Wit chocoladesoepje met cake en ijs

Wit chocoladesoepje txtWil je een toetje maken, maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit witte chocoladesoepje met ijs en cake jouw gerecht. Het heeft geen voorbereiding nodig en je staat maar 10 minuten in de keuken.

Toen we, alweer een tijd geleden, bij een vriendinnetje aten maakte ze dit als toetje voor ons. Het is een verrassend gerecht doordat verschillende structuren en smaken bij elkaar komen. De pecannoten zijn krokant en is het ijs en de chocolade heerlijk zacht. Dit gerecht is extra bijzonder doordat het soepje warm is, en het ijs koud.

Wit chocoladesoepje 2

Wit chocoladesoepje met cake en ijs

 

Wit chocoladesoepje met cake en ijs

Ingrediënten

  • 150 gram witte chocolade
  • 3 dl melk
  • scheutje witte wijn
  • 4 plakken cake ik nam de cake met pecannoten
  • 4 bollen vanille- of slagroomijs
  • paar blokjes melkchocolade ter garnering
  • pecannoten ter garnering

Bereiding

  • Breek de witte chocolade in stukjes, breng de melk aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en los al roerend de chocolade op in de melk.
  • Voeg de wijn toe en verwarm dit even mee.
  • Schep de soep in de borden en leg in het midden de plak cake.
  • Verdeel hierover een bol ijs en verdeel ter garnering gesmolten melkchocolade en pecannoten over het geheel.
Pin dit recept
Afdrukken

2 Comments

  1. Ina 21 december 2013 at 20:45

    Oh, wat ziet dit er feestelijk uit! En ideaal voor een beetje formeel Kerstdiner met dat tikje alcohol in het ‘soepje’! :D
    Nou heb ik geen wijn in huis, dus ik wou het proberen met een scheutje Capo de Oro (Tia Maria). Wat denk je?

    Reply

Geef een reactie