja
Wij hebben net pittige chickies zitten eten! Die waren gemarineerd in ketjap! Ook heeeeeerlijk. En toen ik bij de kraam stond dacht ik....volgende keer neem ik sticky kippies en nu kom jij met het recept! Ook toevallig! Ik ga ze zeker proberen, Brenda. Bedankt voor hert recept! :-)
Lisa
Ohhh lekker! Deze ga ik zeker maken, ben gek op chickenwings!
Joyce
Lijkt me erg lekker!