Ga naar de inhoud

Pasta met gegrilde groenten

De laatste tijd ben ik helemaal into de gegrilde groenten. De grillsmaak van de groenten vind ik echt heerlijk en de groente wordt er lekker zacht van. Gegrilde groenten zijn lekker als bijgerecht als je gebakken aardappeltjes eet, maar ook in een pastagerecht of couscoussalade is dit ontzettend lekker. Bij deze deel een lekker pastagerecht met
Delen op

Pasta met gegrilde groenten

Pasta met gegrilde groente txt

De laatste tijd ben ik helemaal into de gegrilde groenten. De grillsmaak van de groenten vind ik echt heerlijk en de groente wordt er lekker zacht van. Gegrilde groenten zijn lekker als bijgerecht als je gebakken aardappeltjes eet, maar ook in een pastagerecht of couscoussalade is dit ontzettend lekker. Bij deze deel een lekker pastagerecht met pesto. Pesto is tenslotte altijd goed en smeer ik zo’n beetje overal op en door. Daarnaast zit deze pastasalade ook nog eens boordevol groenten, en ik gebruik eens een keer geen rucola 😉 Én dit is ook nog eens super makkelijk om te maken. Kortom: een ideale maaltijd na een dag werken.

Pasta met gegrilde groente 2

Pasta met gegrilde groenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram pasta (fusilli of andere pasta)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 125 gram champignons
  • 1 ui
  • 4 eetlepels groene pesto (of meer als je erg van pesto houdt)
  • peper en zout
  • feta ter garnering

Bereiding:

Kook de fusilli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette, aubergine en champignons in plakken. Niet te dun, maar ook niet te dik. Snijd de rode paprika in repen en de ui in halve ringen (mag grof).
Grill de groenten in een grillpan of tussen een contactgrill. Mocht je dit niet hebben kan het ook in een koekenpan, in dat geval ontstaan er geen mooie grillstrepen op je groenten.

Meng de gekookte pasta met de pesto, een beetje peper en zout en roer de gegrilde groenten er door. Voeg eventueel feta toe als garnering.

 

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

3 reacties

Jacobien

Vanavond je pasta met gegrilde groente én de kleine hartige taartjes (in combinatie met kippeworstjes op de bbq) gemaakt voor vrienden en het was een overweldigend succes!

Laat een bericht achter

Nathalie

Mmm, klinkt heerlijk en ziet er ook zo uit! Ik begrijp alleen nooit hoe 4 mensen écht gegeten kunnen hebben van 300 gram pasta... Wij zijn met 2 gezonde volwassenen met misschien een iets grotere eetlust dan normaal en wanneer ik pasta maak doe ik meestal een heel zakje (is altijd iets van 500 gram). Dan heb ik altijd over, dat wel. Maar dat is dan zeg maar eerder genoeg voor een royale lunch voor 1 persoon of zo :D Dus bij ons zou 500 gram eerder passen bij 4 personen...

Laat een bericht achter

Lisa

Lekker en makkelijk idee, dank je!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op