Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pesto Basilicum/Rucola

Pesto basilicum rucola txt 2

Pesto is een van mijn favoriete smeerseltjes. Lekker op een broodje, door de soep, ovenschotel of pasta. Regelmatig maak ik zelf pesto, het is namelijk zo gepiept. Echter zag ik tot mijn verbazing dat er nog geen enkel pesto-recept op mijn blog stond. Tot vandaag. Laatst maakte ik een lekkere basilicum/rucola pesto, het was een succes daarom deel ik hem ook met jullie.

Tip: pesto kun je hebt beste bewaren onder een laagje olijfolie. Hierdoor komen er geen bacteriën bij de pesto en blijft het langer goed, bewaar het potje wel in de koelkast.

Pesto basilicum rucola

Pesto basilicum rucola 5

Pesto Basilicum/Rucola

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 120 ml verse pesto

 • teentje knoflook
 • 20 gram verse basilicum
 • 20 gram rucola
 • 20 gram pijnboompitjes
 • 1 eetlepel citroensap
 • ongeveer 20 tot 15 gram Parmezaanse kaas
 • olijfolie (3 a 4 eetlepels) extra vergine
 • peper en zout

Bereiding:

Rooster de pijnboompitjes en rasp Parmezaanse kaas. Maal in een keukenmachine de basilicum, rucola, pijnboompitjes en knoflook fijn. Voeg de citroensap, Parmezaanse kaas toe en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en maal het nog even flink door.

Als de pesto te dik is, voeg dan extra olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

 1. Ina 12 januari 2014 om 07:39

  Dank voor die goede tip om olie over de pesto te gieten! Had ik dat maar eerder geweten, want wat heb ik veel aangebroken potjes pesto weg moeten gooien!

 2. nicole 12 januari 2014 om 08:55

  Deze combinatie kende ik nog niet. Ga hem zeker maken want hij lijkt me heerlijk.

 3. Maaike 12 januari 2014 om 10:44

  Ik wil echt al heel lang een keer pesto maken! Is ook 1 van mijn favoriete smeerseltjes, in tapenade uit de winkel zit vaak ansjovis of zo en ik ben vegetarisch..

  1. Brenda Kookt 12 januari 2014 om 17:53

   Dan moet je het echt een keer proberen, binnen 15 minuten is het klaar.

 4. Deb 13 januari 2014 om 12:10

  Hmm dit lijkt me heerlijk. Ik ben zowieso dol op zelfgemaakte pesto en deze variatie met rucola lijkt me erg lekker!!

 5. astrid 16 januari 2014 om 12:02

  Ha Brenda,

  ga deze variant zeker uitproberen, tip (gezien op 24K) verdelen en dan invriezen in een ijsblokjesvorm. je kunt dan genoeg op voorraad maken en je hebt altijd bij de hand. Ik vind het heerlijk maar eet het niet al te vaak dus invriezen is voor mij een goede optie.
  Heb jij een idee hoe je rode pesto zelf maakt.

 6. astrid 19 januari 2014 om 17:59

  Ha Brenda,

  Overheerlijk de rucola/basilicum pasta, Gisteravond gemaakt net als de rode pesto (die moet je proeven, je koopt nooit meer een potje:). De helft van de pesto in een ijsblokjesvorm ingevoren, zo heb ik altijd een voorraadje.

  1. Marijke 30 november 2015 om 22:21

   En hoe maak je die rode?

 7. Julie Hapjesprincess 21 januari 2014 om 21:29

  Mmm heerlijk !! Leuke variatie op een gewone pesto met basilicum. Heb ik ook al veel gemaakt en is altijd lekker zowel bij een pasta, als aperitiefdip, quinoa of groenten en noem maar verder op :-)

 8. Mariska 6 maart 2016 om 10:01

  Dank voor het recept, ik heb net van het eindresultaat genoten op een broodje gerookte kip. Maar, oef wat vond ik de pesto in eerste instantie zuur. Een eetlepel citroensap was voor mij echt teveel van het goede. Een beetje baking soda en suiker corrigeerden de boel. Een volgende keer gaat er bij mij echter minder citroensap in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *