Feestelijk Zalmtaartje
Vandaag gaan we voor een zalmtaartje met courgette. De mascarpone crème geeft het taartje net dat beetje extra en maakt het lekker fris. Dit frisse gerechtje kun je tijdens een diner bij verschillende gangen serveren. Ideaal als voorgerechtje of amuse maar ook als onderdeel van een buffet of als bijgerechtje....Feestelijk Zalmtaartje
Bewaren
Vandaag gaan we voor een zalmtaartje met courgette. De mascarpone crème geeft het taartje net dat beetje extra en maakt het lekker fris. Dit frisse gerechtje kun je tijdens een diner bij verschillende gangen serveren. Ideaal als voorgerechtje of amuse maar ook als onderdeel van een buffet of als bijgerechtje.
Op de bodem van de taartjes liggen plakjes courgette. De taartjes gaan eerst even in de oven zonder de zalm en het eimengsel zodat de courgette en het bladerdeeg kunnen garen. Met het kerstdiner kun je de taartjes van te voren alvast klaarmaken tot dit punt. Bewaar ze op een koele plaats. Later leg je de zalm en het eimengsel op de taartjes en bak je ze nog even in de oven.
Zalmtaartje
Ingrediënten
Extra benodigd: kleine taartvormpjes of tartelettes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze feestelijk zalmtaartje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de vormpjes in. Ontdooi het bladerdeeg en snijd de courgette in dunne plakken (ongeveer 4 plakken per taartje).Stap 2
Bekleed de vormpjes met bladerdeeg en prik met een vork gelijkmatig gaatjes in het deeg. Verdeel de plakjes courgette over de vormpjes en bestrooi dit met peper en zout. Bak de taartjes 10 minuten voor.Stap 3
Meng het ei met crème fraîche, peper en zout en dille. Snijd de zalmfilets in parten.Stap 4
Leg op ieder taartje een stukje zalm en verdeel hieromheen het beslag van ei en crème fraîche.Stap 5
Breng desgewenst op smaak met een beetje extra peper en zout.Stap 6
Bak de taartjes nogmaals 10 minuten in de oven.Stap 7
Roer de mascarpone los met het citroensap en -rasp.Stap 8
Serveer de taartjes met een handje rucola en een lepeltje van het citroen-mascarponemengsel.Ingrediënten
Extra benodigd: kleine taartvormpjes of tartelettes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze feestelijk zalmtaartje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de vormpjes in. Ontdooi het bladerdeeg en snijd de courgette in dunne plakken (ongeveer 4 plakken per taartje).Stap 2
Bekleed de vormpjes met bladerdeeg en prik met een vork gelijkmatig gaatjes in het deeg. Verdeel de plakjes courgette over de vormpjes en bestrooi dit met peper en zout. Bak de taartjes 10 minuten voor.Stap 3
Meng het ei met crème fraîche, peper en zout en dille. Snijd de zalmfilets in parten.Stap 4
Leg op ieder taartje een stukje zalm en verdeel hieromheen het beslag van ei en crème fraîche.Stap 5
Breng desgewenst op smaak met een beetje extra peper en zout.Stap 6
Bak de taartjes nogmaals 10 minuten in de oven.Stap 7
Roer de mascarpone los met het citroensap en -rasp.Stap 8
Serveer de taartjes met een handje rucola en een lepeltje van het citroen-mascarponemengsel.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.