Chinese Koolrolletjes

Koolrolletjes txt 2

Zoals je waarschijnljik weet heb ik mezelf vorig jaar de opdracht gegeven om bij iedere letter uit het alfabet een gerecht met groente te bedenken (de zogenoemde 26x Groente-reeks). Het jaar is bjina voorbij, ik heb een tijdje gedacht dat het me niet ging lukken dit jaar alle letters in te vullen. Maar vanaf september heb ik erg mijn best gedaan, er waren toen nog 11 letters die ingevuld moesten worden. Op dit moment heb ik nog 7,5 week voor 3 recepten. Ik kan je verklappen: dat ga ik halen.

Vandaag gaan we voor de Y. Deze letter beschouw ik als een soort joker en het leek me leuk om hier groenterolletjes bij te maken. Het werden koolrolletjes, in dit geval heb ik voor Chinese Kool gekozen. Chinese Kool is hiervoor geschikt omdat de bladeren lekker groot en stevig zijn. Hierdoor kun je de bladeren goed vullen en oprollen. In dit geval heb ik voor een vulling van gehakt met rijst gekozen. Een heerlijke combi. De tomatensaus maakt het extra lekker.

Extra tip: Als je vulling over hebt bewaar dit dan. Lekker om het de dag erna op te bakken en te eten met een beetje satésaus.  
Koolrolletjes zoom

Chinese Koolrolletjes

Bereidingstijd: 20 minuten plus 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 12 rolletjes (circa 4 personen)

 • 1 chinesekool (of 12 koolbladeren)
 • 1 ui
 • 300 gram rundergehakt
 • halve courgette
 • 125 gram champignons
 • 1 theelepel sambal
 • ½  theelepel chilipoeder
 • ½  theelepel komijnpoeder
 • blik tomatenblokjes (a 400 gram)
 • 2 theelepels oregano
 • 150 gram gele rijst
 • Parmezaanse kaas

Bereiding:

Was de bladeren van de Chinese kool en kook ze in een grote pan met water 3 tot 4 minuten voor.
Kook de rijst gaar. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Snipper de ui en bak dit glazig in een beetje olijfolile. Pers de knoflook en voeg dit erbij. Rul het gehakt.
Breng het gehaktmengsel op smaak met peper, zout, sambal, chilipoeder en komijnpoeder.
Snijd de courgette en champignons in stukjes en bak dit mee met het gehakt. Laat dit even sudderen.
Roer de gekookte rijst door het gehaktmengsel.

Meng de tomatenblokjes met de oregano en verdeel dit in een ingevette ovenschaal. Leg een flinke lepel gehaktmengsel op een blad Chinese kool en rol hier rolletjes van. Leg de rolletjes in de ovenschaal.
Strooi geraspte Parmezaanse kaas over de rolletjes en bak ze 20 minuten in de oven.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
17 comments
 1. Oh, wat ziet dit Y-recept er heerlijk uit, hoewel waarschijnlijk wat kleurlozer als het uit de oven komt? ;)
  Wat zou je aanraden om het vegetarisch te maken? Wat meer courgette en/of champignons gebruiken? Of de vulling gewoon zonder gehakt maken en minder rolletjes maken?

 2. Jammer, dit recept is bijna een kopie van de Poolse keuken Golabki ( koolpakketjes) dus strijken met andermans eer.
  Heel jammer Brenda ik had je veel hoger ingeschat.
  Succes bij het pijnigen van je grijze massa en dan zal het best lukken.
  Groeten Math

  1. Ga morgen het recept maken, want Chinese kool heb ik lang niet gegeten en het lijkt me een top recept. In plaats van parmakaas gebruik ik dan gewoon oude kaas.

   De opmerking van Math vind ik flauw. Weliswaar lijkt het recept van Brenda op Golabki, maar lijkt mij nu juist net weer even smaakvoller dan het oorspronkelijke recept en zo maak je ‘traditionele recepten weer net even smaakvoller. Daar lijkt me niets op tegen. Math? Enkele reis naar Polen;)

 3. Was erg lekker! Ik was aangenaam verrast, evenals mijn man. Vanavond maak ik het voor de 2e keer, dit keer ook voor visite! Bedankt voor het recept.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk