Pesto Basilicum/Rucola

Pesto basilicum rucola txt 2

Pesto is een van mijn favoriete smeerseltjes. Lekker op een broodje, door de soep, ovenschotel of pasta. Regelmatig maak ik zelf pesto, het is namelijk zo gepiept. Echter zag ik tot mijn verbazing dat er nog geen enkel pesto-recept op mijn blog stond. Tot vandaag. Laatst maakte ik een lekkere basilicum/rucola pesto, het was een succes daarom deel ik hem ook met jullie.

Tip: pesto kun je hebt beste bewaren onder een laagje olijfolie. Hierdoor komen er geen bacteriën bij de pesto en blijft het langer goed, bewaar het potje wel in de koelkast.

Pesto basilicum rucola

Pesto basilicum rucola 5

Pesto Basilicum/Rucola

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 120 ml verse pesto

 • teentje knoflook
 • 20 gram verse basilicum
 • 20 gram rucola
 • 20 gram pijnboompitjes
 • 1 eetlepel citroensap
 • ongeveer 20 tot 15 gram Parmezaanse kaas
 • olijfolie (3 a 4 eetlepels) extra vergine
 • peper en zout

Bereiding:

Rooster de pijnboompitjes en rasp Parmezaanse kaas. Maal in een keukenmachine de basilicum, rucola, pijnboompitjes en knoflook fijn. Voeg de citroensap, Parmezaanse kaas toe en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en maal het nog even flink door.

Als de pesto te dik is, voeg dan extra olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
 1. Dank voor die goede tip om olie over de pesto te gieten! Had ik dat maar eerder geweten, want wat heb ik veel aangebroken potjes pesto weg moeten gooien!

 2. Ha Brenda,

  ga deze variant zeker uitproberen, tip (gezien op 24K) verdelen en dan invriezen in een ijsblokjesvorm. je kunt dan genoeg op voorraad maken en je hebt altijd bij de hand. Ik vind het heerlijk maar eet het niet al te vaak dus invriezen is voor mij een goede optie.
  Heb jij een idee hoe je rode pesto zelf maakt.

 3. Ha Brenda,

  Overheerlijk de rucola/basilicum pasta, Gisteravond gemaakt net als de rode pesto (die moet je proeven, je koopt nooit meer een potje:). De helft van de pesto in een ijsblokjesvorm ingevoren, zo heb ik altijd een voorraadje.

 4. Dank voor het recept, ik heb net van het eindresultaat genoten op een broodje gerookte kip. Maar, oef wat vond ik de pesto in eerste instantie zuur. Een eetlepel citroensap was voor mij echt teveel van het goede. Een beetje baking soda en suiker corrigeerden de boel. Een volgende keer gaat er bij mij echter minder citroensap in.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk