Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Chinese Koolrolletjes

Koolrolletjes txt 2

Zoals je waarschijnljik weet heb ik mezelf vorig jaar de opdracht gegeven om bij iedere letter uit het alfabet een gerecht met groente te bedenken (de zogenoemde 26x Groente-reeks). Het jaar is bjina voorbij, ik heb een tijdje gedacht dat het me niet ging lukken dit jaar alle letters in te vullen. Maar vanaf september heb ik erg mijn best gedaan, er waren toen nog 11 letters die ingevuld moesten worden. Op dit moment heb ik nog 7,5 week voor 3 recepten. Ik kan je verklappen: dat ga ik halen.

Vandaag gaan we voor de Y. Deze letter beschouw ik als een soort joker en het leek me leuk om hier groenterolletjes bij te maken. Het werden koolrolletjes, in dit geval heb ik voor Chinese Kool gekozen. Chinese Kool is hiervoor geschikt omdat de bladeren lekker groot en stevig zijn. Hierdoor kun je de bladeren goed vullen en oprollen. In dit geval heb ik voor een vulling van gehakt met rijst gekozen. Een heerlijke combi. De tomatensaus maakt het extra lekker.

Extra tip: Als je vulling over hebt bewaar dit dan. Lekker om het de dag erna op te bakken en te eten met een beetje satésaus.  
Koolrolletjes zoom

Chinese Koolrolletjes

Bereidingstijd: 20 minuten plus 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 12 rolletjes (circa 4 personen)

  • 1 chinesekool (of 12 koolbladeren)
  • 1 ui
  • 300 gram rundergehakt
  • halve courgette
  • 125 gram champignons
  • 1 theelepel sambal
  • ½  theelepel chilipoeder
  • ½  theelepel komijnpoeder
  • blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 2 theelepels oregano
  • 150 gram gele rijst
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

Was de bladeren van de Chinese kool en kook ze in een grote pan met water 3 tot 4 minuten voor.
Kook de rijst gaar. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Snipper de ui en bak dit glazig in een beetje olijfolile. Pers de knoflook en voeg dit erbij. Rul het gehakt.
Breng het gehaktmengsel op smaak met peper, zout, sambal, chilipoeder en komijnpoeder.
Snijd de courgette en champignons in stukjes en bak dit mee met het gehakt. Laat dit even sudderen.
Roer de gekookte rijst door het gehaktmengsel.

Meng de tomatenblokjes met de oregano en verdeel dit in een ingevette ovenschaal. Leg een flinke lepel gehaktmengsel op een blad Chinese kool en rol hier rolletjes van. Leg de rolletjes in de ovenschaal.
Strooi geraspte Parmezaanse kaas over de rolletjes en bak ze 20 minuten in de oven.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Cora Bot 28 april 2019 om 19:26

    De koolrolletjes waren heerlijk.
    Bij ons was alles op.

  2. Angelique 29 juli 2019 om 14:38

    Heerlijk! Ik kook veel met courgette, paprika en prei. Dit is een keer iets anders. Dank je wel Brenda.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *