Ga naar de inhoud

Sticky Chickenwings

Tijd voor comfortfood, tijd voor Sticky Chickenwings! Super lekker! Én super makkelijk om te maken. Door de kip met bloem te bedekken krijg je een lekker krokant korstje om je kip. Over de kip met het krokante korstje gieten we een lekker sausje die een beetje kleverig is. Waarschuwing: Chickenwings moet je met je handen eten en door
Delen op

Sticky Chickenwings

Sticky chickenwings txt

Tijd voor comfortfood, tijd voor Sticky Chickenwings! Super lekker! Én super makkelijk om te maken. Door de kip met bloem te bedekken krijg je een lekker krokant korstje om je kip. Over de kip met het krokante korstje gieten we een lekker sausje die een beetje kleverig is.

Waarschuwing: Chickenwings moet je met je handen eten en door het lekkere sausje kun je je vingers niet schoonhouden. Dus zorg ervoor dat je een handdoek bij de hand houdt. Dat komt van pas nadat je je vingers hebt afgelikt.

Sticky chickenwings 2

Sticky Chickenwings

Bereidingstijd 10 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 750 gram kippenvleugeltjes
  • 100 gram bloem
  • halve theelepel cayennepeper
  • halve theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie (30 ml)

Voor de sticky saus:

  • 1 eetlepel olie (15 ml)
  • 100 ml chillisaus
  • 1 theelepel worcestershiresaus (5 ml)
  • halve theelepel tabasco
  • halve theelepel paprika poeder

Extra benodigd: ovenschaal en plasticzak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng in een plasticzak de bloem, zout en cayennepeper. Doe de kippenvleugeltjes in de zak, kneed dit goed door elkaar zodat de kip bedekt is met een laagje bloem.
Leg de kip in een ovenschaal en sprenkel de olijfolie erover. Bak de kip in 30 minuten gaar.

Bereid de sticky saus: Meng in een pannetje een eetlepel olie met worcestershiresaus, chilisaus, tabasco en paprikapoeder. Verwarm dit en giet dit over de kippenvleugeltjes als ze klaar zijn.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood
Plaattaart met witlof, brie en spek

5 reacties

Sophie

Plastic zak, wat voor eentje precies?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bijvoorbeeld een diepvrieszak of pedaalemmerzak.

Marja

Wij hebben net pittige chickies zitten eten! Die waren gemarineerd in ketjap! Ook heeeeeerlijk. En toen ik bij de kraam stond dacht ik....volgende keer neem ik sticky kippies en nu kom jij met het recept! Ook toevallig! Ik ga ze zeker proberen, Brenda. Bedankt voor hert recept! :-)

Laat een bericht achter

Lisa

Ohhh lekker! Deze ga ik zeker maken, ben gek op chickenwings!

Laat een bericht achter

Joyce

Lijkt me erg lekker!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op